reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

"ludzie marzą o Aniołach ja trzymałam jednego w ramionach"

reklama
No witam się i ja :)
Dziękuję Iwonko za przekazanie niusów a teraz kilka szczegółów;
1. Badanie miało być prywatne ale w związku,że był to lekarz u którego z Nicolą wykonywałam wszystkie USG więc wypisał sam sobie skierowanie i zrobił mi badanie bezpłatnie.Długo sobie pogadaliśmy gdyż prowadzącą moją ciążę była jego dziewczyna więc bardzo dobrze znał mój przypadek i powiedział,że pani doktor bardzo się o mnie martwiła-przyznam nie byłąm u niej jeszcze wcale poprosił,żebym KONIECZNIE poszła do niej w piątek.Wiedziała o tym co się stało stąd ,że gdy byłam po odbiór wyników ona robiła w moim szpitalu specjalizację na oddziale noworodkowym.
Oczywiście było to badanie do 14 tc więc badał przezierność karku w celu wykluczenia chorób genetycznych na początku uprzedził mnie,że ze wzgędu na to,że już mam skończone 35 lat to wynik będzie niski po skonczonym badaniu wyszło 1;3605 więc mało prawdopodobne oczywiście mogłabym się pokusić o porobienie kolejnych badać w celu 100% pewności co w razie czego dało by mi prawo do usunięcia ciąży-Powiedziałam,że nie przewiduję takiej obcji więc za dalsze badania podziękuję. w związku z tym,że nie znana jest przyczyna z Nicolą będę musiała brać do końca ciąży zastrzyki w brzuch z Claxana -nie wiem jak jest teraz z refundacją bo bez dwa kosztują 32.16 więc wydatek nie mały ale nie to jest istotne-samych zastrzyków się nie boję bo z Nicolą robiłam już je sobie do 20 tc więc z czasem nawet nie robiłam sobie już tak dużo siniaków. Kolejnym badaniem które by sugerował zrobić to przeciwciała na ;anty RO SSA i anty CA SSB jeśli wyjdą żle to znaczy,że trzeba będzie ciążę rozwiązywać już 34 tc bo mogę mieć problemy z donoszeniem żywej więc oczywiście zaraz zacznę poszukiwania przychodni która takie spejalistyczne badania wykonuje i ile to kosztuje bo oczywiśie NFZ tego nie przewiduje. No i tyle a na osłode dla Nas wszystkich;
Obraz 001.jpg
Czyż nie wygląda na MALINKA:)))

Dziękuję w imieniu Fasolki.
Wiecie tak jak myślałam najwięcej stresu jest nie przez to ,że się już kiedyś nie udało ale wiek:( Kurcze ale ja się nie czuję wcale taka stara:(((

bo nie jestes stara!!!
moja mama urodzila mnie jak miala 40 lat palila i wcale sie nie oszczedzala poprostu az za rewelacyjnie sie nie prowadzala i dodatkowo pracowala do ostatniego dnia... urodzilam sie jako wczesniak i wcale tego po mnie nie wiac wiec nie martw sie:)
a ostatnio znajomego siostra urodzila kawal chlopa w wieku 43:)

Siedzi aniołek wśród gwiazd miliona
I patrzy na Ciebie Matko zamyślona
Patrzy jak płaczesz po kątach skrycie
Jak starasz się na nowo ułożyć swe życie
Jak walczysz z trudami dnia codziennego
I jak tęsknisz do Dziecka – do Synka swojego

Jak tłumaczysz bliskim i dalekim
Że byłem Dzieckiem, że byłem Człowiekiem
Że choć malutki w Twym sercu schowany
Byłem Twym Synkiem – kochanym i oczekiwanym

Matko kochana – Twój ból nie ustaje
Wiedz, że mnie również serce się kraje
Lecz widać tak być już musiało
Że teraz osobno, choć wcześniej jedno ciało

Gdy smutno Ci będzie, gdy świat Cię znów wkurzy
Popatrz w niebo, na księżyc duży
Tam zawsze ja – gdy taka potrzeba
Mrugnę do Ciebie z obłoków nieba

Malinakaiziale super nie było mnie dwa dni wchodzę zobaczyć co u Was a tu foto z USG super że wszytko ok ostatnio bratowa męża też robiła te same co Ty i też jej dobrze wyszły. A to znaczy że jest MAlinka czy Malinek??

Mam nadzieje że nie jesteście złe że Was poczytuje??

reklama
kasiek88kasiek widać było tylko pośladeczki więc niestety nie znam płci maluszka ale najważniejsze,że zdrowe i że jedno!!!! a reszty dowiem się z czasem ja tam po tym małym profilku widzę,że to chłopiec;pppp

Do góry