reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2022

Ja stawiam na drugiego syna ale mój narzeczony który autentycznie posiada 7 zmysł stawia na córkę mój starszy syn też. Założyliśmy się z narzeczonym zobaczymy kto wygra ale jeśli mam być szczera trochę się boję że przegram 😅 chiński kalendarz płci też wróży mi dziewczynkę a w pierwszej ciąży się sprawdziło !

reklama
Przesądów może nie, oprócz tego o którym wspomniałaś, ale jest coś takiego jak chiński kalendarz płci wg którego można policzyć jaka będzie płeć dziecka 😂😁
A mi właśnie wszystko wyszło na odwrót wg tego kalendarza. Miały być dziewczynki a urodziłam chłopców... Teraz wychodzi ze chłopiec, więc może będzie dziewczynka 😁

Ja stawiam na drugiego syna ale mój narzeczony który autentycznie posiada 7 zmysł stawia na córkę mój starszy syn też. Założyliśmy się z narzeczonym zobaczymy kto wygra ale jeśli mam być szczera trochę się boję że przegram 😅 chiński kalendarz płci też wróży mi dziewczynkę a w pierwszej ciąży się sprawdziło !
Ja jakoś od początku mam ubzdurane ze będzie chłopczyk 😉 . Chiński kalendarz tez mówi ze chłopiec 😉. Ale Najważniejsze żeby dzieciątko było zdrowe 💪 🙏🏻

Mi kiedyś koleżanka wywróżyła, że będzie druga córka. Wysypało mnie tez na czole 🙈
U nas roznica będzie 7 lat. Myślę, że czy siostra czy brat dla starszej, to będzie ok. Byle zdrowe.

Co do wcześniejszej dyskusji na temat schiz ciążowych. Ja tez swoja historie mam i strat i zdrowotną i bylam u 3 ginekologów na początku ciąży, zeby znaleźć kogoś kto nie będzie mnie straszył. W pierwszej ciąży ciągle coś... zapas leków, lezenie, szpitale, cuda na kiju. Uważam, że nie do końca potrzebnie. Teraz mam jednego ginekologa-endokrynologa (zaufanego), który konsultuje wyniki krwi na telefon, a prowadzącego ciążę takiego, który uważa, że ciąża to nie choroba i mam się cieszyć życiem, seksem i wakacjami. Tylko nie dźwigać i nie przesadzać z wysiłkiem. A w razie czego dzwonić. Pewnych sytuacji nie przewidzimy, a ciągłe myślenie o każdym objawie ciąży, to niepotrzebny stres.

Ja przeczuwam dziewczynkę a kalendarz pokazuje chłopca. Mi przy poprzedniej te pomiary kształty czaszki i wypustki pokazywały że będzie chlopak i był. Najlepsza była moja mama jak jej powiedziałam o ciąży. Podchodzi i mówi i co będzie chlopak a ja do niej no będzie. Był to 6 tydzień. Poprostu wiedziałyśmy ze będzie chłop. Teraz nie mam tak silnego przeczucia. Mamie jeszcze nie mówiłam, ale stawiam na babeczkę

Dziewczyny, znacie jakieś przepowiednie na temat płci dziecka? 😁 Ja np. słyszałam, że jeżeli mama wygląda ładnie w ciąży, tzn ze urodzi się chłopiec. Jeżeli gorzej niż przed ciąża - dziewczynka. Gdyby to była prawda to spodziewałabym się dziewczynek - trojaczków 😂
Ja nie wierzę w takie rzeczy ale koleżanka stwierdziła ,że mi powróży obrączką na łańcuszku, i najpierw się sprawdza czy płeć zgadza się z dziećmi które już posiadamy ( mi się sprawdziło ) w moim przypadku dwóch chłopców,obraczka buja się jak wahadło góra i dół natomiast kolejna wróżba pokazała dziewczynkę obrączka zakręciła koło 😜 bardzo chciałabym mieć córcie, ale wiadomo że zdrowie jest najważniejsze i to się liczy dla mnie najbardziej. Nie mniej jednak trzymam kciuki 🤗 tym bardziej że ta ciąża jest zupełnie inna niż dwie poprzednie edit: sprawdziłam przed chwilą też kalendarz chiński z którego też wychodzi płeć żeńska 😊 ciekawe czy to się sprawdzi 😜

reklama
A ja mam strasznego dola... Nie umiem myśleć pozytywnie 😪 naczytałam się trochę i wydaje mi się, że na kolejnej wizycie tzn za tydzień potwierdza się moje obawy 😪

Do góry