reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

reklama
i ja też się dołączam, najchętniej bym przespała cały dzień. Też chcę wziać l4 od sierpnia ale planuje nadrobić zaległości w serialach :D
Zaległości w serialach to genialny pomysł ! Nie przemęczymy się za bardzo ;-) polecam This is us, tacy jesteśmy. Genialny. Na każdym odcinku płakałam i smialam się. W tematykę się wpisuje idealnie, zaczyna się od widoku kobiety w ciazy - trojaczki ! ;-)

@Ostensible A masz jakieś rady na suchosc w gardle? :p mam tez 11 tydz i też suchość szczególnie w nocy. Wkurzajace to, bo wstaje na siku, i muszę się napić wody przez to, co wiadomo skutkuje następnym wstawaniem na siku :p ehhh i tak w kółko cała noc się bawię:D
@Paryżanka przy bliźniakach 3 kilo to normalne :) dla pocieszenia - ja od od początku +2,5 kg a mam w brzuszku tylko jedno :D ale przed wazylam tylko 45.5kg, i wprowadzilam produkty do diety, których nie jadłam przed - mięso, chleb. Więc te kg weszły mi w ciągu pierwszych dwóch tyg ciąży, i teraz stoi w miejscu. Każda sytuacja więc inna. Ciesz się z dwóch Szczęść ♥️ sama jestem z blizniaczek ♥️

Ta, ja też tak myślałam, że ponadrabiam i co leżę z telefonem w ręku [emoji1787] Nie chce się jak cholera. Ale nie powiem mam takie zrywy, że bym góry przeniosła, ale po godzinie mi przechodzi [emoji2960]
;)
Ja też mam lenia;-)
W pracy ok ale w domu się zbiera i zbiera..
Myślałam sobie,że od sierpnia l4 to nadrobię wszystko, wysprzatam sobie idealnie w każdym kąciku ale czarno to widzę ;-)

Dzięki za wsparcie. Ja mam jeszcze dosyć duże plamienia wiec tego tez się obawiam. Kosmowka się odkleja. Lekarz powiedział ale tak delikatnie ze to tez mogło być od karmienia piersią ale nie jest to 100% pewność i ze mam się nie obwiniać.
Co do leków. Wczoraj lekarka zapisała mi luteinę a dziś doktor duphaston. Powiedział ze Luteina działa w 10% jak duphaston a w moim przypadku nic nie zadziałała wiec dał mi 2x0po 2 tabletki doustnie. Nie chce się nastawiać ale .......
@Różamama w poprzedniej ciąży zaczęłam krwawić w 6 t+5 normalnie myślałam ze już po wszystkim, podpaski wkładki. Trafiłam do szpitala zestresowana i zrezygnowana. A tam na ekranie dzidzia, nie wiadomo skąd było krwawienie, ustało po tygodniu. Głowa do góry- nie masz na nic wpływu w tym momencie.. trzymam kciuki

@Ostensible A masz jakieś rady na suchosc w gardle? :p mam tez 11 tydz i też suchość szczególnie w nocy. Wkurzajace to, bo wstaje na siku, i muszę się napić wody przez to, co wiadomo skutkuje następnym wstawaniem na siku :p ehhh i tak w kółko cała noc się bawię:D
@Paryżanka przy bliźniakach 3 kilo to normalne :) dla pocieszenia - ja od od początku +2,5 kg a mam w brzuszku tylko jedno :D ale przed wazylam tylko 45.5kg, i wprowadzilam produkty do diety, których nie jadłam przed - mięso, chleb. Więc te kg weszły mi w ciągu pierwszych dwóch tyg ciąży, i teraz stoi w miejscu. Każda sytuacja więc inna. Ciesz się z dwóch Szczęść ♥ sama jestem z blizniaczek ♥
Niestety nie mam, sama sie z tym borykam i także w nocy się budzę parę razy na picie... :(

Ta, ja też tak myślałam, że ponadrabiam i co leżę z telefonem w ręku [emoji1787] Nie chce się jak cholera. Ale nie powiem mam takie zrywy, że bym góry przeniosła, ale po godzinie mi przechodzi [emoji2960]
Zrywy są najlepsze ! Ja w zrywie lodówkę dziś umyłam bo mi kocimi sikami tam pachniało :-D

Może to po prostu siniaki gdzieś je sobie nabilam i nie pamiętam. Ale pójdę do lekarza w przyszłym tygodniu z tym w razie czego jeśli nie zniknie.
Trochę by mnie zdziwiło gdyby to było coś od żył bo nie mam nawet widocznych żadnych żył na lydkach ani pajaczkow...
I tak chyba kupię rajstopy zapobiegawczo.
No to wygląda to na coś innego. Ja mam z tylu na łydce i raczej nie bolą jak dotykam. Pojawiają się tylko jak chodzę lub dłużej stoję.

Tak czytam dziewczyny o tych bardzo przykrych historiach ,Waszych stratach i przeżytych traumach. Bardzo współczuję, nie tak to powinno być wszystko urządzone. O ile lepiej by było gdyby kobieta po zajsciu w ciążę po prostu musiała nosić w brzuszku rozwijające się dziecko i po 9 msc urodzić. Bez komplikacji, stresu, badań, chorób. Cóż jest jak jest. Każda z nas musi przez to przejść i doświadczyć tego co przyniosą kolejne dni. Oby to były szczęśliwe i dobre miesiace dla nas wszystkich. Ja jestem wdzięczna Bogu za mój spokój. Mam ciążę wysokiego ryzyka z racji 4 dych i miesniaka ale nic mnie nie niepokoi ani nie stresuje. Nie boję się, pełen luz i pozytywne myślenie.

reklama
Ciekawe jakim cudem kocimi sikami [emoji1787] i zbieg okoliczności, bo ja jeż z rozpędu między gołąbkami, a ciastem przeleciałam półki w lodówce, bo mi popsutym mięsem tam śmierdziało.
Zrywy są najlepsze ! Ja w zrywie lodówkę dziś umyłam bo mi kocimi sikami tam pachniało :-D

Do góry