reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

reklama
@Megan22 nie obraziłabym się [emoji16] jedynie mąż by miał zakaz dostępu do mnie na najbliższe lata [emoji23]
@Mamasita2019 cześć! Rozgość się :)
@Colorado1989 u mnie brzuch bez zmian, a mam wrażenie, że jest mniejszy, na bank coś schudłam przez te mdłości :( ja to się ogólnie boje tego dużego brzucha później [emoji16] będę jak balon

Cześć dziołszki [emoji4] widzę humory dopisują, strasznie zazdroszczę Wam beztroski, wylegiwania się na plaży, kąpania itp.... u nas ostatnio armagedon. Synkowi idą ząbki, mocno to przeżywa, dodatkowo przyplątała się chyba trzydniówka, jutro lecimy do lekarza, żeby posprawdzać wszystko [emoji3525]

Widziałam, że był temat prenatalnych i testu pappa. Można robić prenatalne bez pappa, co do pappa zdania są podzielone. Na sierpniówkach (moja poprzednia ciąża) kilka dziewczyn dostało fałszywie alarmujące wyniki, nastresowały się mocno, u żadnej nic się na szczęście nie potwierdziło. Trzeba sobie zadać pytanie, jak się zniesie potencjalnie złe wieści z tych testów. Mi lekarz je zalecił, choć wskazań nie było. Z tym, że już miałam różne trudne sytuacje i z ginem zawsze dobrze się kończyło, więc nie kwestionuję jego zaleceń. W tej ciąży pewnie też zrobię.

Pisaliście coś o programie darmowych prenatalnych na Śląsku, możecie coś więcej na ten temat powiedzieć ? Jestem ze Śląska, może bym się załapała, gin prywatnie to kilka stówek w kieszeni by zostało... [emoji9]

W ogóle to mam wrażenie, że brzuch mi trochę wysadziło... Ale żeby tak już już już????? [emoji15][emoji15][emoji15]
Hej, wspolczuje problemów ząbkowych a do tego ta trzydniowka [emoji86] oby szybko ząbki odpuściły :)
Mi podczas usg na prenatalnych po prostu lekarz powiedział ze po badaniu mam iść pod drugi gabinet gdzie będą mi pobierać krew także nawet nie pytałam czy to potrzebne itp ale miałam za free :D

Jeśli chodzi o te darmowe prenatalne to kolezanka ostatnio gdzies robila i musiala po prostu przed badaniem taki wniosek na necie sobie wydrukować :) ja dzisiaj weszlam na strone gynocentrum mają kliniki w Katowicach, Częstochowie, Bielsku i chyba jeszcze gdzieś :) nie widzialam nic żeby pisało o wypełnieniu wniosku, także pewnie wszystkiego telefonicznie sie dowiem :) ten projekt ma chyba trwać do 2020 r :) najlepiej sobie wpisać w jakim konkretnym miejscu mają te darmowe prenatalne i zadzwonić :)

@godzbal to bedziemy jutro trzymac kciuki i z zakazem to zrozumiałe[emoji23]

U mnie tylko jakieś wieczorne wzdęcie wyskakuje, mimo mdłości staram sie jeść normalnie chociaz jest ciężko [emoji86] otworzę lodówkę i od razu odruch wymiotny.. Tragedia [emoji33]

@Colorado1989 Ja też mam wrażenie, że już mam widoczny brzuch :) U mnie to raczej jakieś wzdęcie, bo niemożliwe, żeby coś było u mnie widać tak szybko, jutro zaczynam 6 tydzień

U mnie szczerze ciężko stwierdzić, bo mam trochę kilo na zapasie, ale mam wrażenie właśnie, że mam większy brzuch. Ale my ciężarne to często już milimetr brzucha widzimy hihi

@Megan22 nie obraziłabym się [emoji16] jedynie mąż by miał zakaz dostępu do mnie na najbliższe lata [emoji23]
@Mamasita2019 cześć! Rozgość się :)
@Colorado1989 u mnie brzuch bez zmian, a mam wrażenie, że jest mniejszy, na bank coś schudłam przez te mdłości :( ja to się ogólnie boje tego dużego brzucha później [emoji16] będę jak balon

No końcówka jest trudna, nie ma co się czarować, ale potem tego brzuszka tak strasznie brakuje :(

Hej, wspolczuje problemów ząbkowych a do tego ta trzydniowka [emoji86] oby szybko ząbki odpuściły :)
Mi podczas usg na prenatalnych po prostu lekarz powiedział ze po badaniu mam iść pod drugi gabinet gdzie będą mi pobierać krew także nawet nie pytałam czy to potrzebne itp ale miałam za free :D

Jeśli chodzi o te darmowe prenatalne to kolezanka ostatnio gdzies robila i musiala po prostu przed badaniem taki wniosek na necie sobie wydrukować :) ja dzisiaj weszlam na strone gynocentrum mają kliniki w Katowicach, Częstochowie, Bielsku i chyba jeszcze gdzieś :) nie widzialam nic żeby pisało o wypełnieniu wniosku, także pewnie wszystkiego telefonicznie sie dowiem :) ten projekt ma chyba trwać do 2020 r :) najlepiej sobie wpisać w jakim konkretnym miejscu mają te darmowe prenatalne i zadzwonić :)

