reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe 2020

Dziewczyny, a odczuwacie bóle brzucha? Nie mam plamień, ale za to okolo 3 dni męczył mnie brzuch, jak na okres; średnie natężenie i nie był to ból ciągły.
U mnie bez objawów. Kilka dni przed @ miałam bardzo opuchnięte i bolące piersi. Zero nudności, mdłości, wymiotów, zachcianek. Może nawet trochę mniejszy apetyt.
Dalej nie wierzę, że jestem w ciąży. Boję się cieszyć, zanim zobaczę usg.
Mnie boli co jakiś czas tak lekko, przestaje, zaczyna, jest to niepokojące, ale podobno normalne na początku ciąży. Jak będzie bardziej boleć to mam brać nospę, więc jak będzie Cię to bardziej niepokoiło to lepiej lekarza nawiedzić. Ja byłam i pytałam. Jestem już na l4.

reklama
Dziewczyny, a odczuwacie bóle brzucha? Nie mam plamień, ale za to okolo 3 dni męczył mnie brzuch, jak na okres; średnie natężenie i nie był to ból ciągły.
U mnie bez objawów. Kilka dni przed @ miałam bardzo opuchnięte i bolące piersi. Zero nudności, mdłości, wymiotów, zachcianek. Może nawet trochę mniejszy apetyt.
Dalej nie wierzę, że jestem w ciąży. Boję się cieszyć, zanim zobaczę usg.
Mnie czasami lekko pobolewa w sumie to ciezko to nazwac bolem. Troche tez ciagnie. No i strasznie chce mi sie co chwile siusiu do tego meczy mnie zgaga [emoji30]

Ja miełam bóle brzucha na samym początku ciąży ;) teraz wszystko ustało ;) bardzo bym już chciała iść do lekarza potwierdzić tą ciąże i zobaczyć kruszynkę ;) a tu jeszcze 2 tyg czekania :/

@Velvetka ot tak dostalas l4? Czy jakies wskazania?mam nadzieje ze wszystko ok . U mnie lekarz by nawet nie dal tak szybko.
Jestem po poronieniu i lekarz dmucha na zimne, dostałam duphaston na podtrzymanie, u mnie w pracy nawet nie ma warunków do pracy dla kobiet w ciąży, a ponadto jak to powiedział Pan dr. niskociśnieniowe panie w ciąży niech w domu siedzą.

Jestem po poronieniu i lekarz dmucha na zimne, dostałam duphaston na podtrzymanie, u mnie w pracy nawet nie ma warunków do pracy dla kobiet w ciąży, a ponadto jak to powiedział Pan dr. niskociśnieniowe panie w ciąży niech w domu siedzą.
Aa no to wypoczywaj i dbaj o siebie. :) ja pracuje w sklepie odziezowym po 8h na nogach to padam na twarz jak wracam do domu ale bym sie chyba zalamala gdybym miala juz siedziec w domu. Najwyzej pozniej sie dogadam z szefowa na 6godz.[emoji39] Dzisiaj akurat dzien wolny wiec sie lenie [emoji16]

Aa no to wypoczywaj i dbaj o siebie. :) ja pracuje w sklepie odziezowym po 8h na nogach to padam na twarz jak wracam do domu ale bym sie chyba zalamala gdybym miala juz siedziec w domu. Najwyzej pozniej sie dogadam z szefowa na 6godz.[emoji39] Dzisiaj akurat dzien wolny wiec sie lenie [emoji16]
A no wypoczywam. Mam zamiar nadrobić trochę chusty na Boże Narodzenie dla rodziny.[emoji12]

@Koliberka Ja też pracuję. :) Nie mieszkam w Polsce, tutaj nie chcą szybko wypisywać zwolnień. Niektóre kobiety pracują do samego końca. Chciałabym pracować tak długo, jak będę czuła się dobrze. O ile, oczywiście, wszystko będzie w porządku. Gdybym miała jakieś niepokojące objawy, poszłabym na l4.

@Julika.s też nie mogę się doczekać. W ogóle nie wierzę, że to już i jestem w ciąży. Złoty strzał, haha.

Cześć dziewczyny,
Chyba dołączam. Dzisiaj tydzień opóźnienia. Czekam na telefon od lekarza z wynikiem bety. Nie mieszkam w Polsce i trochę się stresuję, bo oni mają tutaj inne podejście. Nie ma możliwości, żeby iść do lekarza prywatnie i zrobić usg.
Z terminu miesiączki 5+0.
Testy wyszły pozytywne, ale dalej nie mogę w to uwierzyć. 16 dpo czułość 0,10 18 dpo czułość 0,25. Chyba ciemnieje. :)
Gratulacje! A gdzie mieszkasz?:)

reklama
U mnie tez planowana ciąża. Pierwsza była wpadka w noc poślubna teraz minęły 5 lat od ślubu wiec czas najwyższy na drugie hihi:) planujecie karmić piersią? Ja bardzo bym chciała z pierwszym było ciężko... straszny ból czułam karmiłam piersia i płakałam z bólu. Później postanowiłam odciągać i karmić z butelki bo lakatatorem trochę mniejszy ból odczuwałam. W sumie byłam „kpi” przez pół roku. Teraz pragnę karmić tylko piersią minimum rok. Chce się zawziąć porządnie, wydaje mi się ze wcześniejszy ból był spowodowany złym przystawieniem. Teraz zaczęłam już bardziej wgłębiać się w karmienie piersią wicej czytam, oglądam filmy instruktażowe. Mam nadzieje ze się uda tym razem :)

Do góry