Alicemother*
Zaangażowana w BB
Hej, ja w ciągu dnia mam małego ze sobą w kołysce w salonie na dole bo boje się zostawiać go samego na górze w pokoju.. a pozatym to młody i tak ma łóżeczko w pokoju moim i męża mała na swój. Póki co wygodniej mi jest mieć go przy sobie. Na razie nie ma urządzonego swojego pokoju. Mam duże mieszkanie bo 120m2 ale małe bejbi jak na razie będzie z nami tym bardziej ,że męża nie ma bo tak ja pisałam siedzi za granicą.Cześć dziewczyny mam pytanie, czy Wasze najmłodsze pociechy są z Wami w pokoju? My mamy mieszkanie 2 pokojowe, jeden pokój zajmuje 9 letni synek sam, a w drugim mieszkamy my z naszą malutką córeczką. Ostatnio zaczęłam się zastanawiać, czy nie lepiej będzie przeprowadzić córkę do brata do pokoju, ponieważ nasz pokój jest cały dzień od rana do wieczora aktywny, w sensie, najwięcej w nim wszyscy przebywamy, jemy posiłki, oglądamy TV, spędzamy razem czas. Mała jak śpi w dzień często się właśnie wybudza, bo jest gwar. Wczoraj przed południem położyłam ją do brata do pokoju i spała ponad 2 godzinki, co się nie zdarza w naszym pokoju w ciągu dnia, dzisiaj teraz też ją położyłam do brata do pokoju i jak na razie śpi 40 minut zobaczymy do ilu dzisiaj dobije zastanawiamy się z mężem, czy nie przeprowadzić córeczki z całym jej ekwipunkiem do braciszka, który wstępnie się zgodził.
Ja ogólnie robie wszystko przy dziecku. Z pierwszą córą nie miałam z tym problemu mogłam robić wszystko nic zupełnie jej nie przeszkadzało. A hałasu w moim domu nie brakuje.
A ten nasz drugi mały ewenement niestety bardzo wrażliwy no, ale muszę jakoś sobie radzić. Możesz spróbować kochana może akurat się uda ja muszę powiedzieć że widzę poprawę u nas. Mikołajek zaczyna coraz więcej spać i nawet zdarza się że zasypia sam. I ciągle raz dłuższy ten sen. Zdarzało się ,że od karmienia do karmienia nie spał wcale marudził, wiercił się poplakiwal. Teraz nawet 3h zdarzy mu się kimnac.
Cudownej niedzieli Wam życzę