Dzięki [emoji8] będę szukać, Katowice mam rzut kamieniem ode mnie, więc jakbym miała mieć za friko to bym się pofatygowała... [emoji1]

Witam wszystkie przyszłe mamusie :) Miło mi Was poznać, to mój pierwszy post tutaj.
Tydzień temu zrobiłam dwa testy:
Zobacz załącznik 992163

Miesiączka spóźniona już o ponad tydzień. Z Moich obliczeń to będzie jakiś początek 6 tygodnia, jutro wizyta u ginekologa.... strasznie się stresuje. Jest to dla mnie taki szok, że do końca nie wierzę, że to możliwe, że to prawda. Cały czas się zamartwiam, że nic nie zobaczę na USG i że test kłamie...... ale jeśli wszystko pójdzie dobrze, to termin będzie gdzieś w okolicach końca lutego ;)

Hej [emoji3], cieszę się bardzo ze dołączasz do grona lutowych mam. Nie stresuj się na zapas . Wszystko będzie na pewno dobrze.

Cześć dziołszki [emoji4] widzę humory dopisują, strasznie zazdroszczę Wam beztroski, wylegiwania się na plaży, kąpania itp.... u nas ostatnio armagedon. Synkowi idą ząbki, mocno to przeżywa, dodatkowo przyplątała się chyba trzydniówka, jutro lecimy do lekarza, żeby posprawdzać wszystko [emoji3525]

Widziałam, że był temat prenatalnych i testu pappa. Można robić prenatalne bez pappa, co do pappa zdania są podzielone. Na sierpniówkach (moja poprzednia ciąża) kilka dziewczyn dostało fałszywie alarmujące wyniki, nastresowały się mocno, u żadnej nic się na szczęście nie potwierdziło. Trzeba sobie zadać pytanie, jak się zniesie potencjalnie złe wieści z tych testów. Mi lekarz je zalecił, choć wskazań nie było. Z tym, że już miałam różne trudne sytuacje i z ginem zawsze dobrze się kończyło, więc nie kwestionuję jego zaleceń. W tej ciąży pewnie też zrobię.

Pisaliście coś o programie darmowych prenatalnych na Śląsku, możecie coś więcej na ten temat powiedzieć ? Jestem ze Śląska, może bym się załapała, gin prywatnie to kilka stówek w kieszeni by zostało... [emoji9]

W ogóle to mam wrażenie, że brzuch mi trochę wysadziło... Ale żeby tak już już już????? [emoji15][emoji15][emoji15]
Tu masz linka do tego programu badań prenatalnych ;)

O matko wspolczuje ze musicie unikać słońca [emoji86] to tylko wam zostają spacerki jak juz słońca nie ma albo w pochmurne dni? Czy troche moze jednak przebywać na tym słońcu ale żeby nie przesadzać?
No po ospie nie wolno opalać skóry.
@Jotka_Szczotka tak, jutro mam między 7:30 a 9:45 ;) w zależności o której mnie przyjmie. Jutro będzie wiadomo, czy jeden czy dwa [emoji23] matko, ja sobie cholernie współczuję, nic fajnego [emoji23]
Zobacz załącznik 992264
Zobacz załącznik 992265
Ja mam w środę :) nareszcie się czegoś więcej dowiem. A za Ciebie od rana trzymać będę kciuki. I to dobre pytanie, pełen akcept jak będą dwa? ;D???

Jeju, dziewczyny Wy serio z tymi brzuchami?? :) aż nie możliwe. :)

No po ospie nie wolno opalać skóry.

Ja mam w środę :) nareszcie się czegoś więcej dowiem. A za Ciebie od rana trzymać będę kciuki. I to dobre pytanie, pełen akcept jak będą dwa? ;D???

Jeju, dziewczyny Wy serio z tymi brzuchami?? :) aż nie możliwe. :)
Jezu hahah napisałaś po papie i w sumie zastanawialam sie o co kaman bo sie nie domyslilam ze moze chodzic o ospe :D teraz juz wszystko jasne :D no to faktycznie trzeba unikać sloneczka [emoji86]

reklama
A jakie okolice? Bo ja też jestem z tych terenów [emoji6]
Hej hej hej hej [emoji16] rzeczywscie nasz watek rosnie jak grzyby po deszczu , jest co czytac i bardzo fajnie [emoji4]

megimeg - witamy na pokladzie [emoji4] uczucie niedowierzania znam i podzielam [emoji16] tez mam wrazenie ze to wszystko sen i koszmarnie boje sie obudzic [emoji4]
Peeszet - mam to samo [emoji28] ulubione zajecie w wolne chwile to ogladanie rzeczy dla dzidziusia

Jako ze jestem dziolcha z Mazur, to zawijam na dzialeczke, schlodzic sie w jeziorku! Milej niedzieli dziewczyny [emoji813]️

Do góry