reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

@Ane20.02.20 My odpukać na razie nie mieliśmy katarku , także nie podzielę się doświadczeniem. Zdrówka życzę dla dzieciaczków. My pół roku jutro😁
@alible też poszłabym na basen, ale u nas w okolicy zamkneli brodzik dla takich niemowlaków i są otwarte tylko tory do pływania. Na razie pozostaje pluskanie w małym baseniku pod parasolką w ogrodzie 😉
@Cookie_ dzięki za przepis na leczo, spróbuje też zamrozić cukinię dla Jasia😊 Dzielna dziewczynka, u nas zawsze wielki krzyk. Super rośnie😍

reklama
Czytałam trochę o tych basenach, niby ryzyko bardzo niskie, ale u nas w Bydgoszczy nie ma takich typowych dla mam z bobasami i jeszcze się waham.

Powiedzcie mi proszę w jakiej postaci poddajecie cukinię? Gotowaną na parze?

@Cookie_ my meningokoki w przyszłym roku, bo są wtedy tylko dwie dawki i jedna później przypominająca. Nie będziemy puszczać małego od razu do żłobka także możemy sobie pozwolić.
Ja też nie puszczam, ale wolę dmuchać na zimne i by mała miała już ochronę. Jak czytałam u mamapediatra dobrze jak najwcześniej na to zaszczepić.

@Darapuszkin kurcze nazwy nie zapamiętałam cos na B mi się kojarzy 😉 Zaraz zerknę czy mam gdzieś wpis. Ale chyba miałyby to być 2 dawki 6 mies i kolejna do roku. Nie kojarzę by na schemacie który widziałam były 3 dawki 🤔

@alible Cukinia duszona z jabłkiem.

Ostatnia edycja:
@Cookie_ wooow bez placzu! Duza, dzielna Lila!
@middayjoy mam podobne odczucia co do wirusa :)

Na menongokoki chce zapisac mala na wrzesien jak wrocimy z wyjazdow. A jakie meningo robicie?
Ja zaczelam szczepic bexero- na razie pierwsza dawka - pod koniec miesiaca moge juz drugą. Bede szczepic tez 4walentna ACWY ale to moze juz po roku. Chyba ze sie wyrobie z nia jeszcze jakos do konca wrzesnia

Dziewczyny siedze i rycze... ogladalismy serial w salonie i nagle buh! Z sypialni... i placz. Romeczka spadla z lozka. Mamy barierke ale przeraczkowala przez cale lozko i spadla w nogach. Nic nawet nie pisnela po obudzeniu a zwykle ja slychac. Krew jej poszla z buzi, pojechalismy od razu na SOR. Okazalo sie ze ma zerwane wedzidelko stad krew ale poza tym wszystko ok. Bardzo to przezywam, mam wyrzuty sumienia. Piers ssie wiec licze ze szybko sie zagoi :(

reklama
Aż mnie ciarki przeszły. Na początku pomyślała, że wypadła z łóżeczka 😱 Tyle dobrego, że to z łóżka waszego.
Mój starszy też tak mi kiedyś spadł, ale wszystko ok było.
Obserwujcie ja i mam nadzieję, że wszystko szybko się wygoi 😘

Moja dziś zasnąć mężowi nie chciała jak poszłam sobie potruchtac. Nerwowo się wierciła i uspokajała się jak zadzwonił i słyszała mój głos. Nie było mnie moze z 30 min, jak wróciłam była początkowo na mnie obrażona a później w minute zasnęła przytulona do mnie.

Do góry