reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2022

Oby tak i ze mną było 😁
Ja się porodu nie bałam do 35tc. A potem strach był już duży, hehe. Miałam poród wywoływany więc bałam się, że powtórzę historie koleżanki, która rodziła w tym samym miejscu 2miesiace przede mną ale nie było postępu porodu i musieli zrobić cc. Okazało się, że strach ma wielkie oczy i mi się udało. Poród wspominam rewelacyjnie. Na porodówkę zabrali mnie o 20:40 a o 21:05 tuliłam już synka. Wcześniej robiłam sobie masaż krocza, brałam też wiesiołka i piłam hektolitry naparu z liści malin, opłacało się, bo nie pękłam i nie byłam nacinana 😁

reklama
Ja mam prenatalne 29 lipca i będzie wtedy 11 tydzień + 2 dni. Tak czytam że Wy macie najczęściej w 12 tygodniu no ale zdam się na termin który lekarz wybrał.
Badanie należy wykonać między 11-13+6 więc Twój termin też jest prawidłowy 🙂 u mnie się akurat tak złożyło, że w miejscu, które poleca moja ginekolog na zrobienie badań prenatalnych akurat był taki termin wolny 🙂

Ja się porodu nie bałam do 35tc. A potem strach był już duży, hehe. Miałam poród wywoływany więc bałam się, że powtórzę historie koleżanki, która rodziła w tym samym miejscu 2miesiace przede mną ale nie było postępu porodu i musieli zrobić cc. Okazało się, że strach ma wielkie oczy i mi się udało. Poród wspominam rewelacyjnie. Na porodówkę zabrali mnie o 20:40 a o 21:05 tuliłam już synka. Wcześniej robiłam sobie masaż krocza, brałam też wiesiołka i piłam hektolitry naparu z liści malin, opłacało się, bo nie pękłam i nie byłam nacinana 😁
Słyszałam właśnie o tym masażu krocza, o wiesiołku i naparze z liści malin nie, ale dobrze wiedzieć 😁 położna, z którą bym chciała rodzic nacina krocze tylko w przypadkach koniecznych, więc mam nadzieje, że mnie to ominie 😎

Ja dzisiaj też na pobraniu... Przy pobieraniu 3 fiolki to już zaczęło robić mi się słabo, ale udało się dotrwać...
Ja już po, nie było tak źle. Dzisiaj już na szczęście nie zdarzyłam pobrać tam gdzie zawsze pobiebram u takiej mojej miłej Pani, która pobiera delikatnie ale bardzo wolno i jeszcze wlasnie te 3 fiolki i pojechałam w inne miejsce. Bardzo miło się zaskoczyłam bo Pani w ekspresowym tempie pobrała tylko jedna dużą fiolkę. A tak zawsze już ledwo siedzę tak mi słabo.

Ja już po, nie było tak źle. Dzisiaj już na szczęście nie zdarzyłam pobrać tam gdzie zawsze pobiebram u takiej mojej miłej Pani, która pobiera delikatnie ale bardzo wolno i jeszcze wlasnie te 3 fiolki i pojechałam w inne miejsce. Bardzo miło się zaskoczyłam bo Pani w ekspresowym tempie pobrała tylko jedna dużą fiolkę. A tak zawsze już ledwo siedzę tak mi słabo.
Ja do tej pory też miałam traumę z pobierania, bo na tekst, że nie widać mi żył, zawsze pojawiał się stres, pocenie rąk i było gorzej. Przy pobieraniu bety trafiłam na jakąś rzeźniczke, co poklula mnie w obie ręce, bolało itp. Aż znalazłam fajny Luxmed, jak ktoś jest z Warszawy to polecam pobierać w Wola Parku, super babki, ściągnęła mi 5 probówek i nawet nie zauważyłam.

A dziś też robiłam ponownie morfologie

Mnie pobieranie nie rusza. Moga i litr pobrać.
Ale ja mam idealne żyły widoczne wiec nigdy żadnych problemów to pewnie temu😄

okropnie czuje sie wieczorami.. Niedobrze mi, zmeczona jestem jakby przeorala pół pola.. Jestem nie dożycia..
I juz paru osobom w pracy powiedziałam żeby mieć lżej i tyle.
Wczoraj juz mialam dola przed pracą :(
Wszystko sie na to sklada.. Samopoczucie zdechlaka, sytuacja z tym pieprzonym wirusem

I to Jak ciąża zmienia człowieka.. Mozna sobie Planować co to czlek nie zrobi.. Nawet jak sie bedzie czul ze szczęścia a potem na wszystko trzeba brać poprawkę bo nie przeskoczy sie samej siebie

A potem powtarzam sobie.. Aby bylo wszystko dobrze, aby bylo wszystko dobrze to sie to wszysyko przetrwa

reklama
Do góry