A jakie ciekawe tematy ona tam porusza?Dziewczyny wczoraj znalazłam jakoes kursy od mama.fizjoterapeuta. i powiem wam szczerze ze w ciekawości wykupiłam jeden żeby zobaczyć co tk jest. I powiem Wam ze wiele informacji tam zawartych wogole nikt bedac czy w szpitalu czy na patronażu mi nie przekazywał wiec sie dowiedziałam masę rzeczy które powinnam wiedzieć mysle ze jeszcze przed urodzeniem mojej córki... tymbardziej ze chodzilam na szkole rodzenia gdzie tez 3/4 wiadomości bylo pominiętych....
Jestem mega zadowolona ze zainwestowałam żeby kupić ten kurs i zaluje ze nie znalazłam go jak tylko mala soe urodzila bo wiele rzeczy robiłabym inaczej jak teraz...
Szkoda ze w tej chwili szkoła rodzenia czy chociażby lekarzy nie zwracają uwagi na pewne rzeczy i nie potrafią poinstruować młodych matek co i jak tylko większość ma na to totalną olewke.
reklama
Ja wykupiłam 0-3msc mimo ze mala juz ma ponad dwa. Ale gdybym to obejrzala przedurodzeniem mysle ze byłabym duzo mądrzejsza. Jest jak prawidłowo nosić, pozycje do noszenia, jak odbijać, jak karmic, jak kłaść na brzuch, jak nauczyć dziecko prawidłowego lezenia. Co powinno zaniepokoić. Co to asymetria, na vo zwracać uwagę Itp itd. Duzo przydatnych informacji których nikt tak naprawdę nie przekazuje. A przy pierwszym dziecku sa przydatne. Teraz się zastanawiam nad wykupieniem kursu od 4 do 7 msc .A jakie ciekawe tematy ona tam porusza?
Sa tez informacje jak dbać o bioderka w pierwszych 3 miesiącach, na vo zwrócić uwagę jak dziecko sie pręży i odgina glowke mocno do tyłu. Jak wykonywać masaz itp. Takich informacji nie otrzymuje się od lekarzy Ani pielęgniarek czy położnych. Ja spędziłam pierwszy miesiąc z małą w szpitalu i nikt nie zwracał uwagi na takie rzeczy czy się dobrze karmi, czy się dobrze dziecko nosi, podnosi, trzyma glowke itp... wiadomo ze większość rzeczy czlowiek robi intuicyjnie ale taka wiedza byłaby bardzo przydatna szczególnie dla matek które mają pierwsze dziecko ;DJa wykupiłam 0-3msc mimo ze mala juz ma ponad dwa. Ale gdybym to obejrzala przedurodzeniem mysle ze byłabym duzo mądrzejsza. Jest jak prawidłowo nosić, pozycje do noszenia, jak odbijać, jak karmic, jak kłaść na brzuch, jak nauczyć dziecko prawidłowego lezenia. Co powinno zaniepokoić. Co to asymetria, na vo zwracać uwagę Itp itd. Duzo przydatnych informacji których nikt tak naprawdę nie przekazuje. A przy pierwszym dziecku sa przydatne. Teraz się zastanawiam nad wykupieniem kursu od 4 do 7 msc .
No, fajna sprawa z tymi fizjoterapeutami. Mi sie na poczatku wydawalo to na wyrost ze ludzie chodza, ale po wizycie jestesmy bardzo zadowoleni. I pewnie jeszcze sie wybierzemyJa wykupiłam 0-3msc mimo ze mala juz ma ponad dwa. Ale gdybym to obejrzala przedurodzeniem mysle ze byłabym duzo mądrzejsza. Jest jak prawidłowo nosić, pozycje do noszenia, jak odbijać, jak karmic, jak kłaść na brzuch, jak nauczyć dziecko prawidłowego lezenia. Co powinno zaniepokoić. Co to asymetria, na vo zwracać uwagę Itp itd. Duzo przydatnych informacji których nikt tak naprawdę nie przekazuje. A przy pierwszym dziecku sa przydatne. Teraz się zastanawiam nad wykupieniem kursu od 4 do 7 msc .
