reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe 2020

@middayjoy polecam wielofunkcyjny z kenwood 😉 Wahałam się pomiędzy Bosh a kenwood i przekonały mnie duży szklany kielich i młynek w kenwood. Jakbyś kupowała obojętnie jaki robot, to doradzam od razu dokupić druga misę.

reklama
@middayjoy polecam wielofunkcyjny z kenwood 😉 Wahałam się pomiędzy Bosh a kenwood i przekonały mnie duży szklany kielich i młynek w kenwood. Jakbyś kupowała obojętnie jaki robot, to doradzam od razu dokupić druga misę.
Oj. Ten kenwood za mną chodzi od roku 😃 ciagle sie zastanawiam czy warto kupic czy nie 😉 młynek jest taki przydatny? W sumie nie rozwazalam go na razie jako must have. Malakser do mnie przemawia bo wiecej surowek moznaby robic a ręcznie kroic i scierac rzadko sie chce.
A jaki masz model?
I dlaczego druga misa? 🤔

My mamy tez Kenwood MDF31 - głównie korzystam z niego do robienia koktaili, codziennie mielimy kawę i czasami mieso ale pewnie ma milion innych zastosowań. Ogólnie polecam, łatwy w obsłudze:)

Bylysmy na drugiej dawce bexsero. Roma waży 10800 i ma 74 cm! Musiala miec niezły skok wzrostowy bo ostatnio 2 mce temu było 68. Wasze dzieciaki mają jeszcze ciemiaczko? Lekarka powiedziała że już prawie zaroslo

My mamy tez Kenwood MDF31 - głównie korzystam z niego do robienia koktaili, codziennie mielimy kawę i czasami mieso ale pewnie ma milion innych zastosowań. Ogólnie polecam, łatwy w obsłudze:)

Bylysmy na drugiej dawce bexsero. Roma waży 10800 i ma 74 cm! Musiala miec niezły skok wzrostowy bo ostatnio 2 mce temu było 68. Wasze dzieciaki mają jeszcze ciemiaczko? Lekarka powiedziała że już prawie zaroslo
Ale duuuża :) my jak 2 tygodnie temu bylismy u pediatry to 9300 ale to tyle samo co 2 mce temu- chyba przez te wszystkie infekcje w pewnym momencie zaczął tracic na wadze bo 3 tygodbie temu bylo 9000.
Kurcze jak dotykam ciemiaczka to jeszcze jest u nas duze - z 2 cm. Ale witamine d daje 🤔 kiedy powinno sie zrosnąć?
Tego akurat modelu kenwood nie widzę, ale mnie kusicie 😃 a tak od roku chodzimy i myslimy czy kupic czy nie bo to jednak wydatek.
A cieżko sie myje ten blender i tą przystawke do mielenia mięsa?

U nas że wzgl na covid 2 dawka bexero przełożona na połowę stycznia.

Co do robota to używał głównie kielich do koktajli czy zup kremów. W młynku mielilam kawę czy zioła.
Części z malakserem używam z różnymi nakładkami, gdy robię placki ziemniaczane, trę większą ilość warzyw na surówkę czy w czasie robienia przetworów.
Maszynka do mięsa też w użyciu czy sokowirówka. Mam kenwood Prospero+KHC29.W0SI.
Druga misa przydaje się gdy robisz ciasto i musisz ubić oddzielnie białko czy inny składnik wymieszać i dodać do już robionej części. Z jedną musisz myć, przekładać by to zrobić.

@Darapuszkin u mojej jeszcze wyczuwam, że jest. A wagowo od 2 mies praktycznie stoi w miejscu. Nie przekroczyła jeszcze 9 kg. za to napewno ją wyciągnęło, szczególnie nogi bo leginsy na 80 nosi i takie na styk się wydają 😂

Tak tak, my tez ciuszki na 80/86 musimy nosic. Ja tez wyczuwam lekki dolek ale pediatra powiedziala ze juz prawie zrosniete... mam nadzieję że nie za wcześnie:( zawsze coś znajdę do martwienia.

Wstawiam fotke naszego. Wiele z tych rzeczy jeszcze ani razu nie użyliśmy. Musze obczaic te funkcje rozne do siekania :D

Załączniki

• Screenshot_20201210-104251_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20201210-104251_Samsung Internet.jpg
    244,4 KB · Wyświetleń: 44
Wszystko wrzuca się do zmywarki 😂 Raptem chyba 1 części nie można dać do mycia w zmywarce. Kupiłam w marcu i nie żałuję wydatku, a też chodził za mną. Ciasto samo się robi. Szczególnie nie lubiłam tych ugniata uch typu drożdżowe czy kruche a tak hak wszystko pięknie wyrabia.

O ile pamiętam ciemiączka zarasta chyba w okresie ok 12-18 mies. Pamiętam, że u starszego zarastalo długo i jakiś na 1,5 roczku robione miał usg. Wszystko ok było.
@Darapuszkin widzę, że podobne nakładki w robotach mamy 😁

reklama
O ile pamiętam ciemiączka zarasta chyba w okresie ok 12-18 mies. Pamiętam, że u starszego zarastalo długo i jakiś na 1,5 roczku robione miał usg. Wszystko ok było.
@Darapuszkin widzę, że podobne nakładki w robotach mamy 😁
Literatura mowi ze 9-18 wiec chyba ok...

Ty masz bardziej zaawansowanego bo ciasta mozna robic! U mnie bez takich bajerów:D

Do góry