reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

"ludzie marzą o Aniołach ja trzymałam jednego w ramionach"

o Nikoli mam z kim rozmawiac bo mam Was dziewczyny i wiem ze moge Wam powiedziec o wszystkim...
najgorsze wlasnie jest to czekanie kiedy bede mogla znowu zaczac chociaz staranka do nastepnego dzidziusia, tak bardzo bym juz chciala zaczac staranka a to jeszcze tyle czasu

reklama
Mordeczki moje jak się ożywiły gdybym wiedziała,że tak długo Monila i dasia82 będziecie na forum pisać to też bym laptka odpaliła a ty Bibiana to już wogóle w środku nocy z pracy wracasz:szok:
dasia82 u mnie wczoraj minął tydzien jak w pracy jestem i oprócz podobnej sytuacji pierwszego dnia mam już spokój ale tylko dlatego,że już cały czas ze mną jakaś koleżanka jest jak ktoś zaczyna tylko otwierać usta a jest prawdopodobne ,że jeszcze nie wie dziewczyny zaraz mnie zabierają.
dominikaknika nie rezygnuj ze studiów zawsze to będzie jakieś zajęcie przed następnymi starankami dasz radę -musisz. Ile Ci lekarz kazał czekać urodziłaś Nikolę naturalnie tak??
Bibiana dopóki @ nie przyjdzie będziemy za Ciebie kciuki mocno zaciskać&&&
nati87 zazdroszczę ci tych rozmów z mężem ja mam tylko was i dwie dziewczyny z pracy ale one mogą tylko słuchać i współczuć bo nie wiedzą co czuję- nie przeżyły tego .
aga_cina mleczko mniam ale tak widzę,że na słodkie czyżby dziewczynka miała być?? Niedługo się okaże co.

Dominika, idz do innego lekarza, niech sprawdzi blizne i moze poda inny termin :-)

Widzisz, ja zaszlam w ciaze 5 miesiecy po cc i lekarz powiedziala, ze moge rodzic naturalnie jesli chce :-) ja bym zaczela starac sie po pol roku na Twoim miejscu, a na moim postaralam sie wczesniej ;-)

Dziewczynki, a wczoraj sledzie tez jadlam ;-) a w ogole to ostre preferuje, z Victorkiem to papryczki jalapennio ze sloika wyzeralam :-D
A w ogole chcialabym nie wiedziec co urodze. Dla mnie nie wazne, a ubranek i tak kupowac przed porodem nie bedziemy, neutralne mamy ;-)

Jakos lepiej psychicznie ostatnio sie czuje.

Monila wybraliśmy ten czwarty od góry, w pierwszym rzędzie ale będzie bez Aniołka-kupimy innego, do postawienia i będzie miał otwór na roślinę jak ten drugi w drugim rzędzie. jutro jedziemy dogadać szczegóły.

jest najładniejszy-według mnie-z wielu które widziałam. Jutro uzgodnimy szczegoły i mam nadzieje że uda się go zrobić przez Świętem Zmarłych. Już mam w głowie całokształt. Wrzosy w otworze w płycie, lub ewentualnie, na zimę jakiś iglaczek, choinka miniaturka. Przed pomniczkiem też wrzosy. Na pomniczku będzie stał Aniołek-jeszcze do końca nie wiem jaki. W okresie letnim miejsce wrzosów zajmą kwiaty, białe. A obok róża szczepiona oczywiście biała. Wokół pomniczka oblamówka i białe kamyczki.
Malinkaizi a Ty musiałaś sama zamawiać materiały na pomnik?
mamaszymusia2 z jakiego materiału będzie Wasz?
Kochane też robicie je z grubych płyt? Bo gdy my pytaliśmy u nas, w Krakowie kamieniarza o taką właśnie grubą, ok 15 cm płytę to popatrzył na nas jak na idiotów. Zaczął marudzić, że droga itp. naszczęście kamieniarz u którego zamawiamy (ten z linka)jakoś nie miał z tym problemu.Nie wiem gdzie szukać odpowiedniego Aniołka :no:

dominikaknika dziewczyny maja racje idz do innego lekarza niehc cie zbada i moze pozwoli ci starac sie juz zaniedługo... dla mnie rok to tez stanowczo za długo... moj gin ktory prowadził ciaze powiedział mi ze moge zaczac za pol roku od porodu .. ale jakos sie troche boje tym bardzije ze ja miałam infekcje macicy..;/postanowiłam zmieniac lekarza no o wiele lepszego od tego mojego..(ehh zebym wiedziała o nim jak byłam w ciazy..moze byłoby inaczej...moze Karolek by zyl) a tak wogole dziewczyny to boje sie ze nastepnego dziecka nie ebde kochac tak jak KArolka...;(

