reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2022

Hej w kolejny upalny dzień

Ale mnie biora zachcianki, w pierwszej ciąży tak nie mialam a teraz klasyk, najpierw malosolne ogorasy a potem micha owoców z bita smietana😳 no masakra...

Do tego totalny brak energii... Wegetacja 😐 oby do 2 trym😁
Jeśli chodzi o energię, a właściwie jej brak, to mam identycznie. Jakbym miała możliwość, to w ciągu dnia zaliczałabym chyba kilka drzemek 😉

reklama
Hej dziewczyny. Jak jestem zarobiona w pracy to jedna za drugą pisze że nie mogę potem nadrobić a jak teraz na spokojnie coś bym poczytała to tu cisza 😃
Podpisuję się pod tym rękami i nogami 😁 byłam u koleżanki na ploteczkach, wracałam do domu z myśla ze na pewno sporo napisalyscie w tym czasie i fajnie zleci mi wieczór na czytaniu a tu ciiiisza 🤭😁

U mnie zbierało się na burze, ale przeszła gdzieś bokiem. Na szczęście powietrze się trochę ochłodziło i jest całkiem przyjemnie 🥰

U mnie dziś oberwanie chmury, z synem do fizjo, trochę kompotów zrobione. I cały dzień w emo Chachmej przez poranny pozytywny test

Cześć dziewczyny, gratuluję wszystkim 🥰
Ja co prawda mam termin na 29.01 i rozgościłam się wśród styczniowych przyszłych mam, ale jeszcze wszystko może się zdarzyć - pobędę z Wami także i tutaj ☺️ Zwłaszcza, że styczniowe mamy to już nawet i 12 tc, a ja dobiłam właśnie do 8 :D

To moja pierwsza ciąża. Obecnie 8+3, jestem po pierwszym usg, wszystko ok - czekam teraz na prenatalne za miesiąc :)

Jak się czujecie?

Cześć dziewczyny, gratuluję wszystkim 🥰
Ja co prawda mam termin na 29.01 i rozgościłam się wśród styczniowych przyszłych mam, ale jeszcze wszystko może się zdarzyć - pobędę z Wami także i tutaj ☺️ Zwłaszcza, że styczniowe mamy to już nawet i 12 tc, a ja dobiłam właśnie do 8 :D

To moja pierwsza ciąża. Obecnie 8+3, jestem po pierwszym usg, wszystko ok - czekam teraz na prenatalne za miesiąc :)

Jak się czujecie?
No to faktycznie bliżej Ci do nas 😁 myślę że część z nas może rozpakować się w styczniu 🤷‍♀️ ja oprócz tkliwych piersi nie czuje się w ogóle ciążowo 🤨 a Ty jak?

Cześć dziewczyny, gratuluję wszystkim [emoji3059]
Ja co prawda mam termin na 29.01 i rozgościłam się wśród styczniowych przyszłych mam, ale jeszcze wszystko może się zdarzyć - pobędę z Wami także i tutaj [emoji3526] Zwłaszcza, że styczniowe mamy to już nawet i 12 tc, a ja dobiłam właśnie do 8 :D

Jak się czujecie?
No to faktycznie bliżej Ci do nas [emoji16] myślę że część z nas może rozpakować się w styczniu [emoji2368] ja oprócz tkliwych piersi nie czuje się w ogóle ciążowo [emoji2955] a Ty jak?
U mnie na listopadowych 2020 połowa w tym ja rozpakowałyśmy się w październiku nawet jedna z grudnia jest. Gratulacje wam obu. Ja chyba będę lutową mamą znów niby wg apki 5 tc

U nas też dzisiaj burza przeszła i żar ustąpił.
Jestem maniaczką obserwowania burz. W sensie wirtualnie patrzę gdzie jaka się pojawi w Polsce 😃 dzisiaj w pracy urobilam się po pachy, ale lubię tak, bo czas wtedy tak szybko zasuwa 😃 w domu przeglądam łóżeczka, komodki przewijaki wózki. Nie mogę się powstrzymać poprostu. 😉
Mam strasznie pozytywny nastrój oby został ze mną jak najdłużej.
Krecha na kichowym teście, już identiko jak kontrolna.
Byle do poniedziałku 28.06 - moja pierwsza wizyta.

No to faktycznie bliżej Ci do nas 😁 myślę że część z nas może rozpakować się w styczniu 🤷‍♀️ ja oprócz tkliwych piersi nie czuje się w ogóle ciążowo 🤨 a Ty jak?
Mnie bardzo dokuczały piersi w 6-7 tc, teraz trochę odpuściły :)
Jestem też wrażliwa na zapachy, ale też chyba już się przyzwyczaiłam, bo jakby wszystko mi mniej dokucza. Czasem też mam lekkie mulenie w żołądku, ale wrzucenie przekąski załatwia sprawę. Poza tym czuję się świetnie, brzucho tylko wywala mi wieczorami tak, że wyglądam jak w 4-5 mscu :D

Jestem maniaczką obserwowania burz. W sensie wirtualnie patrzę gdzie jaka się pojawi w Polsce 😃 dzisiaj w pracy urobilam się po pachy, ale lubię tak, bo czas wtedy tak szybko zasuwa 😃 w domu przeglądam łóżeczka, komodki przewijaki wózki. Nie mogę się powstrzymać poprostu. 😉
Mnie to dobija że ten 28 jest taki odległy... 🤨 pocieszam się że już poniedziałek znów za nami. Tobie chociaż fajnie w pracy czas leci. Bo ja to mam taką powolną egzystencję że czasami już wolniej się chyba nie da 😁 musiałabym jutro posprzątać, zrobić pranie... Oby nie było takiego upału 🤨

reklama
Ja wczoraj ostani test. Nie mogłam sie powstrzymać 🤣

Dzis niby 5t3d

Do góry