Akurat dzisiaj rozmawiałam z chłopakiem jak ustawić te wszystkie szczepionki jeszcze przed żłobkiem i tak mi się przypomniało jakie to są nerwy i samo szczepienie i potem czekanie z duszą na ramieniu, żeby nic nie było po. Nawet nie wiedziałam, że ta mmr to taka "groźna" jest, myślałam, że Bexero najgorsze (całe szczęście, mimo moich obaw, pierwsza dawka bezobjawowo), a my też jeszcze ospę przed żłobkiem chcemy wcisnąć, więc wychodzi prawie co miesiąc szczepienie
reklama
U nas jesli dobrze pamietam pierwsza tez przeszla bezobjawowo… dopiero tą drugą znosi tak zle..Akurat dzisiaj rozmawiałam z chłopakiem jak ustawić te wszystkie szczepionki jeszcze przed żłobkiem i tak mi się przypomniało jakie to są nerwy i samo szczepienie i potem czekanie z duszą na ramieniu, żeby nic nie było po. Nawet nie wiedziałam, że ta mmr to taka "groźna" jest, myślałam, że Bexero najgorsze (całe szczęście, mimo moich obaw, pierwsza dawka bezobjawowo), a my też jeszcze ospę przed żłobkiem chcemy wcisnąć, więc wychodzi prawie co miesiąc szczepienie
Tzn, moze nie bedzie tragedii. Poki co spi. Ale jak sie budzi to płacz. EhhU nas jesli dobrze pamietam pierwsza tez przeszla bezobjawowo… dopiero tą drugą znosi tak zle..
G
gość _199
Gość
Nie, bardziej boje się tej szczepionkiA nie boicie się posłać do żłobka bez tych szczepień?
Ja mimo wszystkich szczepień przechodziłam odrę, ospę, świnkę, różyczke. Nie chodzam nigdy do przedszkola, miałam nianie i ograniczony dostęp do dzieci, więc przechorowałam to w zerówce/podstawówce.
Serio miałaś odrę ?? Sanepid robił dochodzenie gdzie się zarazilas?Nie, bardziej boje się tej szczepionki
Ja mimo wszystkich szczepień przechodziłam odrę, ospę, świnkę, różyczke. Nie chodzam nigdy do przedszkola, miałam nianie i ograniczony dostęp do dzieci, więc przechorowałam to w zerówce/podstawówce.
Nie straszU nas jesli dobrze pamietam pierwsza tez przeszla bezobjawowo… dopiero tą drugą znosi tak zle..
G
gość _199
Gość
Ok. Wybaczcie, nie miałam Odry, na to przecież nie szczepi się w podstawowych szczepieniachSerio miałaś odrę ?? Sanepid robił dochodzenie gdzie się zarazilas?
Jak to nie. Przecież to w mmr szczepieniu więc podstawowymOk. Wybaczcie, nie miałam Odry, na to przecież nie szczepi się w podstawowych szczepieniach
G
gość _199
Gość
A nie ospa ? Ja już się gubię musiałabym zajrzeć do książeczki.Jak to nie. Przecież to w mmr szczepieniu więc podstawowym
reklama
Nie ospa jest szczepieniem dodatkowym, w dodatku stosunkowo nowym. Za moich czasów to nawet mmr nie było, tylko sama odra na ospę i świnkę chorowałam, pamiętam, bo rzadko choruję.A nie ospa ? Ja już się gubię musiałabym zajrzeć do książeczki.