reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

@middayjoy polecam wielofunkcyjny z kenwood 😉 Wahałam się pomiędzy Bosh a kenwood i przekonały mnie duży szklany kielich i młynek w kenwood. Jakbyś kupowała obojętnie jaki robot, to doradzam od razu dokupić druga misę.

reklama
@middayjoy polecam wielofunkcyjny z kenwood 😉 Wahałam się pomiędzy Bosh a kenwood i przekonały mnie duży szklany kielich i młynek w kenwood. Jakbyś kupowała obojętnie jaki robot, to doradzam od razu dokupić druga misę.
Oj. Ten kenwood za mną chodzi od roku 😃 ciagle sie zastanawiam czy warto kupic czy nie 😉 młynek jest taki przydatny? W sumie nie rozwazalam go na razie jako must have. Malakser do mnie przemawia bo wiecej surowek moznaby robic a ręcznie kroic i scierac rzadko sie chce.
A jaki masz model?
I dlaczego druga misa? 🤔

My mamy tez Kenwood MDF31 - głównie korzystam z niego do robienia koktaili, codziennie mielimy kawę i czasami mieso ale pewnie ma milion innych zastosowań. Ogólnie polecam, łatwy w obsłudze:)

Bylysmy na drugiej dawce bexsero. Roma waży 10800 i ma 74 cm! Musiala miec niezły skok wzrostowy bo ostatnio 2 mce temu było 68. Wasze dzieciaki mają jeszcze ciemiaczko? Lekarka powiedziała że już prawie zaroslo

My mamy tez Kenwood MDF31 - głównie korzystam z niego do robienia koktaili, codziennie mielimy kawę i czasami mieso ale pewnie ma milion innych zastosowań. Ogólnie polecam, łatwy w obsłudze:)

Bylysmy na drugiej dawce bexsero. Roma waży 10800 i ma 74 cm! Musiala miec niezły skok wzrostowy bo ostatnio 2 mce temu było 68. Wasze dzieciaki mają jeszcze ciemiaczko? Lekarka powiedziała że już prawie zaroslo
Ale duuuża :) my jak 2 tygodnie temu bylismy u pediatry to 9300 ale to tyle samo co 2 mce temu- chyba przez te wszystkie infekcje w pewnym momencie zaczął tracic na wadze bo 3 tygodbie temu bylo 9000.
Kurcze jak dotykam ciemiaczka to jeszcze jest u nas duze - z 2 cm. Ale witamine d daje 🤔 kiedy powinno sie zrosnąć?
Tego akurat modelu kenwood nie widzę, ale mnie kusicie 😃 a tak od roku chodzimy i myslimy czy kupic czy nie bo to jednak wydatek.
A cieżko sie myje ten blender i tą przystawke do mielenia mięsa?

U nas że wzgl na covid 2 dawka bexero przełożona na połowę stycznia.

Co do robota to używał głównie kielich do koktajli czy zup kremów. W młynku mielilam kawę czy zioła.
Części z malakserem używam z różnymi nakładkami, gdy robię placki ziemniaczane, trę większą ilość warzyw na surówkę czy w czasie robienia przetworów.
Maszynka do mięsa też w użyciu czy sokowirówka. Mam kenwood Prospero+KHC29.W0SI.
Druga misa przydaje się gdy robisz ciasto i musisz ubić oddzielnie białko czy inny składnik wymieszać i dodać do już robionej części. Z jedną musisz myć, przekładać by to zrobić.

@Darapuszkin u mojej jeszcze wyczuwam, że jest. A wagowo od 2 mies praktycznie stoi w miejscu. Nie przekroczyła jeszcze 9 kg. za to napewno ją wyciągnęło, szczególnie nogi bo leginsy na 80 nosi i takie na styk się wydają 😂

Tak tak, my tez ciuszki na 80/86 musimy nosic. Ja tez wyczuwam lekki dolek ale pediatra powiedziala ze juz prawie zrosniete... mam nadzieję że nie za wcześnie:( zawsze coś znajdę do martwienia.

Wstawiam fotke naszego. Wiele z tych rzeczy jeszcze ani razu nie użyliśmy. Musze obczaic te funkcje rozne do siekania :D

Załączniki

• Screenshot_20201210-104251_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20201210-104251_Samsung Internet.jpg
    244,4 KB · Wyświetleń: 37
Wszystko wrzuca się do zmywarki 😂 Raptem chyba 1 części nie można dać do mycia w zmywarce. Kupiłam w marcu i nie żałuję wydatku, a też chodził za mną. Ciasto samo się robi. Szczególnie nie lubiłam tych ugniata uch typu drożdżowe czy kruche a tak hak wszystko pięknie wyrabia.

O ile pamiętam ciemiączka zarasta chyba w okresie ok 12-18 mies. Pamiętam, że u starszego zarastalo długo i jakiś na 1,5 roczku robione miał usg. Wszystko ok było.
@Darapuszkin widzę, że podobne nakładki w robotach mamy 😁

reklama
O ile pamiętam ciemiączka zarasta chyba w okresie ok 12-18 mies. Pamiętam, że u starszego zarastalo długo i jakiś na 1,5 roczku robione miał usg. Wszystko ok było.
@Darapuszkin widzę, że podobne nakładki w robotach mamy 😁
Literatura mowi ze 9-18 wiec chyba ok...

Ty masz bardziej zaawansowanego bo ciasta mozna robic! U mnie bez takich bajerów:D

Do góry