reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

U nas wszystko ok. Nadzwyczaj łagodnie to przeszliśmy czytając ile inni się borykają z kaszle czy innymi dolegliwościami.

Co do bucików to moja ma emu i kupiłam jej fajne ciepłe na allegro u tego sprzedawcy Link do: BUTY BUCIKI NIEMOWLĘCE NIECHODKI 3-12mcy lekkie CE (mam takie brązowe wiązane z tyłu, ale widzę że nie ma ich już w tej ofercie). Na spacer zakładam body na krotki rękawek, bluzeczka i kurtkę a na nogi spodnie i skarpetki + buciki. Siedzi w ciepłym śpi worku więc jest ok. Teraz jeszcze dojdą rękawiczki bo jednak odczuwalna już temp na minusie.

reklama
Dzięki @middayjoy za odpowiedź ♥️
W sumie o jedne i drugie pytałam, stópki dziś miała ciepłe, to chyba jest git.
Co do zimowych właśnie kurka dobrze jakby ktoś mi pomógł dobrać, już tak powoli się na ten zakup nastawiam, jeszcze na tyle nie chodzi żeby na spacerach ją puszczać koło wózka, tylko po mieszkaniu tupta- próbuje. Obczaje czy te sklepy są u nas w Bydgoszczy- dzięki 🤗

Jeszcze z tymi spacerami, czy smarujecie czymś buźki maluchom?

Dokładnie takie mała ma.
Jako pierwsze polecam Elefanteny czy Renbut. Są lekkie i elastyczne.
Screenshot_20201201_210013.jpg

Co do rozmiaru to zawsze starałam się by tut był 0,5-0,7 mm większy niż stopa, wówczas jest miejsce na jej swobodny ruch.
Teraz będę smarować już. Mam Nivea na każdą pogodę (chyba taka nazwa 🤣)

U nas wszystko ok. Nadzwyczaj łagodnie to przeszliśmy czytając ile inni się borykają z kaszle czy innymi dolegliwościami.

Co do bucików to moja ma emu i kupiłam jej fajne ciepłe na allegro u tego sprzedawcy Link do: BUTY BUCIKI NIEMOWLĘCE NIECHODKI 3-12mcy lekkie CE (mam takie brązowe wiązane z tyłu, ale widzę że nie ma ich już w tej ofercie). Na spacer zakładam body na krotki rękawek, bluzeczka i kurtkę a na nogi spodnie i skarpetki + buciki. Siedzi w ciepłym śpi worku więc jest ok. Teraz jeszcze dojdą rękawiczki bo jednak odczuwalna już temp na minusie.
Super ze szybko wydobrzeliscie ☺ a dlugo sie utrzymywało zmęczenie? I jak Mała zniosła chorobę? Zdrówka ❤

Dzięki @middayjoy za odpowiedź ♥️
W sumie o jedne i drugie pytałam, stópki dziś miała ciepłe, to chyba jest git.
Co do zimowych właśnie kurka dobrze jakby ktoś mi pomógł dobrać, już tak powoli się na ten zakup nastawiam, jeszcze na tyle nie chodzi żeby na spacerach ją puszczać koło wózka, tylko po mieszkaniu tupta- próbuje. Obczaje czy te sklepy są u nas w Bydgoszczy- dzięki 🤗

Jeszcze z tymi spacerami, czy smarujecie czymś buźki maluchom?
O dzieki za przypomnienie o tym kremie. Mały ostatnio takie czerwone i suchsze poliki ma a ja zapomnialam ze trzeba smarować 🙉 ja polecam taki:
Nie trzeba sobie babrać palców ;)

Właśnie po tym Nivea na każdą pogodę😁 Nela miała czerwona twarz, jakby uczulenie czy coś. O musteli nawet nie pomyślałam, a sprawdzę gdzie dostępne żeby kupić 💪

Nazwy butów, które wymieniacie nigdy w życiu nie słyszałam o nich, tylko jak już dla dzieci to Befado chyba i Bartek.

Właśnie po tym Nivea na każdą pogodę😁 Nela miała czerwona twarz, jakby uczulenie czy coś. O musteli nawet nie pomyślałam, a sprawdzę gdzie dostępne żeby kupić 💪

Nazwy butów, które wymieniacie nigdy w życiu nie słyszałam o nich, tylko jak już dla dzieci to Befado chyba i Bartek.
Befado to chyba tylko kapcie? Bartek podobno spoko. Z butami to ja jakos zawsze sie męczę i dlatego chodzę do jednego sklepu z butami dzieciecymi i tam kupuje. Tylko tam trochę droższe są marki (geoxy, naturino, superfity, ecco, emele, bobuxy , primigi). Ale jak masz deichmana blisko to serio zobacz te elefanten- moim zdaniem jakosc podobna a cena prawie o polowe nizsza. A teraz np dla córki na zime kupilismy sniegowce z lidla za 40 zl i są super ☺ a w poprzednim sezonie bobuxy za ponad 300 zl i córa cos tam marudziła na nie 🙃

Tylko wypisałam co mi się z dziecięcymi butami kojarzy 😁 ale wtopa z tymi kapciami 😁
Właśnie ostatni w Deichmann nie umieli mi doradzić, do innego pojadę.
Jeszcze co do chodzenia, jak Wasze dzieciaczki zaczynamy to też nosiły coś w rękach? Tak mi to wygląda jakby na utrzymaniu równowagi, czy to jest ok?

reklama
Tylko wypisałam co mi się z dziecięcymi butami kojarzy 😁 ale wtopa z tymi kapciami 😁
Właśnie ostatni w Deichmann nie umieli mi doradzić, do innego pojadę.
Jeszcze co do chodzenia, jak Wasze dzieciaczki zaczynamy to też nosiły coś w rękach? Tak mi to wygląda jakby na utrzymaniu równowagi, czy to jest ok?
Wlasnie mi sie przypomnialo ze befado kaloszki kupowalam wiec pewnie maja i buty normalne 🙃 co do chodzenia to nie pomogę bo nie pamietam jak to było ze starszą 🤔 a co nosi?

Do góry