reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Hej dziewczyny . Dziś udało mi sie dostać do ginekologa państwowo choć już szykowałam się na wizyte prywatną:dry:Przyjął mnie zupełnie inny lekarz bo moja ginka cały czas na urlopie. :eek:( dalej ten strajk?) Przystojny wysoki facet chyba Arab z pochodzenia biorąc pod uwagę typ urody i karnacje i do tego tzw "swój chłop" No no być badana przez takiego lekarza to sama przyjemność :happy2::sorry2::zawstydzona/y:Mogłabym go nawet podmienić zamiast mojej ginki .gdyby jeszcze ten burdel wokół strajku:wściekła/y: to z wizyt byłabym całkiem zadowolona.
Z moja ciążą a więc pewnie i z dzidzia wszystko jest ok. Od początku przytyłam już osiem kilo:szok:Nie wiem nawet kiedy:eek: a tyle w końcu spaceruję:eek::eek: Jutro jadę na kolejna morfologie a le biorąc pod uwagę moj apetyt (ja się dziwię że przytyłam:zawstydzona/y:) powinno być wszystko ok.
Przyszli rodzice witaj:-)
Kropecka mnie też się marzy akryl bo i ja do tych obgryzających sie zaliczam:zawstydzona/y::-(Ale powstrzymam sie jeszcze troche Wszyscy mi odradzaja ponoć przy małym dziecku paznokcie akrylowe to nie taka fajna sprawa,choć już widywałam młodematki z tipsami i radziły sobie świetnie
Anna aja muszę wypróbować ten przepis.:tak: A co do uszycia spodni to pewnie tak zrobię Jak byłam w ciąży z Julka tez wszystko sobie szyłam wygodniej jest jednak kupić
Uciekam dziewczyny do jutra :-)

reklama
cloe, ale ja te paznokcie to chce krótkie mieć. Tzn dłuższe niż mam teraz ale wystające niewiele poza opuszek :) Nie dałabym rady z dłuższymi.

Jeju dziewczyny wlaśnie zaczał mi sie stres przed ślubny właśnie dziś uświadomilam soebie ze zostało jeszcze tylko 43 dni a my nie mamy jeszcze wszystkiego załatwionego;(

Co do mojego maleństwa nie daje o sobie znać:( jak to wygladalo u ws kiedy zaczełyście odczowac jego ruchy? Powiem wam też że ostanio odczuwam jakies dziwne kłucia w dole brzucha przy zmianie pozycji i jak ide szybszym tępem czy wam też coś takiego dokuczało. Moj ginekolog stwierdził, że to normalne i niema sie co niepokoic jednak ja i tak martwie sie o mojego maluszka:(:-(

Przyszlirodzice nie martw się tymi kłuciami przy zmianie pozycji ja tez tak mam a z dzidziolkiem jest wszystko dobrze:-). Ruchy na pewno poczujesz i będziesz wiedziała że to właśnie dzidzia się rusza.:tak: Najczęściej zaczyna się ruszac wieczorami po jedzonku jak już się leży w łóżeczku i rano po śniadanku. Mniej się tylko stresuj przed przygotowaniami do ślub bo taki stres jest najgorszy…
Pozdrawiam Ania

Dzień dobry,

Dzisiaj wreszcie jestem wyspana. Maści, krople udrożniły nos i spałam jak zabita. Nawet łazienka dopiero po piątej zaliczona. Zjadłam śniadanko i od razu gdzie wchodzę? Chyba na dobre się uzależniłam, bo czasem pierwsza myśl po przebudzeniu: włączyć komputer.
Tylko głowa mnie boli i boli.

Sana- jeszcze nie jestem spuchnięta, ale powoli serduszko mnie zaczyna podduszać i łapię zadyszkę. Też biorę ten duphaston 3Xdziennie-najpierw i 2Xteraz. Oprócz tego no-spę i aspargin. Duphaston już i tak pewnie powoli będziemy odstawiać, bo tylko do 18-20 tyg. branie go ma sens. Miałam, podobnie jak Ty, trochę krwawień, plamień, ale na szczęście uspokoiły się i mam nadzieję, że z moim dzidziem jest już dobrze. Ja jednak prawie cały czas leżę.

agawa1- pomysł nowego wątku podoba mi się. Pierwszy przepis w końcu już mamy.

dawna cloe- ja przy mojej diecie, to dziwię się, że tylko 4 kg utyłam. Leżę, mało się ruszam, a opycham się pizzą, makaronami, pierogami, słodyczami i innym niezdrowym żarciem. Mam potem wrzuty, ale coś mi nie wychodzi zdrowe odżywianie.
A co do spodni, to mogę sobie wyobrazić, jak ciężko Ci dobre na długość kupić, skoro większość już na mnie ma za krótkie nogawki.

przyszli rodzice- Dzidzia jest jeszcze za mała i dlatego jej jeszcze nie poczujesz. Widzę, że mamy pdobny wiek ciąży, a ja mojej Kruśki też jeszcze nie potrafię poczuć. Dziewczyny pocieszały mnie jednak, że to moje pierwsze dziecko i nawet po 20 tygodniu mogę odczuć Jego ruchy. Mamy więc jeszcze sporo czasu, aby się tym szczęściem cieszyć.

