reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Łukaszek 25tc waga 540g ur.22.12.2011

reklama
kochani bylismy dzis u okulisty-dno oka ok nastepnym razem mamy jeszcze zrobic reakcje xrenic.....doktor powiedzial a by wykluczyc neurologiczne sprawy. poszlam do neurologa obejrzała go mowi ze ma napiecie zmienne teraz rączki ma fajniejsze od nóżek no chyba tak bo mój mały czasem podpiera sie na pietach i troche puoe podnosi-niepodoba mi sie to bo tego nie miał.....chciała cos zbadac w oczkach albo reakcje na swiatło albo cisnienie(ale chyba pewnie nie to)tylko mały po okuliscie i zrenice szerokie wiec sie nie dało.aha mowi ze jakby ciemiaczko było wyzej niz kosci czaszki albo pojawiły sie wymioty to szybko przyjsc...
ogólnie to za miesiac mi powie cos wiecej widzac jak zareaguje na rehabilitacje czy beda postepy czy nie.na razie jest chaotyczny reaguje w zaleznosci od emocji-mała stabilnosc na plecach no to odruch moro itp. nie wiem boje sie ze pójdzie w złą strone a wiecie co mam na mysli....
ogólnie jestem zajechana 3wizyty dzisiaj w tym nie miła na usg bioderek...

Mel tak to juz jest ze raz do przodu raz do tyłu..... ale dobrze ze macie opieke ze sa specjaliści który reaguja szybko sa kompetentni.... wiele rzeczy mozna skorygowac... mozna pomóc dzieki wczesnej interwencji.....
Wierze ze bedzie dobrze... przecierz nie jest źle!!!!!!! Pozdrawiam

Mel, sama wiesz, że obecnie jesteś przemęczona i to bardzo, prawda? A wtedy nietrudno o czarne myśli.
Tyle Wam się udało, i sama wiesz, że nie jest źle :) A będzie jeszcze lepiej!

agatko od 5 miesiecy mam dzien gdzie czuje ze jestem wypalona....mam ochote uciec na inna planete i oderwac sie od tego wszystkiego ....musze dychnac....ha i jak wyłaczyc mysli...?

no kochane mam wrazenie ze u nas czubek góry lodowej zaczął topniec i wychodza różne rzeczy....zauważyłam ze mały jest strasznie wrażliwy na dzwieki głosniejsze krzyki gwałtowne ruchy-moro działa i powodujeze tak mi sie wydałe ze mały ten odruch blokuje i owszem rece wyrzuca a nogi piety opiera na podłodze by czuc sie stabilnie.....wyczytałam ze ze nieraz lekarze mówią ze dziecko ma wzmozone napiecie w nózkach a wcal tak nie musi byc....moze to objaw jeszcze czego innego wole ni emówiec...musze sprawdzic jak w fizjologi to idzie ale mały lepiej wodzi za zabawką(nie grzechocącą) w lewą strone niz w prawa . to prawe oko tzn źrenica nawet teraz przy dziennym swietle jest nieco powiekszona i nie wiem czy to jeszcze krople od wtorku czy nerw zwieracza poszedł czy w ogóle masakra sprawy. kochane okulista mi mówiła ze on jest zamały na badanie pola widzeniai ostroscwzroku a czy orientujecie sie kiedy najwczesniej mozna to zrobiczebymu pomóc? i dajcie rady jak moge juzznim cwiczyc poza odp.noszeniem i powolnym wykonywaniem ruchów by zmniejszyc reakcje......

poza tym musze go pielucowac bo stawy biodrowe jeszcze nie rozwiniete.....
mały kończy 2miesiące korygowane i owszem ma kontakt wzrokowy ale szybko sie rozprasza i samieje sie ze sporadycznie-nie wiem czy ok i czy nie zaduzo wymagam-a z natury mojej to pewnie nieświadomie ale tak....

Mel, nam badanie ostrości wzroku, zalecili gdy Szymon miał skończyć rok.
Ale, że najpierw zrobili mu badanie dna oka, to niestety badanie ostrosci wyszło zakłamane, przez podane wcześniej krople. Teraz mamy kolejna wizyte by to sprawdzić, gdy Szymon bedzie miał 1,5 roku.

Kochana u mnie Jasio gdy się wystraszy ma jeszcze obecny odruch moro.Mam tym się nie przejmować ,bo bawi się zabawkami i wyciąga rączki do przodu.Nie wymagaj za dużo.U mnie pojawiła się lekka asymetria u Jasia,ale to od pobytu w szpitalu bo miał wenflon z lewej strony i woli prawą stronę ,co jest logiczne bo trzeba było go układac na prawej.Teraz układam na lewej nie lubi tego ale musi to zaakceptować .Buziaki i trzymam kciuki.

reklama
kochana mój ma w nosie zabawki wkładam do raczki to ni ezawsze chwyci i ich w ogóle nie widzi , macha mimowolnie-chyba jeszcze za wczesnie......rehabilitantka mówiłazeby na razie biernie mu je wkładac....cwicze z nim wzrok skupianie i wodzenie za przedmiotem. zaczynam od lini srodkowaj potem w lewąstrone zpowrotem do lini srodkowej i w prawa strone i z powrotem.

Do góry