reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Wlasnie, to jak moja siada sama juz to mozna wkladac juz? Czy trzeba czekac az ten siad bedzie jakos super stabilny? Ona siada w zasadzie teraz caly czas, chwile potrawi tak sie pobawic. A pozniej sie gibnie w koncu w ktoras strone.
Mi fizjo powiedziała że jak ma tylko zjeść 10-20min to można posadzić na czas posiłku, nawet 2 razy dziennie :) bo mój też już sadza pupę na podłodze sam, ale tylko na moment 😅 no i jeśli tak je w krzesełku to pilnować żeby dużo na brzuszku i na plecach było dziecko, a nie np w bujaczku czy foteliku samochodowym

reklama
Zabawki to jednak piękna rzecz 😂🙈 dziecko przepadło

Załączniki

• IMG_20210830_122811.jpg
    IMG_20210830_122811.jpg
    2,5 MB · Wyświetleń: 87
Mi fizjo powiedziała że jak ma tylko zjeść 10-20min to można posadzić na czas posiłku, nawet 2 razy dziennie :) bo mój też już sadza pupę na podłodze sam, ale tylko na moment 😅 no i jeśli tak je w krzesełku to pilnować żeby dużo na brzuszku i na plecach było dziecko, a nie np w bujaczku czy foteliku samochodowym
Ja też tak slyszalam, że do karmienia można posadzić. Na pewno wole to niż karmic w bujaczku czy na kolanach. Później spędza czas na glebie i tak 😂

Zakładasz młodemu pod takie bluzeczki jeszcze body na ramiączka ? czy na gołe ciałko ?
U nas teraz jest zimno w chacie, strasznie ciągnie z parteru, na dole to ja muszę 2 pary skarpet nosić 🙈 na taką pogodę to u nas standard czyli body na krótki/na ramiączkach, bluzka i getry albo jakieś inne spodenki. I skarpety. Czasami ściąga, ale zakładam mu bo ma stopy jak z lodu wtedy 😂

To jest np u nas standardowy zestaw dzienny przy takiej pogodzie. A na zewnątrz zakładam jeszcze coś dodatkowo, chociaż teraz nigdzie się nie wybieramy bo leje tak że ja nie wiem ,😂😂

Załączniki

• IMG_20210830_130719.jpg
    IMG_20210830_130719.jpg
    2 MB · Wyświetleń: 77
Ooo i jak elegancko ubrany 🥰 co to za zabawka?
Nie mam pojęcia, z tyłu przy wlocie na baterię napisane Auchan, więc pewnie z Auchana :D dostaliśmy worek zabawek po moim bratanku. W sumie dwa worki, ale jeden jest dla takiego młodszego niemowlaka, a drugi dla większego dziecka. No to wyciągnęłam już kilka. Ustawiłam sobie dwa materiałowe kosze w sypialni i w jednym chowam aktualne zabawki. I co tydzień będzie rotacja, te z poprzedniego tygodnia z powrotem do worka, a jakieś nowe z worka do zabawy. Dzięki temu mu się nie Nudzą :D

To jest np u nas standardowy zestaw dzienny przy takiej pogodzie. A na zewnątrz zakładam jeszcze coś dodatkowo, chociaż teraz nigdzie się nie wybieramy bo leje tak że ja nie wiem ,😂😂
To moja tylko bodziak w domu i gole nogi 😀a na dwor na bodziaka na dlugi rękaw albo bluza albo kurteczka cienka. Teraz będziesz musiała ostro grzać w mieszkaniu, ważne jest żeby przez pierwsze 2 lata duzo grzać w mieszkaniu, żeby ogrzać mury, i grzyba nie było

reklama
To moja tylko bodziak w domu i gole nogi 😀a na dwor na bodziaka na dlugi rękaw albo bluza albo kurteczka cienka. Teraz będziesz musiała ostro grzać w mieszkaniu, ważne jest żeby przez pierwsze 2 lata duzo grzać w mieszkaniu, żeby ogrzać mury, i grzyba nie było
Zrobi się cieplej jak sąsiedzi zaczną grzac 😂 bo mamy pomiędzy nimi mieszkanie, więc z dwóch stron będziemy pasozytowac 😂
Zaraz uruchamiamy ogrzewanie podłogowe na dole, więc zrobi się lepiej. Na piętrze jest już ciepłej, tylko że jednak całe ciepło ucieka do góry, więc na dole idzie zamarznac :D

Do góry