reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

reklama
Mamy go dopiero od wczoraj. Mały juz trochę przy nim postał, czyli się nawet interesuje. Jak długo to się okaże ;) Fajne są cymbałki, ale on jeszcze tego nie rozkminił. Na razie tymi pałeczkami wali wszędzie tylko nie w cymbały. Poza tym jest mały bębenek, przekładanka, koła zębate i takie przesuwane elementy. Trochę się tym wszystkim pobawił. Mam wrażenie, że główną atrakcją tego stolika jest po prostu zabawa na stojąco ;)
20201109_214458.jpg

Bardzo fajny ten stolik. Dziewczyny, które jeszcze nie kupiły, polecam takie stoliki gdzie nie ma ruchomych elementów (w sensie takich, które można zdjąć i położyć, bo Nela co się da to zwala a ja układam i tak w kółko).

Co do zębów, zrobiłam dziś jej przegląd, po tym jak w czasie mycia ząbków o mało palca nie straciłam. Otóż mamy już dwie dwojki na dole i w miejscach trójek na górze dziąsła są tak nabrzmiałe jakby miały zaraz pęknąć.😳

Mamy go dopiero od wczoraj. Mały juz trochę przy nim postał, czyli się nawet interesuje. Jak długo to się okaże ;) Fajne są cymbałki, ale on jeszcze tego nie rozkminił. Na razie tymi pałeczkami wali wszędzie tylko nie w cymbały. Poza tym jest mały bębenek, przekładanka, koła zębate i takie przesuwane elementy. Trochę się tym wszystkim pobawił. Mam wrażenie, że główną atrakcją tego stolika jest po prostu zabawa na stojąco ;)
Zobacz załącznik 1199361
Ale Kicia 😍
Czy ta Kicia jest taka duża czy ten stolik mały? 😉 Jak synek stoi to sięga mu do pasa?

Otóż mamy już dwie dwojki na dole i w miejscach trójek na górze dziąsła są tak nabrzmiałe jakby miały zaraz pęknąć.😳
O kurcze, to może i u nas trójka jednak..? Wczoraj naczytałam się, że trojki to najgorsze ząbki przy wyrzynaniu. I pomyślałam, że jak obecne marudzenie nie jest jeszcze tym najgorszym, które mnie czeka to chyba od razu strzelę sobie w głowę :p

Ale Kicia 😍
Czy ta Kicia jest taka duża czy ten stolik mały? 😉 Jak synek stoi to sięga mu do pasa?
Kicia sporawa, ale stolik nie najwyższy ;) Kubek ma teraz jakieś 72-73cm, a stolik ma wysokość 32cm do blatu, więc sięga mu właśnie do pasa.
20201110_073656.jpg

Mi się baaaardzo podobają tablice na ścianę woobibo i nie będzie się walac po domu ale tez drogaaaa

Załączniki

• Screenshot_20201110-100922_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20201110-100922_Samsung Internet.jpg
    234,4 KB · Wyświetleń: 52
Dawno mnie nie było, przepraszam.
@Darapuszkin współczuję bólu po ósemkach. Pamiętam to. brrrr. Jak rtylko Covidowe szaleństwo przycichnie to wbijam na placki ;D

U nas mega regres ze snem. Zarówno w dzień usypiając ryczy, a w nocy budzi się co 3h na butelkę jak noworodzio. A do tego wstaje o 5-5:10. Także jestem żywym trupem.

co do pracy to ja się ciągle waham. Tzn pracuję zdalnie od porodu bo mam swoją firmę, ale już mi tęskno do biura i ludzi. Oszaleć idzie w domu. Waham się czy niania czy żłobek. I to i to ma plusy i minusy.

reklama
Dawno mnie nie było, przepraszam.
@Darapuszkin współczuję bólu po ósemkach. Pamiętam to. brrrr. Jak rtylko Covidowe szaleństwo przycichnie to wbijam na placki ;D

U nas mega regres ze snem. Zarówno w dzień usypiając ryczy, a w nocy budzi się co 3h na butelkę jak noworodzio. A do tego wstaje o 5-5:10. Także jestem żywym trupem.

co do pracy to ja się ciągle waham. Tzn pracuję zdalnie od porodu bo mam swoją firmę, ale już mi tęskno do biura i ludzi. Oszaleć idzie w domu. Waham się czy niania czy żłobek. I to i to ma plusy i minusy.
Zapraszam! Wspolczuje ze spaniem chociaz co 3h to chyba i tak nie tak źle bo czasami dzieci budzą się co pol h :D a i której chodzi spac? Moze pozniej go kładzcie? U nas ostatnio jednorazowo mala miala przerwę między od 2 do 4... to było straszne. A tak to zwykle naprawde sie wysypiamy

Do góry