Witam sie porannie i słonecznie..:p) u mnie znowu słonko za oknem.. a ja do pracy na 14;p hihh pewnie jak ebde miec na rano to bedzie brzydka pogoda...własnie pije kawke i zaraz zbieram sie do KArolka...Boze jak pomysle ze dzis moj mały miałby 4 miesiace ze byłby juz tak sliczny ...taki kochany to cos mi sie robi..:(:(

Dasia82 kochana ja wymysliłam sobie ze kupie małemu takiego duzego aniołka i postawie go potem koło nagrobka... nawet juz sobie takiego upatrzyłam na giełdzie:)

Ostatnia edycja:
Dominikaknika ja tez bym poszła do innego lekarza, nic nie zaszkodzi a jeżeli pozwoli wam sie wcześniej starac to bedziemy sie tu wszystkie cieszyć...

Dasia ja tez chciałam ten pomniczek, jest sliczny, ale bedziemy robić ten co z motylkiem jest tylko zamiast motylka Aniołek będzie, a powiedz mi ile ten facet liczy sobie za taki pomniczek, bo rozumiem, ze robisz tez z tego białego kamienia? nawet nie wiedziałam, ze on z Pszczyny....a ta stronke odwiedzałam ze 100 razy....

Aga-cina ja w ciąży z Filipkiem jadłam wszystko, i na dziewczynke miałam smaki i na chłopaka....ja chciałam wiedzieć od samego poczatku, ale i tak wiedzielismy, że chłopak, mieliśmy imię tylko dla chłopczyka wybrane, tzn ja wybrałam Karolka a Seba Filipka, no i został Filipek....a dopiero w 22 tyg dowiedzieliśmy się że to chłopak,....ja to taka ciekawska jestem :-)
Dobrze, ze lepiej sie czujesz, cieszy mnie to, no i Victorek tez zapewne sie cieszy...

Monila dla Karolka (*).....
Ja na cmentarz mam daleko, bo lezy na Swierczyńcu....a tak bym chciała być u niego codziennie....ale powiem wam, ze na cmentarzu jakos nie czuje sie bliżej niego....
A Aniołka na giełdzie kwiatowej upatrzyłaś?

A mi sie dziś snił mój Aniołek kochany, przytulałam go i całowałam....nie pamietam całego snu...ale na pewno był piekny....

Monila ja też jak pomyslę, że Filipek miałby 13 już 19 miesięcy....że pewni już by biegał i meczył pytaniami "cio to"....czasami nie pamietam jak wygladał....
dlaczego Bóg nas tak skarał? dlaczego tak cierpieć musimy.....

Malinka dziekuje za kciuki, ale test i tak negatywny wyszedł wiec nic z tego :-(
a ja dziś mam wolne :-)

reklama
moze macie racje zeby pojsc do innego lekarza ale najgorsze jest to ze znowu bede musiala opowiadac co i jak, jak to sie stalo...wiec boje sie ze nie wytrzymam i wyjde...
Bibiana dobrze ze juz ci sie polepszylo psychicznie bedzie dobrze wszystkie trzymamy za ciebie kciuki:)

a ja dalej mam obawy przed pojsciem na studia, patrzec sie na nich wszystkich, najbardziej boje sie jak ktos sie zapyta o moja Niunie a ja co mam mu powiedziec?? moge wybuchnac i nie wytrzymac nerwow. jeszcze jest beznadziejnie bo moja profesorka byla tez w ciazy i miala termin przede mna, przeciez jak ona zacznie cos mowic o dziecku to wyjde ale i tak jestem z siebie dzisiaj dumna w sklepie wkoncu mialam odwage popatrzec sie na takiego malego berbecia od razu mialam lzy w oczach ale ten maluszek sie do mnie usmiechnal popczulam jakby to moja Nikola sie do mnie przez niego usmiechnela... i znowu rycze wiec koncze dziewczyny i zycze milego weekendu

Do góry