Maluszek001
Fanka BB :)
Popieram ja z racji tego, że karmie piersią, to w nocy nie przewijam wcale, tylko robi to partner. Od początku ustaliliśmy, że zajmujemy się razem dzieckiemW kwestii opieki nad dzieckiem ja uważam, że skoro oboje jesteśmy rodzicami, to oboje się nim zajmujemy, nikt nikomu nie pomaga w sensie, że matka przede wszystkim a tatuś to tylko jak matka nie może albo jak go poprosi. Sam musi wiedzieć co robić i póki co takie podejście nam się sprawdza Nie mamy takiego podejścia z obowiązkami domowymi i żałuję, ale raczej ciężko byłoby to teraz zmienić, każdy ma swoje obowiązki, np. tylko ja gotuję, a tylko chłopak myje podłogi. Jestem pewna, że gdybym teraz wzięła na siebie całkowicie opiekę nad dzieckiem, bo chłopak pracuje, to po moim powrocie do pracy, nic by się nie zmieniło w kwestii opieki nad dzieckiem. Oczywiście oboje jesteśmy ludźmi i każde z nas czasem potrzebuje odpoczynku, więc nie rozliczamy się co kto zrobił (żeby było po równo), tylko staramy się maksymalnie się wspierać adekwatnie do sytuacji i posiadanych w danej sytuacji sił a najważniejsze, żeby Czaruś czuł się kochany i zaopiekowany
U nas to samoPopieram ja z racji tego, że karmie piersią, to w nocy nie przewijam wcale, tylko robi to partner. Od początku ustaliliśmy, że zajmujemy się razem dzieckiem
KarolinaAnna.K
Ja śledzę Mamę Fizjoterapeutę na Facebooku i zaglądam na stronę internetową. Już w sumie przed ciążą czytałam. Wiadomo, że pewnie w kursie jest więcej informacji, ale nawet z krótkich postów na Fb można się wiele dowiedzieć, więc polecam. Na stronie zaś jest wiele wpisów i można dodatkowo poszerzać wiedzę.Dziewczyny wczoraj znalazłam jakoes kursy od mama.fizjoterapeuta. i powiem wam szczerze ze w ciekawości wykupiłam jeden żeby zobaczyć co tk jest. I powiem Wam ze wiele informacji tam zawartych wogole nikt bedac czy w szpitalu czy na patronażu mi nie przekazywał wiec sie dowiedziałam masę rzeczy które powinnam wiedzieć mysle ze jeszcze przed urodzeniem mojej córki...
marta18691
No to tak jest potem duzo rzeczy po fakcie sie dowiadujeszDziewczyny wczoraj znalazłam jakoes kursy od mama.fizjoterapeuta. i powiem wam szczerze ze w ciekawości wykupiłam jeden żeby zobaczyć co tk jest. I powiem Wam ze wiele informacji tam zawartych wogole nikt bedac czy w szpitalu czy na patronażu mi nie przekazywał wiec sie dowiedziałam masę rzeczy które powinnam wiedzieć mysle ze jeszcze przed urodzeniem mojej córki... tymbardziej ze chodzilam na szkole rodzenia gdzie tez 3/4 wiadomości bylo pominiętych....
Jestem mega zadowolona ze zainwestowałam żeby kupić ten kurs i zaluje ze nie znalazłam go jak tylko mala soe urodzila bo wiele rzeczy robiłabym inaczej jak teraz...
Szkoda ze w tej chwili szkoła rodzenia czy chociażby lekarzy nie zwracają uwagi na pewne rzeczy i nie potrafią poinstruować młodych matek co i jak tylko większość ma na to totalną olewke.
Szkoda ze na oddziałach noworodkowych nie informują o takich podstawowych sprawach. Tylko czlowiel jest zdany sam na siebieNo to tak jest potem duzo rzeczy po fakcie sie dowiadujesz
reklama
marta18691
No tak a z ta glowka jak dzieci na jedna stronę tylko daja wiesz cos wiecej ?Szkoda ze na oddziałach noworodkowych nie informują o takich podstawowych sprawach. Tylko czlowiel jest zdany sam na siebie