Pozdrawiam wszystkie Mamcie cieplutko.

Hej
U mnie też te kłucia się pojawiają - jak małej/małemu się pozycja nie podoba, tzn spanie na prawym boku odpada:-)

A ja miałam tydzień płaczu - co jakiś czas nie wiedzieć czemu chciało mi się płakać :-D

Ika_s - suuper że masz przespaną noc :-) która maść najbardziej pomogła??
A z tą dietą - to ja nie mam jak źle się odżywiać - jadam obiadki na mieście - a mamy tu taką knajpę z domowym jedzonkiem - po prostu pychotka :-) I na przerwie sobie obiadki konsumuje:-) zamiast drożdżówki wolę jogurt albo maślankę mmmmmmmm :-) najlepsze że odrzuca mnie od tego niezdrowego żarcia - ale już bym pizze zjadła

przyszlirodzice - spokojnie - jak podejdziesz na spokojnie do tego co masz załatwić to się uda :-) ja, razem z M w 3 miesiące zoorganizowaliśmy ślub:-D ale mieliśmy prosto - bo robiliśmy tylko obiad :-)

Kropecka - kumpela sobie takie fajne króciutkie akryle założyła - i mówi że w sumie zapomniała o ich obgryzaniu - bo były taaaaakie śliczne :-)

dawna cloe - to super że w końcu nie zważając na strajk cię przyjęli - mam nadzieje że ta sytuacja się jakoś unormuje do lutego i nie będą szaleć :-)

sana - mój się jeszcze dopina - ale to letni - na razie boję się sprawdzać kurtkę czy też płaszczyk zimowy - ale znalazłam swetry szerokie u siebie w szafie :-D więc będę po 5 sweterków nosić:-D

Pozdrawiam Myyyszaaa

Hej dziewczyny :-)Ja dziś byłam na morfologii wyniki do odebrania w poniedziałek ale zakładam że wszystko dobrze.
Myszaa ja też się cieszę że w końcu przyjęli ale jak w przyszłym miesiącu będzie taki sam problem to idę prywatnie i żaden przystojny lekarz nie zmieni mojej decyzji;-)
ika s no właśnie mamnieprawdopodobnie długie nogi i choć jest to atut dzięki któremu mój M zwrócił na mnie uwagę:-p:cool2: to jeśli chodzi o spdnie to zmora. :sorry:Z dzinsami raczej nie mam problemu i tak najczęściej w Big Starze kupuje a tam sdługie nogawki mają ale jeśli chodzi o materiałowe to wyglądam jakby mi woda w piwnicy stała:dry:
Przyszlirodzice stawiam ze pierwsze ruchy poczujesz ok 20 tyg ja dopiero wtedy poczułam Julkę a pobolewaniem podbrzusza sie nie przejmuj Wiązadła sie naciągają a skoro nie towarzysza temu krwawienia ani nie zaczęlo robić sie rozwarcie to nie ma sie czym przejmowac:tak:
Jak tam wasz ślub, bierzecie kościelny?Suknia juz jest czy czekasz na ostatnia chwilę? Wkońcu z bruchem to nigdy nic nie wiadomo:tak:;-)

Mam do was pytanie ; Kiedy kolejne USG? Pierwsze miałam ok 13 tyg Gdy byłam w ciąży z Julką to drugie robiłam ok 22,23 tyg teraz też tak jest? D...pa blada ze mnie że wczoraj się nie zapytałam:sorry::zawstydzona/y::dry:

Tak ma być kościelny znaczy sie konkordatowy juz polowa spraw załatwiona i na załatwienie wszystkiego mieliśmy łącznie 4 miesiące. Ślub miał być dopiero za rok na ale cóż przyśpieszony termin:p. Suknia juz załatwiona i wybrana:) ale jeszcze przed nami jakis smieszne kursy przedmałżeńskie:(, których nire było przez całe wakacje i dopiero teraz bedziemy mogli to załatwić. Jeszcze nawet nie mamay obraczek zamówionych:( wizyty u fryjera wiązanki jeju ile tego załatwiania. Mam tylko nadzieje że ten mój stresior nie zaszkodzi dzidzi. A 20 tydzień ciąży wypada coś koło terminu naszego ślubu:) ale swietnie by było poczuć jego pierwsze ruchy stojąć przed ołtarzem:):laugh2:

reklama
Hej
przyszlirodzice - u mnie wiązankę załatwiliśmy na dzień przed ślubem -
taka śliczna i nie praktyczna bo z fiołków :-D
Kursy skończyliśmy na 20 dni przed ślubem :-D
Obrączki na 10 dni :-D a że był to okres przed sylwestrem - miałam gorzej z fryzjerem :-D ale też się udało - nawet próbną zrobiłam :-D

Spokojnie byle spisać co potrzeba i się nie załamywać :-)

U nas ledwo co by do ślubu nie doszło - bo się kolędy zaczęły i nie mieliśmy gdzie iść do spowiedzi - ale M poszedł do księdza i poprosił czy po mszy może odbyć się spowiedź :-D I wzieliśmy ślub 30 grudnia :-)

Pozdrawiam Myyyszaaa

Do góry