reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Ja wczoraj znowu szybkie pakowanie 😂i tak chyba do dnia porodu będzie 😂 i znowu walizka otwarta 😂
Ja czekam jeszcze za jedną paczką z ciuszkami, żeby za jednym razem wyprać tą ostatnią partię i w tym mam 2 body do szpitala, poza tym jakieś duperele zostały do spakowania no i upchanie wszystkiego tak, żeby zamknąć 😂

reklama
Dzięki, nie, nie karmię póki co bo nie mam pokarmu. Przykladałam ale nic nie leci. Jutro powinna się rozpocząć laktacja, w razie co mąż mi przywiezie laktator ;)
Po cc czuje się dobrze, choć dalej mnie nie pionizowali więc nawet nie mam jak się małym zająć, jedynie może leżeć koło mnie jak dadzą mi go pielęgniarki. Nie dam rady przebrać ani nic. W nocy bolał mnie mocno brzuch ale położne dały mi kroplówkę ze znieczuleniem i uspokoiło się ;)
Spokojnie pokarm przybędzie 😀 po cc troche trudniej. Przystawiaj malutkiego. Pewnie pojawi Ci sie w domu dopiero.

Dziewczyny ja juz po wizycie j o dziwo doktor mowi ze sie nic nie dzieje ;D bole moga sobie trwac, szyjka dluga, rozwarcia brak. Kolejna wizyta 9.02 ;D a termin na 10;D haha doktor prognozuje jeszcze jakieś 2,3 tygodnie chyba ze sie cis nagle zadzieje

Ja szybko doszlam do siebie po cc w szpitalu dawalam rade i sama zajmowalam sie mala [emoji38]niewiem jak teraz bedzie bo 3lata i 8miesiecy prawie minie od 2 cc
Ja przeszłam ciężko pierwszą cesarke. Jak dla mnie była straszna. W pierwszych dniach w ogóle nie miałam pokarmu i bałam się, ze w ogóle nie będę mogła karmić piersią. Ale trafiłam na super położna, która bardzooo mi pomogła. Dała wiele cennych wskazówek. A potem sama szukałam w sieci poradników. Znalazłam m.in. hipp.pl/mleko/karmienie-piersia/jak-pobudzic-laktacje-skuteczne-sposoby-w-zgodzie-z-natura

Dziewczyny ja juz po wizycie j o dziwo doktor mowi ze sie nic nie dzieje ;D bole moga sobie trwac, szyjka dluga, rozwarcia brak. Kolejna wizyta 9.02 ;D a termin na 10;D haha doktor prognozuje jeszcze jakieś 2,3 tygodnie chyba ze sie cis nagle zadzieje
😂😂😂😂Aha to pewnie znajac mnie to to samo hahaha 😀a my juz na porodowce jedna nogą bylysmy

Tego się nie spodziewałam 😯 W sumie niezbyt pocieszające, że bóle są, a do porodu jeszcze daleko 🙈 U mnie ten plus, że bólu żadnego nie ma, to mogę się czymś zająć i nie wyczekuję jeszcze rozwiązania, ale zobaczymy co lekarka jutro powie :)

reklama
Tego się nie spodziewałam 😯 W sumie niezbyt pocieszające, że bóle są, a do porodu jeszcze daleko 🙈 U mnie ten plus, że bólu żadnego nie ma, to mogę się czymś zająć i nie wyczekuję jeszcze rozwiązania, ale zobaczymy co lekarka jutro powie :)
Tez mnie to nie pociesza 😂 mi wszyscy mowia, ze jak mam rodzic to w piątek 😂 bo wszyscy chca pępkowe 😂w piątek dls rodziny a w sobote dla znajokych 😂takze czuje presje 😂

Do góry