Ale super, że udało się Wam tak szybko znowu zajść w ciążę Trzymam za Was kciuki mocno, a jak się czujesz? ja pamietam, jak byłam w 15 tc i sobie myślałam „gdzie to tam do końca ciąży” a tu dziś nie wiadomo kiedy 37+1 tcCześć dziewczyny, może część z Was kojarzy mnie z początku tematu ☺ byłam z Wami ale niestety moja ciąża okazała się pustym jajem. Dzisiaj wyskoczyło mi powiadomienie z tego tematu i fajnie czytać jak tak narzekacie na uroki końcówki ciąży pewnie fajne ciężarówki już z Was ☺ mnie udało się zajść w ciążę zaraz jak lekarz dał zielone światło, teraz leci nam 15 tydzień i mam nadzieję że w czerwcu urodze zdrowego dzidziusia
Trzymam kciuki za szybkie, w miarę bezbolesne porody i za zdrowe silne dzidziusie
reklama
Alicemother*
Zaangażowana w BB
Witajcie kobietki , wpadłam na forum ponieważ dręczy mnie jeden temat .. mianowicie tak jak Wy oczekuje maleństwa, martwię się o wszystko co związane jest z sama ciąża dzieckiem jak i porodem .. mój lekarz nakłania mnie do szczepienia na covida.
W związku z tym mam pytanie w temacie szczepień które na 100% pojawiło się w tym wątku. Czy któraś z Was szczepila się w trakcie ciąży ? Jak pokonalyscie strach przed może nie samym szczepieniem jak ewentualnymi powikłaniami .. jestem w 35 tc.
Pozdrawiam Was serdecznie.
Marta
W związku z tym mam pytanie w temacie szczepień które na 100% pojawiło się w tym wątku. Czy któraś z Was szczepila się w trakcie ciąży ? Jak pokonalyscie strach przed może nie samym szczepieniem jak ewentualnymi powikłaniami .. jestem w 35 tc.
Marta
DagLer
Fanka BB :)
Witajcie kobietki , wpadłam na forum ponieważ dręczy mnie jeden temat .. mianowicie tak jak Wy oczekuje maleństwa, martwię się o wszystko co związane jest z sama ciąża dzieckiem jak i porodem .. mój lekarz nakłania mnie do szczepienia na covida.
DagLer
Ja się szczepiłam na początku III trymestru, po obu dawkach czułam się doskonale. Strach pokonałam słysząc o historiach typu jak noworodek zostaje bez Mamy, bo albo jedno albo drugie musi zostać w szpitalu, bo się bardzo źle czują. Poza tym kilka artykułów o wpływie szczepienia na kobiety w ciąży przeprowadzonych przez amerykanów:
Immunogenicity of COVID-19 mRNA Vaccines in Pregnant and Lactating Women
This study assesses the immunogenicity of the current COVID-19 mRNA vaccines in pregnant and lactating women against both the original SARS-CoV-2 USA-WA1/2020 strain as well as against the B.1.1.7 and B.1.351 variants of concern.
jamanetwork.com
SARS-CoV-2–Specific Antibodies in Breast Milk After COVID-19 Vaccination of Breastfeeding Women
This prospective study investigated whether antibodies from SARS-CoV-2 immunization of nursing mothers transferred to infants as a potentially protective effect.
jamanetwork.com
Alicemother*
Zaangażowana w BB
Bardzo dziękuję za odzew.Ja się szczepiłam na początku III trymestru, po obu dawkach czułam się doskonale. Strach pokonałam słysząc o historiach typu jak noworodek zostaje bez Mamy, bo albo jedno albo drugie musi zostać w szpitalu, bo się bardzo źle czują. Poza tym kilka artykułów o wpływie szczepienia na kobiety w ciąży przeprowadzonych przez amerykanów:
Immunogenicity of COVID-19 mRNA Vaccines in Pregnant and Lactating Women
This study assesses the immunogenicity of the current COVID-19 mRNA vaccines in pregnant and lactating women against both the original SARS-CoV-2 USA-WA1/2020 strain as well as against the B.1.1.7 and B.1.351 variants of concern.jamanetwork.com
SARS-CoV-2–Specific Antibodies in Breast Milk After COVID-19 Vaccination of Breastfeeding Women
This prospective study investigated whether antibodies from SARS-CoV-2 immunization of nursing mothers transferred to infants as a potentially protective effect.jamanetwork.com
Właśnie też tego się obawiam , że coś może być nie tak i rozdziela mnie z dzieckiem ,albo co gorsza oboje będziemy zarażeni. A mogę wiedzieć jaka szczepionka się Pani szczepiła?
asia.joanna
Jestem zaszczepiona 3 dawkami w tym 2 w ciąży. Szczepienie zniosłam bardzo dobrze, bolała mnie tylko ręka a mała rośnie prawidłowoWitajcie kobietki , wpadłam na forum ponieważ dręczy mnie jeden temat .. mianowicie tak jak Wy oczekuje maleństwa, martwię się o wszystko co związane jest z sama ciąża dzieckiem jak i porodem .. mój lekarz nakłania mnie do szczepienia na covida.
Marta
Bardziej bałam się zakażenia w ciąży i konsekwencji dla dziecka nie szczepiąc się niż NOP.
Alicemother*
Zaangażowana w BB
Dziękuję za odpowiedźJestem zaszczepiona 3 dawkami w tym 2 w ciąży. Szczepienie zniosłam bardzo dobrze, bolała mnie tylko ręka a mała rośnie prawidłowo
Bardziej bałam się zakażenia w ciąży i konsekwencji dla dziecka nie szczepiąc się niż NOP.
Ja właśnie najbardziej boje się tego ,że szczepionka może źle wpłynąć na dziecko.
Magdalenakin
Początkująca w BB
Hej dziewczynki jestem tu nowa Jest tu ktoś z terminem na 21 luty 2022 i ostatnią miesiączka 17.05.2021?
Alicemother*
Zaangażowana w BB
Hej ja
Hej dziewczynki jestem tu nowa Jest tu ktoś z terminem na 21 luty 2022 i ostatnią miesiączka 17.05.2021?
reklama
Alicemother*
Zaangażowana w BB
Hejka ja jestem podobnie jak Ty
Ostatnia miesiączka 14.05.2021. termin porodu wstępnie 23 luty. Ale wg USG zależy raz wyjdzie 14.02. raz 22.02
Ostatnia miesiączka 14.05.2021. termin porodu wstępnie 23 luty. Ale wg USG zależy raz wyjdzie 14.02. raz 22.02