reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2022

Ja doszłam do wniosku że mi się stało to co się stało tzn że wylądowałam w szpitalu właśnie też między innymi z przemęczenia, od czwartku bolało mnie podbrzusze codziennie coraz mocniej, myślę że ten skok z drzewa też miał duzy wpływ na krwotok. Teraz jak przeleżałam całe cztery dni już mnie nie boli podbrzusze i czuję się dużo lepiej. Dzisiaj mnie wypuszczają, jeszcze poprosiłam lekarza na obchodzie o USG i bez problemu się zgodził, także jeszcze dziś zobaczę moja dzidzie
Tak. Czuję całą sobą że w ciąży 5h snu w nocy i 1h drzemki w dzien to zdecydowanie za mało 😢
Pn. Wt. Sr. Jeszcze jakoś jest ok ale co tydzień czwartek ciężko a piątek czuję sie jak flaki
Dobrze ze Chociaż mogę jesc normalnie

dzidzia napewno urosła :)
To w planach zwolnienie tempa?

U mnie dzis 8tydzien

reklama
Proszę poradzicie mi. Biorę luteinę dopochwowo i niestety ona wypływając w dzień podrażnia mi skore. Co mogę zrobić bo to swędzi i piecze
Miałam tak samo i to była infekcja grzybicza niestety. Dostałam globulki dopochwowe na to i zmienił mi na duphaston.

cześć dziewczyny, miłego dnia [emoji847]

ja właśnie wstałam i jedyne o czym myślę, to śniadanie [emoji1786] tak mi w brzuchy burczy jak nigdy haha
także zaraz zabieram się za przygotowanie czegoś
te tabletki przeciwwymiotne mają u mnie jeden skutek uboczy- bardzo, ale to bardzo chce mi się spać,, wczoraj pczy zamykały mi się już koło 19, ale przetrzymałam do 22, żeby nie wstawać czasem w środku nocy [emoji2]

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty [emoji110][emoji110][emoji847]

Musi być dobrze. A jak mówisz, że lekarz pierwszy raz coś takiego widzi idź tym bardziej do innego Nie niestety, wizyta dopiero 15 lipca pierwszaRaczej nic nowego nie stwierdzi, ale może będzie bardziej doświadczony i miał już podobne przypadki. A skąd jesteś?
Chcę się wybrać do lekarza który wcześniej prowadził moją ciążę. Tylko czekam aż uaktywni się mój pakiet medyczny. Jestem z Warszawy. Może masz jakiegoś dobrego lekarza do polecenia?

Tak. Czuję całą sobą że w ciąży 5h snu w nocy i 1h drzemki w dzien to zdecydowanie za mało 😢
Pn. Wt. Sr. Jeszcze jakoś jest ok ale co tydzień czwartek ciężko a piątek czuję sie jak flaki
Dobrze ze Chociaż mogę jesc normalnie

dzidzia napewno urosła :)
To w planach zwolnienie tempa?

U mnie dzis 8tydzien
Tak, mam jak najwięcej lezec i odpoczywac. U mnie dzisiaj 2,19cm i dokładnie tyle samo z OM jak i USG czyli 8t6d i wszystko w porządku, i słyszałam serduszko😁 warunkowo puścił mnie lekarz do domu bo jeszcze mam wydzielinę podbiegnieta krwią.

Miałam tak samo i to była infekcja grzybicza niestety. Dostałam globulki dopochwowe na to i zmienił mi na duphaston.
A próbowaliście nasiadowek w korze dębu albo w nadmanganianie potasu? Obie rzeczy do dostania w aptece. Ja sobie bardzo to chwałę przy infekcjach pęcherza jak i infekcjach intymnych. Szybko mi przechodzi

reklama
U Was dziś też taki żar dziewczyny? 🥵 w małopolsce tragedia, aż mi się normalnie płakać chce bo w domu wysiedzieć się nie da, cały dzień zamknięte okna + rolety żeby się nie nagrzewało, a posiedzi człowiek chwile w pokoju i zaraz jest jak w piekarniku 😭 nie mówiąc o jakiejkolwiek pracy w domu, na nic siły nie ma. A do tej pory power mnie nie opuszczał. Całe szczęście, że na końcówce ciąży będziemy w zimie- nie wyobrażam sobie być w końcówce ciąży na takiej pogodzie 🥵

Do góry