reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

"ludzie marzą o Aniołach ja trzymałam jednego w ramionach"

dominikaknika dobrze,ze już potrafisz spojrzeć na inne dziecko a na uczelni też z czasem będzie dobrze,może na początku spotkasz się z pytaniami ale wiem,że jesteś silna.
Bibiana jak nie teraz to na pewno następnym razem się uda dawaj tylko znać o będziemy kciuki co miesiąć mocno zaciskać.
Monila ja też ci tego zazdroszczę,że możesz codziennie być na cmentarzu ja też mam dość daleko autem to pół godziny ale pociągiem schodzi się ze trzy godziny:( Kolorowe baloniki dla Karolka na czwarty miesiąć{*}{*}
dasia82 zajrzyj do galerii mamusiszymusia2 my mamy takie więc napisówkę zamawiałyśmy same i aniołki też inne pokupowałyśmy i do tego ja też ma książeczkę tylko inną niż u Szymusia.Nie zastanawiałam się z jakiej płyty jest zrobiony po prostu jak zobaczyłam pomniczek jaki zrobiła Iwonka to chciałam taki sam bo jest cudny.

reklama
Dominika nie możesz teraz zrezygnować ze szkoły, bedzie ciężko, ale nie rezygnuj....A z czasem bedzie lepiej, nikt nie bedzie zadawał pytań...a przykro juz zawsze Ci bedzie gdy ktoś bedzie opowiadał o swoim dziecku, bo Ty tez bys chciała opowiedzieć co Nicola juz robi i jak się rozwija, znamy ten ból i zawsze bedzie towarzyszył, ale nie możemy zamknąc sie przed światem...

Malinka @ nadal nie mam....korciło mnie żeby zrobić drugi test, ale nie chce się rozczarować i wole poczekać, rano miałam taką maleńką plamkę i myslałam, że @ przylazła, bo zawsze tak miałam, że była plamka a po godzinie już się lało jak z kranu, ehhhh, brzuch pobolewa więc pewnie się zjawi.....

Mamaszymusia, śliczny pomniczek ma Szymuś, widziałam zdjęcie Szymusia....piękny Aniołek, wygląda jakby spał:-(
Zastanawiam się skąd my bierzemy tyle siły?

Bibiana my zamawiamy taki jak ten, z Aniołkiem siedzącym na kolumnie (ten na którym jest nazwisko Gruszka)tyle tylko, że nasz będzie z piaskowca a ten, jak nam dzisiaj powiedział Pan kamieniarz jest z konglomeratu. U nas nie będzie tego Aniołka na górze tylko sami kupimy Aniołka i postawimy go na pomniczku a nie na kolumnie. Całośc z montarzem, dowozem do Krakowa będzie kosztował ok 5 tys. Montarz przewidziany jest na 20.10. U nas na cmentarzu są 2 takie jak ten, o którym piszesz. Jeden jest identyczny, z motylkiem, a drugi pojawił się w tym tygodniu i jest właśnie z Aniołkiem. są bardzo ładne i też pierwotnie taki chciałam.
A mnie oczywiście wizyta u kamieniarza strasznie rozżaliła więc na pocieszenie, po wyjściu od kamieniarza mąż kupił mi sukienkę :)

Dasia ja poczatkowo chciałam z piaskowca, tylko ciekawi mnie kwestia czyszczenia, no bo piaskowiec zapewne ciężko wyczyścić....nie wiem juz sama, a mowił wam coś kamieniarz na temat czyszczenia???
5 tys to nie tak dużo za piaskowiec, widziałam ceny ok 10 tyś...ogólnie drogi kamień ale cena tutaj nie ma znaczenia.

oj kochanego masz męża:tak:

Kamieniarz powiedział nam coś ciekawego, a mianowice wszystkie super stare przydrożne pomniki/kapliczki są z piaskowca. Mówi, że to naprawdę trwały materiał, jeden z lepszych na pomniki a zwłaszcza dzieciece ze względu na kolor. Są jakieś środki do pielęgnacji i dobrze jest nimi czyścić pomnik 2 razy w roku. Za kilkanaście lat napewno nieco zmieni kolor ale nie będzie to szpecąca go zmiana, poprostu trochę zmieni odcień. On sam powiedział, że ręczy za ten materiał. poza tym nasz będzie polerowany co dodatkowo ułatwi czyszczenie. U jednego z kamieniarzy u nas widziałam biały marmur z paskudnymi zielonymi plamami. Podobno stoi tam od kilku miesięcy...

