reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Co Ty, ja ostrożnie chociaż wątpię, żeby miał jakieś uczulenie. Najpierw dawałam warzywa, teraz owoce, potem będą już miksy plus zawekuję mu te warzywa, które na pewno lubi, żeby mieć pewniaki, ale powoli będę przechodzić na słoiczki, bo jak mu coś smakuje to spokojnie słoiczek zje no i kaszki jeszcze gdzieś po drodze 🤯 Najpierw chciałam mniej więcej zrobić rozeznanie co mu nie smakuje, żeby w słoikach nie kupować 😂 jajka jeszcze nie dawałam, nawet nie wiem jak, zblendowałaś, czy jak?
Szczerze bawić mi się nie chce w pojedyncze. Warzyw już trochę spróbowała, wszystko ok jest. Tak zblendowałam z cukinią :) ja porobiłam trochę słoików z warzywami i pomroziłam. 😅

reklama
Mój też zwykle w sumie 3, ale zaczynam redukować do 2. Oglądam kilka babek na YT i właśnie zauważyłam, że w okolicy 6 miesiąca te dzieci zaczęły mieć po 2 drzemki i myślę, że na młodego też już czas. Dzisiaj zasnął sam po 11 i śpi nadal. Zobaczę o której się obudzi i o której potem będzie zmęczony i spróbuję go polozyc na drugą. Potem jedziemy do rodziny to pewnie nie będzie już spał :D
U mojej dwie drzemki wychodzą, pierwsza krótsza do 30 minut, druga czasami do 2 godzin. Wiadomo jak gdzieś jedziemy, to się rozjeżdża trochę, bo w aucie zaśnie, a czasami nie idzie jej przytrzymać. 😅

U mojej dwie drzemki wychodzą, pierwsza krótsza do 30 minut, druga czasami do 2 godzin. Wiadomo jak gdzieś jedziemy, to się rozjeżdża trochę, bo w aucie zaśnie, a czasami nie idzie jej przytrzymać. 😅
Moja spi albo 2 albo 3 drzemki. Rano miala juz 1 i spala 50 minut. Kolo 14 pewnie kolejna i z 2 h pośpi mam nadzieję 😀

U nas co prawda śpi pięknie całe noce ale napiszę ci jak u nas dzień wygląda. Wstaje ok 7 na mleko.
1 drzemka od 8:30 do 9:30 ( ta drzemka jest w sypialni jak biorę ją do swojego łóżka )
2 drzemka od 12 do 13,
3 drzemka od 15 do 16, potem
4 drzemka od 18 do 19
i na noc idzie spać 21:30 .

U nas co prawda śpi pięknie całe noce ale napiszę ci jak u nas dzień wygląda. Wstaje ok 7 na mleko.
1 drzemka od 8:30 do 9:30 ( ta drzemka jest w sypialni jak biorę ją do swojego łóżka )
2 drzemka od 12 do 13,
3 drzemka od 15 do 16, potem
4 drzemka od 18 do 19
i na noc idzie spać 21:30 .
I wszystko tak codziennie jak w zegarku? Boże :D podziwiam :D u nas każdy dzień to przygoda 😂

reklama
Do góry