reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

"ludzie marzą o Aniołach ja trzymałam jednego w ramionach"

Ojej, przepraszam, zapomnialam napisac :-) tak, dzwonili. Gratulowali serdecznie i powiedzieli, ze wspaniale, ze juz jestem w ciazy. Mam isc do lekarza ogolnego zglosic ciaze, a w ciagu kilku dni odezwa sie z terminem usg. Juz i tak mam zaplanowane w innym szpitalu 5 wrzesnia na sprawdzenie jajnika. Troche mi ulzylo po tym telefonie ;-) dzis mdlosci wocily, wiec jestem troszke bardziej spokojna.

Malinkaizi, no w koncu do lekarza idziesz :-) super! Moze od razu nie pozwoli sie starac, bo niedawno rodzilas, ale mysle, ze za 1,5 miesiaca mozecie juz cos dzialac ;-)

reklama
aga_cina pewnie bym nie poszła ale jak przeczytałam,że masz już fasolkę to i ja pomyślałam,że już bym chciała.Po poronieniu powiedział,żeby nie czekać tylko od razu po 1 @ brać się do roboty i tak też zrobiliśmy i tak dopiero po 3 cyklu się udało teraz nie wiem bo już ciąża taka duża może coś tam jeszcze musi się pozmieniać ja bym wolała od razu i tak mam duży brzuch jeszcze od porodu a jak zacznę ćwiczenia to od nowa będzie się rozciągać.
Mam nadzieję,że do lekarza już cię nie będziemy musiały wyganiać-sama pójdziesz?

Pojde, pojde. Jutro ide ;-) akurat ogolny to nic strasznego :-)

po ciazy organizm musi troszke odpoczac, ale mysle, ze 3 miesiace wystarcza, u nas 3 miesiace po cesarce mozna sie niby starac juz :-) super, ze juz myslisz o nastepnym dziecku :-)

Może to głupie ale ja nawet nie myślę o nim jak o "następnym" ale cały czas o tym samym. Myślę o tym,że to moja Nicola do mnie wróci i dlatego nie mogę się już doczekać.

Wiesz, mam tak samo... chcialabym zeby to byl chlopiec i najchetniej nazwalabym go Victor... Ale to bedzie juz calkiem inne dziecko. Niestety.

Ja znów czuję ,że to będzie chłopiec zresztą tak mi przepowiedziano mogłabym Go co najwyżej Nicolas nazwać i powiem i,że bardzo poważnie się nad tym zastanawiam:) Ale za bardzo wybiegam w przyszłość. A ty kochana możesz mieć Victorie-śliczne imię i pasuje bo dla nas kolejne dziecko będzie znaczyło zwycięstwo;*

Malinkaizi przykro mi że Twoja siostra tak postąpiła. Moja siostra miała jechać na urlop dzień po tym jak dowiedzieliśmy się, że Olgunia nie żyje. Mieli już wszystko opłacone, byli spakowani a mimo to nie pojechali. Nie wiem jak można sobie spokojnie wypoczywać w takiej sytuacji.
My już postanowiliśmy zacząc staranka, tak powoli. Owi powinnam mieć mniej więcej wtedy kiedy upłynąl 3 miesiące od porodu. A podobno w krótkim okresie po ciąży łatwiej zachodzi się w kolejną bo organizm jest jeszcze nastawiony na macierzyństwo.
Też miałam takie myśli, że chce być już w ciąży, chce już urodzić i mieć moją malutką w końcu przy sobie. Podświadomie wydawało mi się, że to będzie Olga. Potem uświadomiłam sobie, że jej już nigdy nie będzie i to mnie strasznie boli.
A wiecie co? tak sobie myślałam, ze jeśli będe mieć synka nazwę go Olgierd :)wygląda na to, że to normalne myślenie :)
Na cmentarzu, obok Olguni pochowano dziś 2 Aniołki!! Dwa Aniołki jednego dnia. Aż mi się słabo zrobiło jak to zobaczyłam. Od jej smierci upłynęło 11 tygodni a w tym czasie pochowano już 5 dzieciaczków. Zdecydowanie za dużo :(

dasia82 to strasznie dużo moja Nicola leży na malutkim cmentarzyku i tam na szczęście to się rzadko zdarza tzn. Nicola w tym roku była pierwsza ale już miesiąc po niej leży Elżunia:( gdzieś ostatnio wyczytałam,że Bóg na wojnę z Szatanem się szykuje i dlatego tyle Aniołków zbiera.

Hej kochane.

Aga_cina ufff dobrze, ze się ucieszyli z Twojej ciązy, może tak specjalnie ci mówili, zebys poczekala z ciążą bo się tak psychicznie nie nastawiasz.

Dziewczynki ja tez bym chciała żeby to Filipek ponownie sie urodził, no ale niestety On juz nie zyje i nie przyjdzie znow do mnie....tez bym chciala syna i na pewno na drugie imię damy mu Filip.

U nas na cmentarzu też przybywa malutkich aniołków, smutne to.

reklama
Olgunia jest pochowana na bardzo dużym cmentarzu, w Krakowie dlatego też napewno ilość dzieciaczków jest większa :( Ale widok dwóch grobków jednego dnia jest naprawdę przytłaczający.

Zatem my oddałyśmy po 2 Aniołki do boskiej armii. Tyle już wystarczy, kolejne będą już z nami.

Ja też córeczce chcę dać na drugie imie Olga. Najchętniej dałabym na pierwsze imię ale to byłoby niewporządku zarówno w obec Olguni jak i drugiej córeczki. A jeśli będe mieć synka to rozważe imię Olgiert, ale jako drugie.

Ostatnia edycja:
Do góry