reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

Dziewczyny mające porównanie pomiędzy Dada a Lupilu które wg Was są lepsze? Duża różnica?
Zastanawiam się czy nie spróbować tych z Lidla. Młoda w ciągu dnia ma Dada 3 a na noc Pampers Active Baby 3 zmieniam na 4, bo ciężko 3 zapinać 😝 Widzę, że Pampers są grubsze niż Dada, ale w obu nic nie wypływa i nie przecieka.

reklama
Zdecydowanie Lupilu bo są delikatniejsze. Minus taki że nie mają tego wskaźnika czy coś jest w środku ale to łatwo jest się nauczyć wymacać (jak czuć galaretkę to znaczy, siusiu bądź grubsza sprawa 😁)
Dodatkowo one ciut większe w rozmiarów w wypadają, obecnie używamy Dada (kończę zapasy) i lupilu rozmiar 4.
Jeszcze jako plus to cenowo za sztukę wypadają taniej lupilaki 💪

Z wyczuciem nie mam kłopotu. Kiedyś tego nie było i starszy żył 🤣
@alible jakich dokładnie używasz, bo chyba są 2 rodzaje. Mamy Dady 3 to myślisz że Lupilu też 3 wziąć jak są większe? Dada 3 to 4-9kg a Pampers 3 6-10kg i mniejsze są w obwodzie 😂

Z wyczuciem nie mam kłopotu. Kiedyś tego nie było i starszy żył 🤣
@alible jakich dokładnie używasz, bo chyba są 2 rodzaje. Mamy Dady 3 to myślisz że Lupilu też 3 wziąć jak są większe? Dada 3 to 4-9kg a Pampers 3 6-10kg i mniejsze są w obwodzie 😂
Używam tych złotych Dada 4 (7-18kg). Lupilu 4 to 8-16kg. One na szerokość są takie same tylko Lupilu są dłuższe.
Dla porównania fotka 🙂

Załączniki

• IMG_20200717_143649.jpg
    IMG_20200717_143649.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 44
Hej dziewczyny co tam u Was? My walczymy z ząbkowanie. Jasiu jest strasznie marudny, wieczory są najgorszę, bo tak jak wcześniej usypiał sam o 21 tak teraz meczymy się obecnie do 22-22.30. Non-stop przewraca się z pleców na brzuszek i płaczę. Cały czas chcę być noszony, tylko w takiej pozycji jest spokojny. Może zaczął się skok rozwojowy, ten w 22tyg. Sama już nie wiem🤔 Ostatnio często śpi w nocy na brzuszku. Trochę mnie to przeraża, ale staram się z tym oswoić. Myślę, że jest już za duży, żeby coś mu się w tej pozycji stało. Wasze dzieciaczki też tak śpią? A jak tam u Was z łóżeczku, macie już obniżone?

Ja to się cieszę jak Nela zasnie o 22:30 😁
Odkąd Nela podjęła próby siadania też jest marudna, prawie całe wieczory marudzi i wrzeszczy. Ząbki już osiągnęły połowę wysokości 😊
Ostatnie 3 noce spała na brzuszku, sama tak się przekłada, ale sprawdziłam to jak się zachowa jak ułoży się twarzą prosto w materac, to po chwili kuma już że trzeba główkę na bok 🙂 @natusia.mamusia86 też to sprawdź 🙂
Póki nie wstaje jeszcze to nie obniżamy łóżeczka, oszczędzamy moje plecy 😁

reklama
Hej dziewczyny :) u nas tez wieczorem marudzenie ale Roma zasypia o 20 i kima 5h a pozniej je i kima dalej :D Co do lozeczka to... spi z nami w lozku, dokupilam tylko barierke zeby nie wypadla. W lozeczku w pokoju Romy śpią miski i ciuchy... W nocy sie nie obraca, ewentualnie w moja strone zeby sie przytulic. Caly czas sie buja na czworakach i czasami skacze do przodu na cztery konczyny, pełza i czolga sie wiec zabawki sa juz w jej zasiegu. Wczoraj mieliamy "dirty day" bo na obiedzie w restauracji wylala na mnie cala zupe pomidorową (a ja jako zawsze przygotowana mialam sukienke zapasową :D) a pozniej miala taki wybuch z pupki w foteliku ze az wszystko wyplynelo bokiem... takie to zycie madki. Myslimy o wyjezdzie do Chorwacji autem ale jakos mam watpliwosci czy taka dluga podroz nam wyjdzie, chce pogadac z pediatrą na szczepieniu o tym. Czekam na wiesci co u was! Buziaki :)

Do góry