Na badanie poszłam prywatnie do laboratorium kosztuje to 18zł i w tym samym dniu jest wynik ale zaraz poszłam do mojej lekarki i gdy zobaczyła pęcherzyk i zarodek zmierzyła i porównała badnie krwi (to drugie)z usg i tak określiła wielkosc płodu i termin porodu.
reklama
M
Mama Aniołeczka Natalki
Gość
Mnie niestety lekarz nic takiego nie mówił,mówił o badaniach w szpitalu.A jak będzie to sama nie wiem...Może być tak że wróce do Was ale bez malenstwa :-(
Mamo Natalki, serduszko bywa widoczne już w 5 tygodniu, na zdrowy rozum nie jest mozliwe aby owulacja przesunęła Ci się o miesiąc U mnie było tak, że w 5 TC było wszystko za małe, ale serce widoczne. Do tego zrobiłam chyba z 10 testów ciążowych, które nie pokazywały ciąży, pokazały ją dopiero ok. tygodnia po terminie miesiączki, a i tak ta druga kreska była prawie niewidoczna. I tak do ok. 12 tygodnia ciąży moja dzidzia była cały czas mniejsza o 2 tygodnie, niż powinna być. Potem wyprzedziłą normy o tydzień. Proponuje Ci więc zmienić lekarza, a przed tym wszystkim wykonać badanie betahcg, dwukrotnie!! wtedy będzie widać, czy jest przyrost,czy nie. Trzymam kciuki &&&
M
Mama Aniołeczka Natalki
Gość
Ja własnie również myślałam o zmianie lekarza na innego A takie badanie można samemu wykonać?czy potrzeba skierowania od lekarza?Zaryzykuje i pójde do szpitala,wiem e tam zrobia wszystkie badania.A jak z tego wyniknie to zobaczymy.I masz swoja dzidzie teraz Bishopko??Skończyło się wszystko dobrze?
dominikaknika
mama Nikoli[*] i Julci
Mamo Natalki zanim pójdziesz do szpitala to zrób prywatnie BeteHCG... tam będzie wszystko wiadomo w którym tc jesteś, a najlepiej jest zrobić Bete 2 razy czyli np. zrob jutro czyli w srode i po dwoch dniach powtorz badanie. Jezeli Beta pojdzie w gore to jest wszystko ok
Mamo Natalki przeprasam ale czy dokładnie czytasz te posty co my piszemy przeciez pisałam Ci że robiłam to prywatnie 18 zł jedno badanie a za dwa dni zrób drugi raz tak dziewczyny piszą i zobaczysz czy jest przyrost czy nie - ma być dwu, lub trzy krotny oczywiście ten przyrost np. jak miałam szczelam 624 przy jednym badaniu to następny miałam 1660 to tylko prykład ale tak to wygląda tak mi tłumaczyła lekarka. Nie czekaj na szpital tylko jutro jest środa idz na badanie a później w piatek i będziesz miała juz wyniki a ja wogóle poszłabym jeszcze do piątku do innego lekarza na konsultacje aby być wykluczyć pewne złe myśli.....i watpliwości.
I proszę Cię czytaj dokładnie ze zrozumieniem.
I proszę Cię czytaj dokładnie ze zrozumieniem.
no właśnie, Mamo Natalki przede wszystkim zrób badanie betaHCG, lekarz powinien Cię wysłać na to badanie już dzisiaj. Mi tez powiedział, że albo za wcześnie jeszcze na serduszko albo się nie rozwija i wysłał mnie na badanie krwi (40zł kurde zapłaciłam) i po kilku dniach znów beta i zrobił mi usg w szpitalu na lepszym sprzęcie...
Ale szczerze powiem, że dziwny ten lekarz...od razu o zabiegu? jak nie sprawdził dokładnie? przecież o betaHCG to od razu powinien powiedzieć...
Ale szczerze powiem, że dziwny ten lekarz...od razu o zabiegu? jak nie sprawdził dokładnie? przecież o betaHCG to od razu powinien powiedzieć...
Ostatnia edycja:
reklama
Podziel się: