reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

A u Ciebie młody nie trzyma główki przy podciąganiu za ręce ? Przy tzw próbie trakcji ?
Nie trzymał, ale po miesiącu ćwiczeń jest już okej. Jeszcze nie w 100% ale powiedziała, że widać że ćwiczymy dużo w domu a mały robi Mega postępy.
Jeszcze raz mamy przyjść za dwa tyg a potem kontrolnie co arę miesięcy.

reklama
no u mnie się też cieszył dopóki na ręce go nie wzięła trochę go uspokoiłam ale potem wzięła go na brzuszku położyła na udach swoich i malowała kark no i wtedy już nic nie pomagało ryczał tak że aż się dławił😱 wyszlam stamtąd tak upocona, zła i z bólem głowy że masakra 🥶
No to ma tak samo jak mój, póki go nie weźmie na ręce jest ok, ale jak już go bierze i kładzie na udach to w dziecko wstępuje diabeł.

Nie trzymał, ale po miesiącu ćwiczeń jest już okej. Jeszcze nie w 100% ale powiedziała, że widać że ćwiczymy dużo w domu a mały robi Mega postępy.
Jeszcze raz mamy przyjść za dwa tyg a potem kontrolnie co arę miesięcy.
A co ćwiczycie w domu? Jakieś turlanie itp?

A co ćwiczycie w domu? Jakieś turlanie itp?
Oczywiście na brzuszku leży, i ja pilnuję żeby łokcie wychodziły poza linię ramion, na plecach jak leży to go obracam na boki, teraz już w sumie obracam go na brzuszek.
Jak leży na plecach to wyciągam mu rączki do góry za główkę, a potem daje rączki wzdłuż tułowia i obciagam ramionka w dół.
Żeby wzmocnić brzuszek to siadam na ziemi, go kładę na kolana, tak że on leży pod skosem, bo kolana mam ugięte. Daje mu piłeczkę do ręki i od wtedy patrzy na nią w dół przez co unosi nieco główkę i wzmacnia ten brzuszek.
No i jeszcze kołyska, łapie go za rączki i stopki i obracam.

Dziewczyny czy uzywa ktoras juz pampers 3 ?
My wskoczyłyśmy w pampersy 3 bo 2 okazały się już za ciasne i ściągacze obcierały nogi. Ale odkąd zakładam małej pampers 3 to co noc mala wstaje przesikana i trzeba ja przebierać. Wtedy sie rozbudza i nici ze spania. Ktoras tez tak ma? Co sądzicie o tych 3 ?
Wiesz co my uzywamy 3ki Dada. Tez mialam problemy z pampersami, na samym poczatku. Nie wiem dlaczego, mloda w pampersie zawsze obsikana na bokach... dady super trzymaly, mielismy jeszcze bambiboo i tez trzymaly ladnie. A pampers zawsze usilany 🙄 teraz uzywamy tylko Dada i nie ma problemu.

Wiesz co my uzywamy 3ki Dada. Tez mialam problemy z pampersami, na samym poczatku. Nie wiem dlaczego, mloda w pampersie zawsze obsikana na bokach... dady super trzymaly, mielismy jeszcze bambiboo i tez trzymaly ladnie. A pampers zawsze usilany 🙄 teraz uzywamy tylko Dada i nie ma problemu.
A ile młoda waży ?

Oczywiście na brzuszku leży, i ja pilnuję żeby łokcie wychodziły poza linię ramion, na plecach jak leży to go obracam na boki, teraz już w sumie obracam go na brzuszek.
Jak leży na plecach to wyciągam mu rączki do góry za główkę, a potem daje rączki wzdłuż tułowia i obciagam ramionka w dół.
Żeby wzmocnić brzuszek to siadam na ziemi, go kładę na kolana, tak że on leży pod skosem, bo kolana mam ugięte. Daje mu piłeczkę do ręki i od wtedy patrzy na nią w dół przez co unosi nieco główkę i wzmacnia ten brzuszek.
No i jeszcze kołyska, łapie go za rączki i stopki i obracam.
to tak jak my plus na każdym boku z wyciąganiem ręki po zabawkę, masz karku, korekta leżenia tułowia i podnoszenie poprzez siadania na pośladku.
podnoszenie to moja zmora😞🙄

reklama
5800 w poniedzialek wazona :)
No właśnie mam tak w babydream, że boki obsikane, dopiero przy czwórkach się tak zaczęło robić, no i szukam alternatywy. Młody prawie miesiąc temu miał 6800, więc teraz pewnie gdzieś prawie 8 kg ma i nie wiem jaki rozmiar wybrać.

Do góry