reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2022

Heh ja od 38 TC aż do porodu więc 4 tygodnie mowilam codziennie ze dziś w nocy będę rodzić żeby był przygotowany. A skończyło się że 10 dni po terminie poszłam do szpitala i w poniedziałek mieli mi wywoływać a córka w nocy stwierdziła że wychodzi. Więc miałam wrażenie że ta ciąża nigdy się nie skończy. Ja rodziłam 14 września więc całe lato chodziłam z brzuchem wielkim. Ale i tak wspominam dobrze tamtą ciążę. Teraz mam nadzieję na cc bo drugi raz nie będę rodzić naturalnie a podobno 2 dziecko jest większe niż pierwsze 😊
Niekoniecznie 😄
I nie wielkość a jesli juz to obwód główki najważniejszy 😆
Tak was czytam i ja rodzilam przed terminem..2 tyg.. 3tyg i 4tyg..Dzieci wielkościowo i. Ogolnie donoszone😄
Az sie Boje jak bedzie tym razem ale do minimum 36tyg chcialabym dotrwać.. I mam nadzieje ze moze w tej ciąży nie będę miała za dużą ilość Wód plodowych.. Brzuchy przez to mialam o wiele za duże 🙄😒

Czytam was na szybko.. Jest u mnie taki Skwar ze nawet jesli dostaniemy sie do. Pl to ja nie wiem jak ja te upały przeżyje..basen Mus!
Tu juz jestem jak flaki Z olejem.. Cala noc okno otwarte i ledwo idzie spać.. Zamowilam wiatrak do sypialni i mam nadzieje cos pomoże

Mlody dzis dopiero o 5 rano nurofen i jak dotąd bez gorączki.. Pluskał sie chwile w jakuzzi i zrobimy grilla na ogrodzie moze później jak słońce przestanie tak grzać . Mam nadzieje ze juz nie wróci gorączka

reklama
U mnie też upał ale pomylam już okna, zrobiłam pranie, ugotowałam botwinkę. Muszę jeszcze na balkonie płytki wyszorować i posprzątać w domu, a wieczorem wybrać się na zakupy spożywcze.
Zastanawiam się jak to w pracy rozegrać. Chyba ich poinformuje i od razu dam zwolnienie. Przed prenatalnym które mam 29.07 nie chce mówić, a dłużej już nie chce zostawać w pracy. Wczoraj na produkcji się poślizgnęłam, prawie się przewróciłam na posadzkę. Tak się wystraszyłam ze szok. Pomyślałam sobie " co ja tu robię ".
Ja dzisiaj też botwinka 🙌

Niekoniecznie 😄
I nie wielkość a jesli juz to obwód główki najważniejszy 😆
Tak was czytam i ja rodzilam przed terminem..2 tyg.. 3tyg i 4tyg..Dzieci wielkościowo i. Ogolnie donoszone😄
Az sie Boje jak bedzie tym razem ale do minimum 36tyg chcialabym dotrwać.. I mam nadzieje ze moze w tej ciąży nie będę miała za dużą ilość Wód plodowych.. Brzuchy przez to mialam o wiele za duże 🙄😒

Czytam was na szybko.. Jest u mnie taki Skwar ze nawet jesli dostaniemy sie do. Pl to ja nie wiem jak ja te upały przeżyje..basen Mus!
Tu juz jestem jak flaki Z olejem.. Cala noc okno otwarte i ledwo idzie spać.. Zamowilam wiatrak do sypialni i mam nadzieje cos pomoże

Mlody dzis dopiero o 5 rano nurofen i jak dotąd bez gorączki.. Pluskał sie chwile w jakuzzi i zrobimy grilla na ogrodzie moze później jak słońce przestanie tak grzać . Mam nadzieje ze juz nie wróci gorączka
Ja już też mam dość upałów. Już nawet myślę o kupnie klimatyzacji 😊 oby już gorączka poszła na stałe biedny syn a ty pewnie przy nim. Ja czekam aż się trochę ochłodzi i pójdę z córką na jakiś spacer 😊 moja córka ważyła 4350 a na USG 2 dni przed porodem wychodziło 3800 ciekawe jak będzie teraz. Jak będziemy mieć prywatny wątek wyśle wam zdjęcie jak wygląda wieloryb na końcu ciaży 😂

W poprzedniej ciąży 8 lat temu czułam się zuuuupelnie inaczej. Pracowałam do 6 miesiąca i każdego dnia cieszyłam się ciąża. Ale fakt 2 trymestr był chyba najłaskawszy. Trzeci się ciągnął.
Dziewczyny myjecie w ciąży okna?

Dziewczyny jak ja już bym chciała 3 trymestr 😅🙈
Ja też, a w zasadzie to już bym chciała być po porodzie 😅
Padło pytanie o żyłki na nogach, ja mam pajączki na udach od kilku tygodni a od dziecka mam widoczne zy na udach, położna stwierdziła że narazie się nie przejmować ale obserwować. Wiem że na zylki/żylaki działają kremy z wyciągiem z kasztana.
Ja dzisiaj zauważyłam u siebie mini rozstępy na boczkach 🙄😧 muszę uruchomić olejek bo mam a nie uzywam

reklama
Do góry