reklama
saleminka8
Fanka BB :)
ja dzisiaj poszłam do lekarza i na wszelki wypadek kazał mi leżeć,za kilka dni będę miała usg i zobaczymy jak się ma maleństwo
Katarina2308
Ja też stosuje luteine i tez mama wydzieline lekko zoltawa, wczesniej przy duphastonie tez mi sie cos takiego zdarzalo takze wydaje mi sie ze to skutki uboczne stosowania tych lekow.
saleminka8
Katarina2308 ja akurat zaobserwowałam te dziwne upławy następnego dnia po zastosowaniu-i nie trwają cały dzień,a jedynie wypływa to co się we mnie nazbiera w nocy i gdy stajee rano z łóżka to wypływa
Katarina2308
Ja ogólnie też tak miałam, czasem nawet w ciągu dnia na wkładce dało się wyczuć grudki nierozpuszczonej luteiny.
kataszaone
nowa mama
jestem w 8 tyg ciazy. dwa dni temu mialam zagrozenie poronienia : poszlam do lakarza, ten przepisal mi duphaston doustnie i luteine dopochwowo.
Po duphastonie czuje sie paskudnie. Mam mdłości caly dzien wymiotuje ok 7 raz dzienie. Skad wiem ze to o tym? Bo kiedy rano wstaje i jeszcze go nie wezme nie mam zadnych objawow ( no oprocz zawrptow glowy) Dziewczyny powiedzcie mi czy bralyscie ten lek? Ja np boje sie ze jego tez wymiotuje i ze to nic w takim razie nie ma szansy zadzaialac skuteczny wiem ze jest bo wiele osob go bralo. Ale najbardziej boje sie ze niepotrzebnie go biore bo i tak go wymiotuje niby biore jescze dopochwowo luteine, ale boje sie ze to za malo i ze dzidzia umrze ;( ;( ;(
jestem kompletnie zalamana. wiem ze nie moge sie denerwowac ale to sie dzieje mimo woli, a ja tak bardzo sie staram strasnzie sie boje....
poradzcie mi cos prosze, ja nie wiem co mam robic
Po duphastonie czuje sie paskudnie. Mam mdłości caly dzien wymiotuje ok 7 raz dzienie. Skad wiem ze to o tym? Bo kiedy rano wstaje i jeszcze go nie wezme nie mam zadnych objawow ( no oprocz zawrptow glowy) Dziewczyny powiedzcie mi czy bralyscie ten lek? Ja np boje sie ze jego tez wymiotuje i ze to nic w takim razie nie ma szansy zadzaialac skuteczny wiem ze jest bo wiele osob go bralo. Ale najbardziej boje sie ze niepotrzebnie go biore bo i tak go wymiotuje niby biore jescze dopochwowo luteine, ale boje sie ze to za malo i ze dzidzia umrze ;( ;( ;(
jestem kompletnie zalamana. wiem ze nie moge sie denerwowac ale to sie dzieje mimo woli, a ja tak bardzo sie staram strasnzie sie boje....
poradzcie mi cos prosze, ja nie wiem co mam robic
mamaczarusia
kataszaone
nowa mama
tak chyba zrobie. Chociaz niby to najlepszy ginekolog w wojewodztwie i niby utrzymuje nawet niemozliwe ciaze, to jakos mi nie pasuje, denerwuje mnie ten facet. A jak ja mu powiedzialam ze mam duze nudnosci to on do mnie : "no co pani powie" jakis niepowazny typ. A dla mnie to jest najwazniejsza rzecz w zyciu. chyba mysli ze skoro jestem mloda mama (22 lata) to ze strata dla mnie to ulga, tym bardziej ze sie ucze. Prawie nic mi nie powiedzial kiedy u niego z tymi objawami bylam.Kurde nie lubie go, niby taki "stary kreatywny typ". wrrrrr. dla mnie to nie byl czas na zarty.
A;e wracajac do tego leku. Czekam na odpowiedzi.
A;e wracajac do tego leku. Czekam na odpowiedzi.
Ostatnia edycja:
ja bralam duphaston ale ani razu nie wymiotowalam...a bralam go ponad mc!!wiec moze Twoje wymioty sa spowodowane ciaza a nie duphastonem??i faktycznie jesli wymiotujesz to lek nie zaczyna dzialac...lepiej zadzwon chociaz do ginka jak za daleko masz do niego aby jechac!!mam nadzieje ze bedzie dobrze:-)
Ostatnia edycja:
reklama
monisia1979
Witaj!!!
Uważam,że powinnaś jak najszybciej udać się do lekarza
i poinformować go o tych wymiotach,bo może rzeczywiście się ten lek nie zdąża wchłonąć,tym bardziej,ze jak sama piszesz,dosyć często wymiotujesz.
Ja również miałam zagrożoną ciążę i także przyjmowałam duphaston dosyć długo i nigdy nie zdarzyło mi się po nim ani wymiotować,ani zawrotów głowy też nie miałam.
Pozdrawiam i powodzenia życzę!!!
Uważam,że powinnaś jak najszybciej udać się do lekarza
i poinformować go o tych wymiotach,bo może rzeczywiście się ten lek nie zdąża wchłonąć,tym bardziej,ze jak sama piszesz,dosyć często wymiotujesz.
Ja również miałam zagrożoną ciążę i także przyjmowałam duphaston dosyć długo i nigdy nie zdarzyło mi się po nim ani wymiotować,ani zawrotów głowy też nie miałam.
Pozdrawiam i powodzenia życzę!!!