Lusia04
Moderator
Ja dostałam skierowanie o zaswiadczeniu nic nie wiem. Ja nie mam jeszcze nawet 30. Ale mój lekarz daje skierowania na bezpłatne badania prenatalne może poproś go o to to wystawi. Chyba u mnie koszt jest ok 350zlCzy ktoś może się orientuje co dokładnie potrzebuje do bezpłatnych badań prenatalnych? Skończyłam 35 lat. Mój lekarz się chyba nie połapał bo powiedział, że będę musiała płacić i zwątpiłam. Kazał się zapisać. Zadzwoniłam, zapisałam się. Wtedy mąż znalazł w necie, że jednak powyżej 35 lat bezpłatne. Zadzwoniłam jeszcze raz i pytam, co potrzebuję do bezpłatnych. Ona najpierw, że skierowanie od lekarza prowadzącego, zaczęłam dopytywać, to wtedy że zaświadczenie, że skończyłam 35 lat. Ale było słychać, że chce szybko skończyć rozmowę i nie chciała dokładnie wytłumaczyć. Ale tak Was czytam i skierowanie wychodzi że to standard, a zaświadczenie to dodatek? Bo mam takiego lekarza co trzeba mu mówić co się chce bo sam od siebie nic nie podpowie… W pon. za tydzień mam wizytę a 30 lipca prenatalne. Ile Wy płacicie za te badania? Bo mi powiedzieli 500zł z groszami usg+papa