reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

Używałyście dla maluchów pantsow z pampersa? Zastanawiam się czy rozmiarowo są takie same jak ich pieluszki? Na noc zakładam active baby a teraz w Biedronce pantsy są w dobrej cenie i ciekawa jestem jak z rozmiarem porównując do pieluszki. Młoda nosi 4 (ostatnie sztuki kończę) ale są już na styk więc 4+ lub 5 będą ok (pieluszki jak za szerokie zawsze rzepem uregulować można a pantsow już raczej nie) 🤔

reklama
Tez zaczelam puszczac sobie seriale w tle chociaz staram sie to ograniczac do minimum zeby tv nie gral przy malej. U nas dzisiaj byla pobudka o 3 i do 4 gadanie, dlubanie w moim nosie itd. Czuje sie zmeczona :(

Już mnie denerwują te obostrzenia!!! Pomiędzy 8-16 syn nie będzie mógł być sam na podwórku. Co oznacza jego odbieranie ze szkoły, z małą bez wzgl. na pogodę 😖 Jak będzie chciał wyjść na podwórko będę musiała wychodzić też z małą. Przecież nie zabronię mu pogrania w piłkę czy innej zabawy.

Tez mnie irytyja obostrzenia ale na nasz rzad nie mam slow... a co do balaganu po blw to wstawiam przed i po :D

Załączniki

• 20201023_160236.jpg
    20201023_160236.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 51
  • received_380209383113833.jpeg
    received_380209383113833.jpeg
    125,8 KB · Wyświetleń: 47
Używałyście dla maluchów pantsow z pampersa? Zastanawiam się czy rozmiarowo są takie same jak ich pieluszki? Na noc zakładam active baby a teraz w Biedronce pantsy są w dobrej cenie i ciekawa jestem jak z rozmiarem porównując do pieluszki. Młoda nosi 4 (ostatnie sztuki kończę) ale są już na styk więc 4+ lub 5 będą ok (pieluszki jak za szerokie zawsze rzepem uregulować można a pantsow już raczej nie) 🤔
Też myślałam o pantsach ale rzuciło mi się w oczy, że 4 są od 9 kg. A 3 chyba nie ma. Mały strasznie wierci się przy przebieraniu i ucieka z przewijaka🙈 Co chodzi o sprzęt domowy to Janek rozkminił, że półka od piekarnika się otwiera🥴Teraz tylko do niej podpełza i próbuje otwierać. Wogóle uwielbia szafki i drzwi. Wszystko mam pozastawiane poduchami. A drzwi zamykam, żeby sobie krzywdy w rączki nie zrobił.

Już mnie denerwują te obostrzenia!!! Pomiędzy 8-16 syn nie będzie mógł być sam na podwórku. Co oznacza jego odbieranie ze szkoły, z małą bez wzgl. na pogodę 😖 Jak będzie chciał wyjść na podwórko będę musiała wychodzić też z małą. Przecież nie zabronię mu pogrania w piłkę czy innej zabawy.
Współczuję, dla mnie nie jest to takie straszne, bo mam jedno dziecko. Ale dla Was jak macie starszaki to faktycznie utrudnili życie. Tym bardziej, że pogoda coraz gorsza.

Też myślałam o pantsach ale rzuciło mi się w oczy, że 4 są od 9 kg. A 3 chyba nie ma. Mały strasznie wierci się przy przebieraniu i ucieka z przewijaka🙈 Co chodzi o sprzęt domowy to Janek rozkminił, że półka od piekarnika się otwiera🥴Teraz tylko do niej podpełza i próbuje otwierać. Wogóle uwielbia szafki i drzwi. Wszystko mam pozastawiane poduchami. A drzwi zamykam, żeby sobie krzywdy w rączki nie zrobił.
U mnie obawiam się że 4 mogłyby być za ciasne. Teraz pielucha 10-15 kg i wg ścisło przylegają na udach. Nie wiem jak dziecko np 12 kg miałoby je nosić 🤔 Może tylko ja taka dziwna jestem, jie rozmiary kupujecie swoim Maluchom na ich wagę?

reklama
Do góry