reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

Napewno wszystko bedzie dobrze, podobno dosc czesto wychodzi podwyzszona przeziernosc karkowa a dzieci rodza sie zdrowe. Kolezanka miala to samo, cala ciaze sie stresowala, jakies badania dodatkowe robione, a jej coreczka urodzila sie zdrowa i dostala 10p przy porodzie.
Hej dziewczyny ja po wizycie i nie jest dobrze. Muszę się pozbierać. Podwyższona przezierność karkowa [emoji20] wszystko inne w normie. Teraz nie mam siły na forum, może za jakiś czas wrócę [emoji17]

reklama
@nutka83 to jeszcze nic nie znaczy. Ostatnio na grupie Fb dziewczyna pisala że ma zbyt duża, miała przyjść jeszcze raz tydzień później i już było dobrze.

Ja też jestem po wizycie. Niestety okazało się że to tylko wizyta w przychodni genetycznej, gdzie założyli kartę, zrobili wywiad i dali skierowanie na badanie krwi i usg. Czyli wszystkie badania mam 01.08. Achh, a liczyłam że dzidzie zobaczę

@nutka83 słońce!, tak jak dziewczyny piszą, to jeszcze nic nie znaczy! Bądź dobrej myśli, też znam osobiście "przypadek", gdzie mała miała mieć ZD a jest zdrowa jak ryba! Tulę Cię mocno!

@Anabela82 @Koliberka ja mam drugie usg 12.08 i się zastanawiam też, czy to też nie za późno, bo pierwsze miałam w 6t4d ;) pocieszam się, że czas nam szybko minie i po prostu musimy być cierpliwe!

Hej dziewczyny ja po wizycie i nie jest dobrze. Muszę się pozbierać. Podwyższona przezierność karkowa [emoji20] wszystko inne w normie. Teraz nie mam siły na forum, może za jakiś czas wrócę [emoji17]
Hej, tak jak dziewczyny piszą, to jeszcze nic nie potwierdza - nie załamuj się, musisz mieć siłę na dalsze badania.
Jesteśmy z Tobą! Myśl pozytywnie :*

Nie wiem co napisać... być może wszystko będzie jeszcze w normie. Ostatnio czytałam o tym badaniu zacytuje.

„Nieprawidłowy wynik nie zawsze jest dowodem na wystąpienie wad chromosomalnych płodu. Przyjmuje się, że 70% dzieci z wynikiem między 3 a 4,5mm rozwija się prawidłowo. Podwyższona wartość NT może jedynie świadczyć o podwyższonym ryzyku, które trzeba potwierdzić lub wykluczyć poprzez inne badania diagnostyczne.”

Twój wynik wyszedł podobnie? Jak tak to nie smuć się na zapas. Będzie dobrze! Ściskam ❤️

@nutka83 słońce!, tak jak dziewczyny piszą, to jeszcze nic nie znaczy! Bądź dobrej myśli, też znam osobiście "przypadek", gdzie mała miała mieć ZD a jest zdrowa jak ryba! Tulę Cię mocno!

@Anabela82 @Koliberka ja mam drugie usg 12.08 i się zastanawiam też, czy to też nie za późno, bo pierwsze miałam w 6t4d ;) pocieszam się, że czas nam szybko minie i po prostu musimy być cierpliwe!
To usg powinno być zrobione do Max 13t6d, żeby móc sprawdzić tą przeziernosc karkowa i kość nosowa

@godzbal no widzisz ale juz jedno mialas, a ja bede miala pierwszy raz i to bedzie 19tc [emoji28] a w 15tc bede miala pierwszy raz sprawdzane serduszko. Do tej pory same badania krwi i moczu.

reklama
Dziewczyny mam pytanie. Ogólnie długi czas bronilam się przed lekami. Ale w poniedziałek uleglam bo ta moja torbiel się nie zmniejsza A mi nic nie wolno robić same zakazy. I wzięłam po ponad 10 tygodniach duphaston. Ale obecnie odkąd wzięłam tabletki jest tylko gorzej. W sensie w nocy przesypiam te 8-9 godzin. Rano 2 godziny po tabletce zaczynam się znowu źle czuć jestem senna i kręci mi się w głowie. I kładę się spać, dziś przespalam kolejne 5 godzin. Bola mnie nogi i mam jakaś wielka potliwosc A tego nie miałam. Napisałam do lekarza bo wolnych wizyt dziś i jutro u niego brak. Ale nie wiem co sobie myśleć. Dobrze nie jest.

Do góry