reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

reklama
U mnie odkąd od 3 dni daje na noc paracetamol, małą dawkę jest Lepeij. Zasypia o 20 i budzi się ok 22 na chwilę, przytulę ja i śpi dalej. Jedzenie 1-2 i 5-6. Wstaje 7-7.30
Wcześniej pobudki co chwila. W ciągu dnia nie podaje i jest znośnie. Drzemki ma o 10.30/11 i później 15/16.
Ja tez juz wczoraj w nocy sie poddalam i dalam apap ale spektakularnej poprawy nie bylo wlasnie- dlatego obstawiam skok 🙄
Chociaz paluszki do buzi wklada lub uszko targa od czasu do czasu...
U nas jest juz 8 zębów a na czworki wg kalendarza ;) jest za wcześnie wiec dlatego mi te ząbki nie pasują
@Dorapuszkin pewnie tak jest z niemowlakiem ale ze starszą to nie pamietam zeby na tym etapie juz byly takie pobudki. No ale może moja pamiec juz wypiera te wspomnienia 😏😏😏

Nie mam porównania ale tak, tak dziala pamiec. Bardzo wybiórczo i selektywnie przywołuje wspomnienia :D mi się teraz wydaje ze porod nie bolal wcale a mąż mi przypomina ze błagałam o cesarkę :D większość moich koleżanek z dziećmi podobnym wieku ma teraz podobne jaja ze spaniem. Nie znam zadnej której dziecko by przesypiało noc... Romie czasami zdarza się przespać 7h ciągiem ale to tak ze 2 razy w tygodniu. Reszta nocy częste pobudki

My dziś po meningokokach. O ciemiączko zapomniałam spytać, za to okazało się że małej zaczęły się sklejać wargi sromowe, dostałyśmy maść i zobaczymy- mam nie panikować 🙄
Waga 11.2kg.
Co do spania mieliśmy taki kryzys przez 2 tygodnie teraz jest trochę lepiej bo tylko 3-4 pobudki w nocy 🙂 mała fajnie biega już sobie. Lekarka na szczepieniu dziś zaleciła kupić buciki do chodzenia po domu, więc mamy kolejną misję 🤗

Nam tez wlasnie mowila pediatra zeby kupić butki po domu i na dwor bo Roma sie rozkręca i zaczyna biegać ale ogarnę to po świętach juz raczej. Co do warg to u nas dawno nikt nie sprawdzal ale podobno to czesta przypadłość u dziewczynek. Nie zlecała badania moczu?

Nam tez wlasnie mowila pediatra zeby kupić butki po domu i na dwor bo Roma sie rozkręca i zaczyna biegać ale ogarnę to po świętach juz raczej. Co do warg to u nas dawno nikt nie sprawdzal ale podobno to czesta przypadłość u dziewczynek. Nie zlecała badania moczu?
Nie. Tylko dała maść i przez dwa tygodnie po kąpieli mamy smarować. Jak się nie poprawi to przyjść po świętach mamy. Ogólnie to stwierdziła że to taki początek sklejania i bardziej żeby zapobiec mam tą maść używać. Ovestin się nazywa.

Nie. Tylko dała maść i przez dwa tygodnie po kąpieli mamy smarować. Jak się nie poprawi to przyjść po świętach mamy. Ogólnie to stwierdziła że to taki początek sklejania i bardziej żeby zapobiec mam tą maść używać. Ovestin się nazywa.
To dobrze ze wczesnie wykryte i możecie zadziałać :)

Nie mam porównania ale tak, tak dziala pamiec. Bardzo wybiórczo i selektywnie przywołuje wspomnienia :D mi się teraz wydaje ze porod nie bolal wcale a mąż mi przypomina ze błagałam o cesarkę :D większość moich koleżanek z dziećmi podobnym wieku ma teraz podobne jaja ze spaniem. Nie znam zadnej której dziecko by przesypiało noc... Romie czasami zdarza się przespać 7h ciągiem ale to tak ze 2 razy w tygodniu. Reszta nocy częste pobudki
Moja corka zaczela przesypiac noce jak miala 1 rok i 4 mce (odstawilam ją wtedy od piersi) choc i tak czesto potem byly okresy ze budzila sie na mm w nocy. Zobaczymy jak bedzie tym razem 😃 acha, córka ma ponad 4 lata ale i tak zazwyczaj budzi się przynajmniej raz w nocy- a to pić a to siku a to wędrówka do łóżka rodziców 😏

Ja nigdy nie dawałam a teraz się przełamałam i podałam. Bo byłam jak chodzące zoombe a ona nie lepsza po nocach szarpanych

reklama
Co do spania. Syn przesypiał noce od 3 mies. Ostatnie karmienie o 24 i spał do 6 rano. Dodam że na piersi był. Przybierał i nie kazali mi go budzić jak spał. Ok 7-8 mies jak szły górne 1 miał regres jak tersz mała i po tym czasie znów spał jak suseł. Mając 2,5 r spał w nocy już bez pampersa i pobodek na siku. Do dziś śpi jak suseł wszędzie 🤣 Młoda w nocy musi mieć pierś i koniec 😜 Pod tym względem są inni.

U nas chyba był skok bo mała teraz jest fajnie komunikatywna i pokazuje palcem gdy pytam co chce. Zawsze pokaże czy coś do jedzenia czy zabawkę jej dać.

Do góry