reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamusie 2022

Wiolla Stelle witamy, współczuje Waszych strat, musiało to być to straszne przeżycie :( dlatego trzeba wierzyć że tym razem musi byc dobrze.
Stelle skąd wiesz że owu miałaś tak wcześnie? miałaś monitoring? z tego co czytałam ważniejszy od poziomu bety jest jej przyrost a u Ciebie jest ponad 100%

reklama
Wiolla Stelle witamy, współczuje Waszych strat, musiało to być to straszne przeżycie :( dlatego trzeba wierzyć że tym razem musi byc dobrze.
Stelle skąd wiesz że owu miałaś tak wcześnie? miałaś monitoring? z tego co czytałam ważniejszy od poziomu bety jest jej przyrost a u Ciebie jest ponad 100%
Wybralam się do ginekologa bo chciałam rozpocząć monitoring cyklu. Wcześniej wg objawów miałam owu ok 16dc więc umówiłam sie na wizytę tego 12dnia żeby zobaczyć jak pęcherzyki. No i ginekolog mówi że został płyn w Zatoce i endometrium wygląda na drugą połowę, miało jakoś 8,4mm więc już raczej po owulacji. A kochaliśmy się tylko raz trzy dni przed tą wizytą 🙈 także te dwie kreski były dla mnie ogromnym zaskoczeniem

Skaczę z radości 😁 przedwczoraj beta 37 a dziś 145! Jestem przeszczęśliwa! W poniedziałek mam wizytę u ginekologa a 30.06 następną już taką konkretną. Pewnie wtedy zrobią mi USG ale może załapię się wcześniej. 🤗❤️☺️

Załączniki

• IMG_20210610_110923.jpg
    IMG_20210610_110923.jpg
    58,2 KB · Wyświetleń: 67
Witaj Stella, kojarzę Cię że Staraczek. Gratulacje i rozsiądź się wygodnie, bo czeka nas wspaniałe 8 miesięcy ;) 😊

Ja co prawda nie miałam monitoringu, ale mam regularne cykle. Owu miała przypaść wg aplikacji na 17 maja. Test zrobiłam 2 czerwca i pokazał mi się bladzioch. Pierwsza betę zrobiłam 06.06 czyli teoretycznie 20 dpo i wyszła mi 267. Kolejna, po 48h 606. Ale staram się nie martwić się na zapas.
Głowa so góry 😊

Witaj Stella, kojarzę Cię że Staraczek. Gratulacje i rozsiądź się wygodnie, bo czeka nas wspaniałe 8 miesięcy ;) 😊

Ja co prawda nie miałam monitoringu, ale mam regularne cykle. Owu miała przypaść wg aplikacji na 17 maja. Test zrobiłam 2 czerwca i pokazał mi się bladzioch. Pierwsza betę zrobiłam 06.06 czyli teoretycznie 20 dpo i wyszła mi 267. Kolejna, po 48h 606. Ale staram się nie martwić się na zapas.
Głowa so góry 😊
No to też bardzo ładny przyrost ☺ ja też miałam regularne cykle ale właśnie te dwa ostatnie to jakis galimatias 😁

Cześć kobietki ☺ miałam nie pisać ale chyba czuje potrzebę przynależności 😁
W poniedziałek wyszedł mi pozytywny test, zaskoczyło w drugim cyklu starań. W czerwcu ubiegłego roku pękło mi serce, dowiedziałam się że serduszko naszego maleństwa nie bije. Był to 8tydzien, musiałam mieć zabieg łyżeczkowania. Od tego czasu bardzo długo regulowałam tarczycę i zaczęliśmy się starać w związku z tym dopiero niedawno.

Beta z poniedziałku wynosiła 158,0. Beta z wczoraj (po 48h) 380,5. Pierwsza była robiona w 16dpo albo i więcej... Dlatego trochę martwię się że te wyniki są i tak za niskie 😔
Ciężko mi wszystko obliczyć bo rozregulował mi się cykl, w tym udanym cyklu owulacja była już w 10dc albo i wczesniej 🙄 tym bardziej myślałam że beta będzie wyższa bo testy miały dość wyraźne kreski. Mam nadzieję że wszystko będzie ok 🙏 jestem obstawiona lekami. Biorę heparynę w zastrzykach, acard, encorton, duphaston i mnóstwo witamin 🤦‍♀️
Myślę że wszystko jest okej bo przyrost ponad 100% jest 😊 współczuję straty ale wierzę że za 8 miesiący będziesz tulić swojego dzidziusa
Skaczę z radości 😁 przedwczoraj beta 37 a dziś 145! Jestem przeszczęśliwa! W poniedziałek mam wizytę u ginekologa a 30.06 następną już taką konkretną. Pewnie wtedy zrobią mi USG ale może załapię się wcześniej. 🤗❤️☺️
Piekny przyrost 😊 to może rodzina się powiększy o więcej niż jedno dziecko 🤔
Mam nadzieję że u mnie nie będzie bliźniaków bo ciężko by było z 2 malestw i półtora rocznym dzieckiem 😂
Też w poniedziałek mam wizytę 😊

Hej, mogę dołączyć? Póki co jestem na wątku styczniowych mam, ale jest szansa że będę jednak na samym początku lutego. Jutro wizytuje. Jestem po kilku poronieniach i trochę się stresuje niestety. Mam wrażenie, że póki co lekko przechodzę tą ciąże..za wielu objawów nie mam. Jedynie kuje mnie brzuch, co prawda od 2 dnich własnie ustało...i też mnie to martwi

reklama
duży przyrost, super 😊

Ja robiłam betę 2.06 wyszła 377 i powtórkę 4.06 wynik 970, myśle ze we wtorek na wizycie będzie już coś widać ☺️

Do góry