reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe 2020

Haha, pierniki na pewno bylyby hitem ;)
Mój od kilku dni, a w zasadzie nocy, jakby narzekał na ząbki, a ma juz wszystkie jedynki i dwójki. Czyzby 4ki juz mogly isc? Niby wyżynanie na schematach od ok 13 mca. Mam nadzieje ze przez 2 miesiace do tego czasu az nie wyjdą tak nie bedzie nocami bo nie wytrzymam 😏

reklama
Moja ma tylko dolne 1 a teraz wychodzą 4 górne ząbki. 1 już widać, kwestia dni gdy się przebiją. Budzi się przez to często w nocy. W ciągu dnia jest ok, szczególnie gdy zajmie się książkami. Uwielbia je przeglądać i pokazywać to o co pytam. Słodka jest wtedy 🤗

Przyplątała mi się jakiś kręcz szyji. Ledwo ruszam lewa str. a w związku z tym nawet opieka nad mała to masakra. Dobrze, że jutro niedziela to mąż ja przejmie. Dziś zanim wrócił z pracy, ciężko było, bo dosłownie ledwo się przez to ruszam. Gdzieś dodatkowo jest ucisk przez to na nerw bo i kręgosłup i lewa ręka boli.

@Cookie_ znowu coś Cię dopadło😥współczuje i szybkiego powrotu do formy.
Nasza choinka w tym roku będzie stała na stole😉, nie jest za duża to się zmieści.
Co do zębów to my od kilku miesięcy każdy zły dzień Jasia tłumaczymy zębami😉ma nadal 8 i na razie 4 nie widać.

Moja ma tylko dolne 1 a teraz wychodzą 4 górne ząbki. 1 już widać, kwestia dni gdy się przebiją. Budzi się przez to często w nocy. W ciągu dnia jest ok, szczególnie gdy zajmie się książkami. Uwielbia je przeglądać i pokazywać to o co pytam. Słodka jest wtedy 🤗

Przyplątała mi się jakiś kręcz szyji. Ledwo ruszam lewa str. a w związku z tym nawet opieka nad mała to masakra. Dobrze, że jutro niedziela to mąż ja przejmie. Dziś zanim wrócił z pracy, ciężko było, bo dosłownie ledwo się przez to ruszam. Gdzieś dodatkowo jest ucisk przez to na nerw bo i kręgosłup i lewa ręka boli.
Cookie, mi pomogly ostatnio cwiczenia z youtube:
Mnie za to boli cos nad lewym biodrem- tez mysle ze to przeciazenie bo zazwyczaj na tym biodrze i tej stronie nosze malego 🙃

U nas tez zęboza... Ida chyba ze 4 na raz. Mala nie chce jeść stałych za bardzo. Juz staje na rzęsach. Polecam przepis na biszkopty ala petitki i leniwe z kaszy mannej z alaantkowe. Cos tam dziubnela :(

Załączniki

• 20201213_092953.jpg
    20201213_092953.jpg
    1,8 MB · Wyświetleń: 48
Dziewczyny, jak u Was obecnie jest z nocami? U nas w dalszym ciągu masakra, wlasciwie budzi sie co chwile mam wrazenie. W dzien w miare ok, chociaz tez marudzi chyba z niewyspania i chce byc duuuużo na rączkach.
Nie wiem juz czy to zęby, czy skok, trochę boje sie ze uszko bo znow czesciej targa- ale jakiegos kataru nie mamy obecnie wiec juz sama nie wiem 🙄

U nas podobnie. Targanie za ucho, słabe noce - to zeby bo pediatra zaglądała w uszy i wsio ok. Na raz wlasnie przebijaja się trzy u góry. U nas w nocy kilka pobudek co 20 min a pozniej kilka h przerwy i kolo 4/5 nad ranem znowu przyssawka. W dzien tez duzo na rekach i marudzenie. Chyba takie życie z niemowlakiwm

reklama
U mnie odkąd od 3 dni daje na noc paracetamol, małą dawkę jest Lepeij. Zasypia o 20 i budzi się ok 22 na chwilę, przytulę ja i śpi dalej. Jedzenie 1-2 i 5-6. Wstaje 7-7.30
Wcześniej pobudki co chwila. W ciągu dnia nie podaje i jest znośnie. Drzemki ma o 10.30/11 i później 15/16.

Do góry