reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe 2020

reklama
no właśnie u mnie ani u męża nie było żadnych chorób genetycznych ani zd, no ale wiadomo, zawsze może być ten pierwszy raz. W każdym razie trzymam kciuki za te co robiły, by wyszło wszystko ok:)
a te nifty, to jest to samo? bo kiedyś też coś słyszałam na ten temat
Nifty bada wolne DNA plodowe obecne w Twojej krwi. W zwiazku z tym bada konkretnie DNA Twojego dziecka.
A pappa to test przesiewowy czyli statystyczny: ze tyle a tyle kobiet z takimi a takimi parametrami urodzilo dziecko chore na jakis tam zespol.

@coco07 Z tego wszystkiego zapomniałam Ci pogratulować :* super że dzidzia cała i zdrowa :* i gratuluje dziewczynki <3 sama bardzo chciałabym usłyszeć że to dziewczynka :)

Ja jak wróciłam dziś do domu to z tych emocji

Tutaj prenatalne każda ma oferowane. Oczywiście można nie skorzystać, ale jak mam okazję popatrzeć sobie na maluszka na dobrym sprzęcie- to biorę:D poza tym mój mąż ma rzadką chorobę kości, która nie wiadomo czy genetyczna, wiec wolę się upewnić za wczasu czy wszystko się dobrze rozwija. Dla własnego spokoju.
@Gunieczek85 czyli jak ja jestem z blizniaczek, to moje dzieci będą miały szansę na bliźniaki? :D 85 to Twoj rocznik? Gratuluję podwójnego szczęścia ♥
Dziękuję :) Tak to chyba tak jakoś działa że co drugie pokolenie od strony matki no i wiek;)
Ja już zaraz 34;))

@coco07 Z tego wszystkiego zapomniałam Ci pogratulować! Super że dzidzia jest zdrowa :* i gratuluję dziewczynki! Zazdroszcze Ci tej informacji :) też chce taką usłyszeć ;)

Ja jak wróciłam do domu to Z tych emocji się położyłam i tak spałam nie całe 3h

reklama
Tutaj sie nie zgodze.
Badanie pappa i wolnego bhcg wskazuje nie tylko na ryzyko wad genetycznych ale rowniez na ryzyko problemów z lozyskiem, hipotrofii plodu, stanow przedrzucawkowych.
Mojej kolezance pappa i bhcg wyszly dramatycznie niskie. Przez co ryzyko zespolu downa komputer jej wyliczyl na 1:70 mimo prawidlowego obrazu usg. Oczywiscie stres ogromny, amniopunkcja. Dziecko 100% zdrowe.
Ale od 34tc zaczely spadac przeplywy. Ale byli na to gotowi wlasnie dlatego ze to pappa wyszlo zle.
Możliwe, mam swoje zdanie. Poprostu. :) mi dr przedstawiła to inaczej i tego się trzymam. Uważam też, że im człowiek mniej "świadomy" tym mniej stresu i idących za nim powikłań :)

Do góry