reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

Ja za Ciebie tez będę trzymać na spokojnie jak już wyjdę ;)[emoji3526]

Ja nie mam lekarza stamtąd... chodzę do mojego w mojej miejscowości, a tam zapisałam się do dr Jakuba Staniczka, z polecenia dziewczyny z innego wątku ;) bo to był jej lekarz i sobie chwaliła i tez czytałam opinie na znanym lekarzu ...[emoji3526] A Ty do kogo idziesz ?
Ja do Staniczka ogólnie chodzę, bardzo fajny, konkretny gościu. Też trafiłam do niego przez koleżankę, co-nie-co wie o trombofilii, a było to dla mnie dość ważne ze względu na moje mutacje właśnie:)
Ja jestem zadowolona z jego "usług", wiec z czystym sumieniem też bym go mogła dalej polecić:)

reklama
@coco07 ja mam tylko male doświadczenie jesli chodzi o 3 kołowy, jak będziesz np mijać się z kimś na chodniku i jedno kolo ci spadnie to zostajesz na dwóch i wózek na bok się przechyla, mi sie to bardzo nie podobało szczególnie przy gondoli, wozilam czesto chrzesniaka mojego M i jeśli już to w spacerowce bylo jakoś lzej niz z tą gondola. No ale kwestia gustu, ja pojadę do jakiejś hurtowni boboland i sobie poprzymierzam [emoji4]

Ja na pewno jakiś wózek kupię, ale raczej używany, bo też zamierzam w chustach i w nosidle nosić, ale okaże się jak będzie po drodze [emoji6]

@godzbal wyjścia nie ma albo sam zacznie o siebie dbać po dobroci albo go będę męczyć i siłą zmuszę do dbania o siebie [emoji23][emoji28] już i tak mi marudzi że póki mnie nie poznał to był zdrowy i po lekarzach nie chodził a teraz to co chwilę mu coś wymyślam [emoji23][emoji23]

Dziewczyny idę podrzemać, bo jak Wstręciuch wróci z pracy to obiecałam mu że zrobię mu kolację więc będę miała pobudkę gdzies koło 2 w nocy [emoji23][emoji28]

@godzbal hahaha ja mam tak samo :D pisalam ze masę leków dostalam a nie zapytalam po co, dlaczego [emoji23] typowe, chce zawsze zadać milion pytań a nie pytam o nic [emoji23]
Zazdroszcze ci ze mimo tych mdłości potrafisz stać i cos gotować, piec :D ja z ledwoscia śniadanie sobie robię[emoji23]najlepiej jakbym wszystko miala podawane pod nos gotowe :D

Ja nie wiem co wy takie zestresowane przed tymi wizytami :D ani to nie służy wam ani dzidziolkom w brzuchu :D ja przed wizytą zawsze luzik, nie nastawiam się na złe wieści. Jedynie wiem ze przed prenatalnymi będę miec mega stresa przez tego rumienia zakaznego, jeszcze miło ktoś wczoraj wpadł w wątek powiadomic ze przez rumień poroniła.. Ehh najgorzej [emoji14]

@Velvetka tez czytam wątek lipcowek [emoji23][emoji23][emoji23] moze dlatego że sama bylam lipcówką a może właśnie z powodu tego ze teraz sie dzieje u nich :D czuje ze za 2 tygodnie przeniosę się z czytaniem na sierpniówki [emoji23]

Tez padam juz dzisiaj.. Jestem ostatnio ciągle zmęczona jakbym maraton przebiegła :D coś znowu mnie mulic zaczyna.. Kurde te początki to samo marudzenie [emoji23]
@Megan22 ja mam za sobą 2 poronienia czego 1 w 6 miesiącu więc z każdą wizytą targają mną emocje. W pierwszej udanej ciąży też miałam na wszystko wyrąbane i szlam z radością na każdą wizytę

Witam się w czwartek.
Noc ładnie przespana. Teraz mycie, papu i do pracy :D

@godzbal od momentu jak zacznie siadać. W wypadku mojego syna to było 5miesiecy, marzy mi się, żeby drugie też tak szybko siadalo, bo mega ułatwi mi to życie :D

Hej kochane ja obudziłam się po 5 i spać nie mogłam..a 6.30 mąż z pracy przyszedł i zasnęłam z nim jak dziecko...

No ale cóż robota czeka..

Co do wózków mi się podoba też quiny mood i cybexy ale one są tak drogie że jak patrzę na używane to chyba nawet.mnie nie stać [emoji19]. Ale będę szukać czegoś małego bo ciężko potem jeździć rakiem dużym wózkiem jak dziecko władzy 10 czy 15 kg.. w poprzedniej ciąży miałam X-lander pulsar i polecam był super ale teraz inny bym chciała..

@LittleStar w twoim przypadku to coś innego. Stres uzasadniony.. Wiem jak znajoma która urodzila w 27t.c a mały zmarł po dwóch dniach.. Ja wtedy byłam w 20 tygodniu i sie bałam o swojego maluszka bo tez bralam luteine, magnez tak jak ona i mówiono mi ze mogę urodzić wcześniej.. Na szczęście mój dotrwal do terminu a nawet jeden dzień dłużej :) także doskonale cie rozumiem.. Znajoma do teraz boi się zachodzić w ciążę.

Co do tego wozka Quinny mood, ma płytką i małą godnole jak dla mnie :) ale dla syna mialam bebetto Luca i moja gondola była duża więc może jak jechałysmy obok to mi się tak wydawało.. No nie wiem :) zaraz wstawię zdjęcie małego w gondoli i spacerowce tej Quinny jak znajdę :)

@Jotka_Szczotka tez wczoraj wpadł mi ten bebetto vulcano, podoba mi się gondola :)

Co do wymiotów to ja tak zazartowalam bo ponoc wlasnie na córkę się wymiotuja a wiadomo że u każdego jednak inaczej :D jedno jest pewne, za nie dlugo się u każdej wyjaśni kto tam zamieszkuje :) najważniejsze żeby zdrowe a płeć to taki gratisik :D

reklama
Cześć dziewczyny. Ja właśnie siedzę w diagnostyce i jestem po piciu glukozy. W tej ciąży kupiłam cytrynową i polecam bo dużo lepsza. Oby tym razem mnie cukrzyca ominęła. :)

Do góry