reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe kreski 💕 Niech Walentynkowa moc nam przyniesie kresek stos 🎀

reklama
Dziewczyny bo ja mam teraz zapisany progesteron od nowego cyklu mam go zacząć brać 2 dni po pozytywnym tescie owu przez 10 dni. Tylko zapomnialam sie zapytac a co jesli bedzie ciaza? Czy jak go odstawie czy niezaszkodze ciazy ?
Jesli test i beta beda pozytywne, nie odstawiasz progesteronu tylko bierzesz go dalej aż do konsultacji z lekarzem.

Dzień dobry Kochane :)) przyszedł mój wynik - czy któraś umie pomoc w interpretacji?
PAI-1 - powoduje zwiększone ryzyko zakrzepowe - dostaniesz acard (niektórzy lekarze zalecą przez cały cykl w dawce 75, a od pozytywnego 150, a inni od owulacji) + heparynę od pozytywnego testu do końca ciąży.

MTHFR - przyswajanie m.in. kwasu foliowego - wybieraj formę metylowaną.

Dzień dobry Kochane :)) przyszedł mój wynik - czy któraś umie pomoc w interpretacji?
Masz dokładnie to samo co ja :) U mnie hematolog zalecił Acard 75 przez cały cykl i jak najwcześniejszejsze wprowadzenie heparyny - najlepiej od samej owulacji, a od pozytywnego testu to już koniecznie.

reklama
Co cykl to jakieś dziwnostki potrafią wyskoczyć. Miałam 3 dni bardzo ciągnący śluz, taki dosłownie że raz to mi się miedzy palcami ciągnął na ponad 10cm!!! A potem przez 2 dni miałam mokro, ale dosłownie jak woda. Przezryczysty, ale zero ciągnięcia. I teraz sie zastanawiam czy to nadal był płodny, czy to już po owulce było :/ A plan na ten cykl był nie analizować i dać psychice odpocząć

Do góry