reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Dziewczyny kochane a jak ubieracie teraz maluchy do snu?;p ubieranie mojej młodej to odwieczny problem dla mnie:p sama mam problemy z tarczycy i inne odczuwanie temperatury i nigdy nie wiem kiedy młodej ciepło a kiedy zimno ;D
Pamietaj tez ze kazda z nas ma inne warunki w domu. My np mamy mieszkanie parterowe ze slaba izolacja - jest dosc chlodne. Termometr pokazuje co prawda ok 20stopni, ale powiem Wam ze ostatnio bylismy u moich rodzicow i mam wrazenie ze tam bylo duzo cieplejesze ich 20stopni 🤣 ja bym sprawdzala czy dziecko nie jest upocone i czy karku nie ma chlodnego. 🤷‍♀️ Jeszcze sprawdzam stopki - teoretycznie nadal moga byc chlodne, ale jak ma to jednak zakladam skarpetki. Z tym ze to raczej za dnia, w nocy juz sam pampers „na nogi”.

reklama
Pamietaj tez ze kazda z nas ma inne warunki w domu. My np mamy mieszkanie parterowe ze slaba izolacja - jest dosc chlodne. Termometr pokazuje co prawda ok 20stopni, ale powiem Wam ze ostatnio bylismy u moich rodzicow i mam wrazenie ze tam bylo duzo cieplejesze ich 20stopni 🤣 ja bym sprawdzala czy dziecko nie jest upocone i czy karku nie ma chlodnego. 🤷‍♀️ Jeszcze sprawdzam stopki - teoretycznie nadal moga byc chlodne, ale jak ma to jednak zakladam skarpetki. Z tym ze to raczej za dnia, w nocy juz sam pampers „na nogi”.
No w sumie masz rację, bo ja mieszkam na 8 piętrze i w lato chodzi się u nas w majtkach, bo nie da się żyć. Jeszcze słońce o poranku jest po stronie sypialni, więc grzeje nas z rana, a w południe od strony salonu, więc grzeje nas cały dzień, aż do zachodu słońca.
Młody ma rolety w pokoju, więc aż tak nie ma nagrzane, ale u nas fatalnie.

Dziewczyny kochane a jak ubieracie teraz maluchy do snu?;p ubieranie mojej młodej to odwieczny problem dla mnie:p sama mam problemy z tarczycy i inne odczuwanie temperatury i nigdy nie wiem kiedy młodej ciepło a kiedy zimno ;D
Ja zakladalam cały czas pajaca i przykrywalam nogi lekkim kocykiem. U nas w bloku strasznie ciężko jest obniżyć temperaturę w mieszkaniu, dzisiaj jest gorąco i duszno, więc śpi w samym body na krótki i nogi lekkim kocykiem

Dziewczyny jestem w szoku, moja mloda przespałam ciągiem 6.5h pierwszy raz !;D az sie zaniepokoiłam budząc się po północy a ona spi;D ubrałam ja w pajaca na noc ale karczek lekko przypocony woec jutro wjeżdża body i gole nogi;)

Dziewczyny jestem w szoku, moja mloda przespałam ciągiem 6.5h pierwszy raz !;D az sie zaniepokoiłam budząc się po północy a ona spi;D ubrałam ja w pajaca na noc ale karczek lekko przypocony woec jutro wjeżdża body i gole nogi;)
Gratuluję 😁😁
U mnie misiu własnie je śniadanko 😁😁

A nie wiem czy Wam się chwaliłam ze parę dni temu zdecydowałam o przeniesieniu małej z dostawki do lozeczka. Co prawda u nas w pokoju jeszcze ale to miala byc próba bo po szpitalu małą łóżeczko działało jak plachta na byka ;D i o dziwo od tamtej pory małą usypia w łóżeczku i bardzo chętnie w nim spi;D
Takie małe postępy a tak potrafią cieszyć rodziców <3
Tez tak macie?;p

A nie wiem czy Wam się chwaliłam ze parę dni temu zdecydowałam o przeniesieniu małej z dostawki do lozeczka. Co prawda u nas w pokoju jeszcze ale to miala byc próba bo po szpitalu małą łóżeczko działało jak plachta na byka ;D i o dziwo od tamtej pory małą usypia w łóżeczku i bardzo chętnie w nim spi;D
Takie małe postępy a tak potrafią cieszyć rodziców <3
Tez tak macie?;p
Mnie nawet każda kupka cieszy 😁😂😂😂 właśnie wybieram kreacje jej na dzisiaj i sama nie wiem co wybrac 😂😂

Odwieczny dylemat żeby do siebie pasowalo;D ciekawe czy przy chłopcach tez sa takie dylematy z ubieraniem;p
No właśnie przy Bartku jakos nie mam większego problemu na codzień. Zazwyczaj body z krótkim i pajac, mało kiedy pasujące do siebie kolory, bo i tak jak ma pajaca to nie widać co pod spodem. Zakładam mu coś bardziej eleganckiego jak wychodzimy tylko, nie żadne koszule ani nic takiego, żeby się nie męczył. Ale np. Białe body z długim rękawem i ciemne spodenki, bo super wygląda w takim zestawie 🥰

reklama
Do góry