reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2022

reklama
Nie chce was za dużo przytłaczać informacjami bo nie możecie się stresowac. Wasze ciążę są zdrowe i tego się trzymajcie. Ale czytać będę.
Tak mi przykro kochana, ściskam 😥 trzymaj się ciepło.

Ja właśnie czekam na wizytę, miała być o 18.10 ale jest opóźnienie do około 18.40, stresuje się strasznie, to moja pierwsza wizyta. Mam nadzieje, że wszystko będzie ok. A dziewczynie, która czeka w szpitalu na ronienie współczuje z całego serca i przytulam mocno!
Też się stresowałam, ale już po. Daj znać koniecznie.

Właśnie wróciłam do domu, według USG 6+4, 6,6mm - tydzień młodsza ciąża niż liczona od OM. Kropka widać, serduszko pracuje. 👍

Załączniki

• IMG_20210622_185625.jpg
    IMG_20210622_185625.jpg
    133,9 KB · Wyświetleń: 104
Tak mi przykro kochana, ściskam 😥 trzymaj się ciepło.

Też się stresowałam, ale już po. Daj znać koniecznie.

Właśnie wróciłam do domu, według USG 6+4, 6,6mm - tydzień młodsza ciąża niż liczona od OM. Kropka widać, serduszko pracuje. 👍
Piękny kropuś ❤️. Uwielbiam oglądać wasze Usg ❤️

To miałaś jeden pęcherzyk w macicy a drugi rozwijał się w jajowodzie? 😱
Niestety. Najpierw czekaliśmy czy cos się w macicy rozwinie, a jak było po wszystkim to dostałam skierowanie na betę, która rosła. No i
....lekarz znalazl tez w jajowodzie. Skończyło się usunięciem razem z jajowodem.

Ojaaaa 🥰 cudny Kropek 🥰🥰🥰 ale w ogóle jaka jakość USG! 😱 kiedy następna wizyta?

A jeszcze mi się przypomniało teraz jak patrzę na to zdjęcie - Ty się martwiłaś kształtem swojego pęcherzyka? Bo wiem ze któraś z Nas miała chyba taki podłużny kształt i się zamartwiała że coś będzie nie tak. A widać że dzidziulkowi tam dobrze 😁

Przy ciąży pozamacicznej często w macicy jest tzw pseudo pęcherzyk i dobrze jest mieć mądrego lekarza z dobrym sprzętem żeby takie coś wykrył.
Prawda. Poza tym ciąża pozamaciczna jest trudna do wykrycia. Mnie uratowało to, ze bylam tego samego dnia u dwóch ginekologów. Coś mi nie dawało spokoju. Jeden uważał, że jest czyściutko i takie wczesne poronienia się zdarzają i mam wracać do pracy i próbować dalej. Drugi kazał zrobić betę, dzien później usg i szpital.

Niestety. Najpierw czekaliśmy czy cos się w macicy rozwinie, a jak było po wszystkim to dostałam skierowanie na betę, która rosła. No i
....lekarz znalazl tez w jajowodzie. Skończyło się usunięciem razem z jajowodem.
Ojej, strasznie to skomplikowane.. A ile miał Twój pęcherzyk w macicy i na jakim etapie ciąży? Albo przy jakiek becie? Bo czytałam że te pseudo pęcherzyki są małe, jedna historia na googlach miała pęcherzyk 2mm, mój miał 6 więc mam nadzieję że to już może mnie uspokoić

Ojej, strasznie to skomplikowane.. A ile miał Twój pęcherzyk w macicy i na jakim etapie ciąży? Albo przy jakiek becie? Bo czytałam że te pseudo pęcherzyki są małe, jedna historia na googlach miała pęcherzyk 2mm, mój miał 6 więc mam nadzieję że to już może mnie uspokoić
Choć nie miałam z tym doczynienia to mialam właśnie pisac ze te pseduo pęcherzyki napewno duzo mniejsze. Pewnie cos aby aby takze nawet sobie pozamacicznej nie wkrecaj

reklama
Ojaaaa 🥰 cudny Kropek 🥰🥰🥰 ale w ogóle jaka jakość USG! 😱 kiedy następna wizyta?

A jeszcze mi się przypomniało teraz jak patrzę na to zdjęcie - Ty się martwiłaś kształtem swojego pęcherzyka? Bo wiem ze któraś z Nas miała chyba taki podłużny kształt i się zamartwiała że coś będzie nie tak. A widać że dzidziulkowi tam dobrze 😁
Dziękuję ☺️
To nie ja 😅 to moje pierwsze USG. Co do jakości to trudno mi powiedzieć, nie znam się totalnie, robiłam w Luxmedzie.

Idę w piątek prywatnie jeszcze, chcę prowadzić prywatnie a badania robić w ramach pakietu w LUX 😊😁

Do góry