marta18691
Fanka BB :)
Ja jak Natalie chrzcilam to tez 50zl dalamMy za zapowiedzi płaciliśmy symbolicznie 50 zł![]()
![Beaming face with smiling eyes :grin: 😁](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f601.png)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja jak Natalie chrzcilam to tez 50zl dalamMy za zapowiedzi płaciliśmy symbolicznie 50 zł![]()
Haha to ja nieraz 2obiady gotujeJa jestem wege i wiecznie gotuje dla dwóch, więc młody będzie jadł to co ja, bo trzeciego obiadu nie ugotuje![]()
Ja to jak widze tluste to wykrajam jakos sie brzydze nawet skore z palki z kurczaka nie zjemNo ja nie znoszę kuchni z mojego domuteraz mama inaczej gotuje niż jak tata żył, ale kiedyś robiła dla wszystkich, to tłusto i mięsnie, dla mnie fuj
![]()
Dla księdza nic, u nas się płaci organiście tam chyba 100 zł, jak się nie mylęDziewczyny, a tak z ciekawości ile placilyscie księdzu za chrzciny?
Ja jak poczuje tłuste, to mam odruch wymiotnyJa to jak widze tluste to wykrajam jakos sie brzydze nawet skore z palki z kurczaka nie zjem![]()
U mnie wczoraj dokładnie to samo, ale chyba znam powód u siebie. Cały tydzień byłyśmy w domu, bo strasznie u nas wiało i padało, a wczoraj spędziłyśmy pół dnia na dworze i dwa razy byłyśmy w gościach. Chyba za dużo wrażeń na razHej dziewczyny - czy zdarza Wam sie jeszcze ze maluszek baaardzo placze i nie mozecie znalezc przyczyny? U nas dzisiaj wieczorem byla akcja, mimo ze od paru dni spokoj i sielanka w domu. I za cholere nie moglismy odgadnac w czym rzecz. Mloda jak ja przystawialam do cyca to plakala jeszcze bardziej, generalnie nic nie dzialalo, a placz jak po szczepieniuzastanawiam sie czy to normalne czy u nas cos jest nie tak. Mala padla dopiero podczas bujania na pilce, a i tak pewnie ze zmeczenia po tym plakaniu...
Ja nawet nie wiem ile się daje, ale będę miała do wyboru tylko dwie parafie, bo w reszcie nie chcą chrzcić jak rodzice nie są po ślubie...To czemu w innym nie zrobisz? My należymy niestety do innego. Lecz wszystkie uroczystości robie w swojej starej parafia, tam nie patrzą na portfel... Księża są super. Mąż musiał płacić u siebie w kościele za zapowiedzi chyba 100 zl, a ja się księdza swojego pytam ile za zapowiedzi A on mi powiedział,, nic, nas cieszy gdy młodzi biorą ślub,,![]()
Tak naprawdę nie mogą, nie ochrzcić. Ja jak szłam i by mi ksiądz odmówił, to bym na piśmie poprosiła o odmowę chrztu. Na szczęście wyszedł dobry ksiądz i zadał po prostu parę pytań i jeszcze spytał kiedy chcemy.Ja nawet nie wiem ile się daje, ale będę miała do wyboru tylko dwie parafie, bo w reszcie nie chcą chrzcić jak rodzice nie są po ślubie...
ja 250 złDziewczyny, a tak z ciekawości ile placilyscie księdzu za chrzciny?