Dasia w sumie racja, wszedzie wlaśnie tzn przy drodze widac z piaskowaca....na poczatku roku wybierzemy sie do tego pana i zobaczymy co nam powie i pokaze....a ogólnie długie ma terminy? już sie nie moge doczekać jak nam pokazesz pomniczek....ehhh nie tak miało być....powinnysmy sie chwalić wózkami...autkami....

Witam sie kochane;)

Sorki ale nie odpisze kazdej z was bo zaraz do KArolka lece potem obiad mezowi zrobie i do pracki...ale po pracy moze wejde i was nadrobie;)

Bibiana tak na giełdzie kwiatowej w tychach upatrzyłam takiego duzego aniołka ktory siedzi na kuli i trzyma w raczce taka lampke do ktorej mozna wkładac znicze... ten aniołek jest tak duzy ze jak go postawie kolo nagrobka to bedzie slicznie wygladac;)

wczoraj w pracy tak intensywnie myslałam o KArolku ze połowe papierow nie wypełniłam i kontrola jakosci mi je co chwile oddawała do poprawy..ehh cały dzien wspominałam co to było 4 miesiace temu..;(
dobra kochane ja zmykam;) miłego dnia i czekajcie na mnie wieczorkiem;)

Bibiana moim zdaniem terminy mało odległe. My zamówiliśmy wczoraj a gotowy ma być na 20.10 czyli 3 tygodnie. Oby tylko pogoda się bardzo nie popsuła.
Miałam dziś robioną krzywą cukrową, kontrolnie bo miałam cukrzyce ciążową. W ciązy jakoś bez większych komplikacji mi to poszło a dziś koszmar. Już podczas picia tego preparaciuki myślałam że, no wiecie...:zawstydzona/y:
Żeby nie "oddać"tego co wypiłam starałam się myśleć o kotletach, plackach ziemniaczanych po zbójnicku i bułkach z mcdonalda. A na obiad zrobiłam własnie placki :cool2:

Przepraszam, ze nie odpowiem każdej z osobna.
Bibiana-zdjęcie było robione w cieplarce jak Szymuś jeszcze żył. Oczek nawet nie otworzył, ba może spał... Cieplarka dlatego, że chcieliśmy zapewnic Szymusiowi chociaż godne warunki do umierania. Boże, jak to brzmi! By nie marzł. Nie mam zdjęć z pogrzebu, a załuję, bo było by to dodatkowym moim uwiecznionym wspomieniem. Była taki sliczny, w białym rożku, w białej czapeczce, typowo jak do chrztu...
Nasz pomniczek jest z granitu kasmir white, i z doświadczenia juz moge powiedzieć, że mimo iz to granit, to przy lekkim odbarwieniu, np. od wiązanki cięzko jest wybawic plamę. Dlatego zastanowiłabym sie nad piaskowcem, Piaskowieć jest raczej chłonnym materiałem.

Monila - zapraszam,od wtorku ruszam ze sprzątaniem

reklama
Witam dziewczyny...

Ja juz od rana pranie wstawiłam i troszku ogarniam...nie lubie w niedziele sprzatac ale co porzadze...

moj Karolek tez był ubrany w sliczne ciuszki jak do chrztu i kupilismy mu szatke do chrztu i połozylismy mu na brzuszku.. ja zdjecia z pogrzebu mam ale wybaczcie kochane nie pokaze wam narazie bo samej mi ciezko na nie patrzec:(na zdjecie KArolka w inkubatorze patrze całymi dniami ale na zdjecia z pogrzebu nie potrafie patrzec:(

mamaszymusia we wtorek mam dzien wolnego akurat:) i od jutra na 6 wiec spoko spoko;)

Do góry