reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

U nas od tyg mąż odizolowany, brak smaku i powonienia więc 👑 a teraz ja i małą gorączkujemy od nocy. Mąż w nocy musiał przyjść, bo przelewałam się i nie miałam siły zająć się gorączkująca małą. W ciągu dnia też temp. nam skakała a dodatkowo mi doszły dolegliwości żołądkowe 😭 Jestem tak wypluta, jak jeszcze w życiu nie byłam.
Od tygodnia się sami "zamknęliśmy" w domu, nie wychodziliśmy a mąż dodatkowo w pokoiku siedział zamknięty. Chyba też załapałyśmy, wystarczyło wspólne spędzenie czasu zanim wieczorem męża rozłożyła temp. i kolejnego dnia już smaku nie miał i odizolował się. Rowno po tygodniu my walczymy. Mąż ma się świetnie od samego początku a mnie poniewiera jak nie wiem co.
Oj trzymajcie sie! Podobno zmeczenie to najczestszy objaw 😣 dobrze ze tata ma siłę. Zdrówka 😘

reklama
Oby mała tylko temp miała a nic więcej. Apetyt ma, humor jej dopisuje. Karmie ja piersią jak najczęściej by złapała przeciwciała ode mnie. Mam nadzieję, że jak po weekendzie też już dojdę do siebie, bo ciągle bieganie do łazienki mnie wykańcza 🙄😔

Hej dziewczyny jak samopoczucia? @Cookie_ mam nadzieję, że coraz lepiej u Was ♥️

Nela codziennie coraz więcej kroczków sama potrafi zrobić, jak chodzi bez niczego to jest ok, bo spada na dupkę. Gorzej jest jak dorwie kostke vtecha lub stolik edukacyjny i przy tym chodzi po całym mieszkaniu i czasami to zabawki jej się szybciej odsuwają i jest crash 😑 i ryk i siniaków pełno 🥴 pytanie do doświadczonych mam, jak z kupnem butów, bo naczytałam się między innymi na mamsfizjoterapeuta, żeby się nie spieszyć z zakupem a po mieszkaniu żeby bąbel chodził boso (nawet bez skarpetek) też tak robicie?
Buty, myślałam o zakupie takich do wózka na spacery, ale ani w Deichmann ani w smyku babeczki nie były mi w stanie doradzić jakie buty kupić🤷 może Wy macie jakieś rady?
I ostatnie pytanie, jak ubieracie teraz swoje pociechy na spacery? Do wózka dokupilam taki ciepły, od wewnątrz ocieplany polarem śpiworek. I nogi ma w tym, dlatego zakładam jej takie cieplejsze spodnie, skarpetki wiadomo i takie buciki szmaciaki - mam taki schiz jakiś że ona marznie, bo jak moje rodzeństwo pamiętam kiedyś to mama ubierała rajstopki pod spód jeszcze, czy wg Was teraz to mus?
O górę się jakoś nie martwię że zmarznie,bo kurteczka zimowa, bluzka i body na długi rękaw wydają mi się wystarczające 🙂

Hej dziewczyny jak samopoczucia? @Cookie_ mam nadzieję, że coraz lepiej u Was ♥️

Nela codziennie coraz więcej kroczków sama potrafi zrobić, jak chodzi bez niczego to jest ok, bo spada na dupkę. Gorzej jest jak dorwie kostke vtecha lub stolik edukacyjny i przy tym chodzi po całym mieszkaniu i czasami to zabawki jej się szybciej odsuwają i jest crash 😑 i ryk i siniaków pełno 🥴 pytanie do doświadczonych mam, jak z kupnem butów, bo naczytałam się między innymi na mamsfizjoterapeuta, żeby się nie spieszyć z zakupem a po mieszkaniu żeby bąbel chodził boso (nawet bez skarpetek) też tak robicie?
Buty, myślałam o zakupie takich do wózka na spacery, ale ani w Deichmann ani w smyku babeczki nie były mi w stanie doradzić jakie buty kupić🤷 może Wy macie jakieś rady?
I ostatnie pytanie, jak ubieracie teraz swoje pociechy na spacery? Do wózka dokupilam taki ciepły, od wewnątrz ocieplany polarem śpiworek. I nogi ma w tym, dlatego zakładam jej takie cieplejsze spodnie, skarpetki wiadomo i takie buciki szmaciaki - mam taki schiz jakiś że ona marznie, bo jak moje rodzeństwo pamiętam kiedyś to mama ubierała rajstopki pod spód jeszcze, czy wg Was teraz to mus?
O górę się jakoś nie martwię że zmarznie,bo kurteczka zimowa, bluzka i body na długi rękaw wydają mi się wystarczające 🙂
Co do butów na pierwsze kroki to u starszej mialam emele (trzewiki). Ale tych firm jest sporo wiec moze na pierwszy raz sprobuj sklep z obuwiem dzieciecym- ja np po emelach przerzucilam sie na bobuxy bo corka miala wysokie podbicie i szerszą stópkę. W takim sklepie to Ci doradzą rozmiar tez no i moze typ jesli stopka bedzie np szersza. Wazne zeby podeszwa byla elastyczna- jest np taki filmik na yt z zawitkowskim i on tam reklamuje elefanten z deichmanna. W tym roku kupilam wlasnie sandalki corce elefanten i byly bardzo spoko. Synkowi tez moze sprobuje jako pierwsze chociaz wlasnie nie wiem czy sammoo dobiore ten rozmiar w pierwszych butach 🤔
A juz planujesz puszczać małą po dworzu? Bo teraz to by trzeba bylo kozaki wiec tym bardziej trzeba dobrac dobrze bo nie są zbyt wygodnymi butami do nauki chodzenia pewnie...
Co do ubierania to ja w tym tygodniu juz zaczelam ubierac w kurtke zimowa. Mam spiworek, na razie jest bez wkladki zimowej jeszcze, i wsadzam malego w spodniach zwyklych i takie kapcie materialowe na skarpetki. Ale dzis np bylo mu zimno, stopy zmarzly. Zobacz czy mala ma cieple stopy jak wroci z spaceru, jesli tak to git. :) ja mysle ze rajstopek nie trzeba jesli siedzi w cieplym spiworze- chyba ze juz zaczyna dreptac obok wozka, to wtedy tak.

reklama

Pezepraszam, zle zrozumialam. Ty pytalas o buty do wozka. Jakis czas temu dziewczyny tu polecaly buciki niechodki z hm- misie albo ortalionowe.
Ja przy okazji ostatnich zakupów zamówilam takie:

Do góry