reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe 2020

reklama
U mnie odkąd od 3 dni daje na noc paracetamol, małą dawkę jest Lepeij. Zasypia o 20 i budzi się ok 22 na chwilę, przytulę ja i śpi dalej. Jedzenie 1-2 i 5-6. Wstaje 7-7.30
Wcześniej pobudki co chwila. W ciągu dnia nie podaje i jest znośnie. Drzemki ma o 10.30/11 i później 15/16.
Ja tez juz wczoraj w nocy sie poddalam i dalam apap ale spektakularnej poprawy nie bylo wlasnie- dlatego obstawiam skok 🙄
Chociaz paluszki do buzi wklada lub uszko targa od czasu do czasu...
U nas jest juz 8 zębów a na czworki wg kalendarza ;) jest za wcześnie wiec dlatego mi te ząbki nie pasują
@Dorapuszkin pewnie tak jest z niemowlakiem ale ze starszą to nie pamietam zeby na tym etapie juz byly takie pobudki. No ale może moja pamiec juz wypiera te wspomnienia 😏😏😏

Nie mam porównania ale tak, tak dziala pamiec. Bardzo wybiórczo i selektywnie przywołuje wspomnienia :D mi się teraz wydaje ze porod nie bolal wcale a mąż mi przypomina ze błagałam o cesarkę :D większość moich koleżanek z dziećmi podobnym wieku ma teraz podobne jaja ze spaniem. Nie znam zadnej której dziecko by przesypiało noc... Romie czasami zdarza się przespać 7h ciągiem ale to tak ze 2 razy w tygodniu. Reszta nocy częste pobudki

My dziś po meningokokach. O ciemiączko zapomniałam spytać, za to okazało się że małej zaczęły się sklejać wargi sromowe, dostałyśmy maść i zobaczymy- mam nie panikować 🙄
Waga 11.2kg.
Co do spania mieliśmy taki kryzys przez 2 tygodnie teraz jest trochę lepiej bo tylko 3-4 pobudki w nocy 🙂 mała fajnie biega już sobie. Lekarka na szczepieniu dziś zaleciła kupić buciki do chodzenia po domu, więc mamy kolejną misję 🤗

Nam tez wlasnie mowila pediatra zeby kupić butki po domu i na dwor bo Roma sie rozkręca i zaczyna biegać ale ogarnę to po świętach juz raczej. Co do warg to u nas dawno nikt nie sprawdzal ale podobno to czesta przypadłość u dziewczynek. Nie zlecała badania moczu?

Nam tez wlasnie mowila pediatra zeby kupić butki po domu i na dwor bo Roma sie rozkręca i zaczyna biegać ale ogarnę to po świętach juz raczej. Co do warg to u nas dawno nikt nie sprawdzal ale podobno to czesta przypadłość u dziewczynek. Nie zlecała badania moczu?
Nie. Tylko dała maść i przez dwa tygodnie po kąpieli mamy smarować. Jak się nie poprawi to przyjść po świętach mamy. Ogólnie to stwierdziła że to taki początek sklejania i bardziej żeby zapobiec mam tą maść używać. Ovestin się nazywa.

Nie. Tylko dała maść i przez dwa tygodnie po kąpieli mamy smarować. Jak się nie poprawi to przyjść po świętach mamy. Ogólnie to stwierdziła że to taki początek sklejania i bardziej żeby zapobiec mam tą maść używać. Ovestin się nazywa.
To dobrze ze wczesnie wykryte i możecie zadziałać :)

Nie mam porównania ale tak, tak dziala pamiec. Bardzo wybiórczo i selektywnie przywołuje wspomnienia :D mi się teraz wydaje ze porod nie bolal wcale a mąż mi przypomina ze błagałam o cesarkę :D większość moich koleżanek z dziećmi podobnym wieku ma teraz podobne jaja ze spaniem. Nie znam zadnej której dziecko by przesypiało noc... Romie czasami zdarza się przespać 7h ciągiem ale to tak ze 2 razy w tygodniu. Reszta nocy częste pobudki
Moja corka zaczela przesypiac noce jak miala 1 rok i 4 mce (odstawilam ją wtedy od piersi) choc i tak czesto potem byly okresy ze budzila sie na mm w nocy. Zobaczymy jak bedzie tym razem 😃 acha, córka ma ponad 4 lata ale i tak zazwyczaj budzi się przynajmniej raz w nocy- a to pić a to siku a to wędrówka do łóżka rodziców 😏

Ja nigdy nie dawałam a teraz się przełamałam i podałam. Bo byłam jak chodzące zoombe a ona nie lepsza po nocach szarpanych

reklama
Co do spania. Syn przesypiał noce od 3 mies. Ostatnie karmienie o 24 i spał do 6 rano. Dodam że na piersi był. Przybierał i nie kazali mi go budzić jak spał. Ok 7-8 mies jak szły górne 1 miał regres jak tersz mała i po tym czasie znów spał jak suseł. Mając 2,5 r spał w nocy już bez pampersa i pobodek na siku. Do dziś śpi jak suseł wszędzie 🤣 Młoda w nocy musi mieć pierś i koniec 😜 Pod tym względem są inni.

U nas chyba był skok bo mała teraz jest fajnie komunikatywna i pokazuje palcem gdy pytam co chce. Zawsze pokaże czy coś do jedzenia czy zabawkę jej dać.

Do góry