reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luteina i Duphaston

Ja bralam luteine jakis czas i tez mialam uplawy,wydzielina biala nie byla,raczej zoltawa.Skutkiem ubcznym dluzszeg brania luteiny jest swedzenie tam w srodku potworne.Miedzy innymi dlatego lekarz zmienil mi ja na duphaston.

reklama
Ja też stosuje luteine i tez mama wydzieline lekko zoltawa, wczesniej przy duphastonie tez mi sie cos takiego zdarzalo takze wydaje mi sie ze to skutki uboczne stosowania tych lekow.

Katarina2308 ja akurat zaobserwowałam te dziwne upławy następnego dnia po zastosowaniu-i nie trwają cały dzień,a jedynie wypływa to co się we mnie nazbiera w nocy i gdy stajee rano z łóżka to wypływa :tak:

jestem w 8 tyg ciazy. dwa dni temu mialam zagrozenie poronienia ::(:(:( poszlam do lakarza, ten przepisal mi duphaston doustnie i luteine dopochwowo.

Po duphastonie czuje sie paskudnie. Mam mdłości caly dzien wymiotuje ok 7 raz dzienie. Skad wiem ze to o tym? Bo kiedy rano wstaje i jeszcze go nie wezme nie mam zadnych objawow ( no oprocz zawrptow glowy) Dziewczyny powiedzcie mi czy bralyscie ten lek? Ja np boje sie ze jego tez wymiotuje i ze to nic w takim razie nie ma szansy zadzaialac :(:(:(skuteczny wiem ze jest bo wiele osob go bralo. Ale najbardziej boje sie ze niepotrzebnie go biore bo i tak go wymiotuje :( niby biore jescze dopochwowo luteine, ale boje sie ze to za malo i ze dzidzia umrze :(:(:(:( ;( ;( ;(

jestem kompletnie zalamana. wiem ze nie moge sie denerwowac ale to sie dzieje mimo woli, a ja tak bardzo sie staram :( strasnzie sie boje....

poradzcie mi cos prosze, ja nie wiem co mam robic :(

Idz do lekarza i powiedz mu o tym jesli nadal bedzie kazal brac ten lek skontaktowalabym sie z innym ginekologiem - tak dla spokojnosci:happy: pozdrawiam i trzymaj sie cieplo

tak chyba zrobie. Chociaz niby to najlepszy ginekolog w wojewodztwie i niby utrzymuje nawet niemozliwe ciaze, to jakos mi nie pasuje, denerwuje mnie ten facet. A jak ja mu powiedzialam ze mam duze nudnosci to on do mnie : "no co pani powie" jakis niepowazny typ. A dla mnie to jest najwazniejsza rzecz w zyciu. :( chyba mysli ze skoro jestem mloda mama (22 lata) to ze strata dla mnie to ulga, tym bardziej ze sie ucze. Prawie nic mi nie powiedzial kiedy u niego z tymi objawami bylam.Kurde nie lubie go, niby taki "stary kreatywny typ". wrrrrr. dla mnie to nie byl czas na zarty.

A;e wracajac do tego leku. Czekam na odpowiedzi.

Ostatnia edycja:
ja bralam duphaston ale ani razu nie wymiotowalam...a bralam go ponad mc!!wiec moze Twoje wymioty sa spowodowane ciaza a nie duphastonem??i faktycznie jesli wymiotujesz to lek nie zaczyna dzialac...lepiej zadzwon chociaz do ginka jak za daleko masz do niego aby jechac!!mam nadzieje ze bedzie dobrze:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Witaj!!!
Uważam,że powinnaś jak najszybciej udać się do lekarza
i poinformować go o tych wymiotach,bo może rzeczywiście się ten lek nie zdąża wchłonąć,tym bardziej,ze jak sama piszesz,dosyć często wymiotujesz.
Ja również miałam zagrożoną ciążę i także przyjmowałam duphaston dosyć długo i nigdy nie zdarzyło mi się po nim ani wymiotować,ani zawrotów głowy też nie miałam.
Pozdrawiam i powodzenia życzę!!!

Do góry