reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

"ludzie marzą o Aniołach ja trzymałam jednego w ramionach"

Ojej, przepraszam, zapomnialam napisac :-) tak, dzwonili. Gratulowali serdecznie i powiedzieli, ze wspaniale, ze juz jestem w ciazy. Mam isc do lekarza ogolnego zglosic ciaze, a w ciagu kilku dni odezwa sie z terminem usg. Juz i tak mam zaplanowane w innym szpitalu 5 wrzesnia na sprawdzenie jajnika. Troche mi ulzylo po tym telefonie ;-) dzis mdlosci wocily, wiec jestem troszke bardziej spokojna.

Malinkaizi, no w koncu do lekarza idziesz :-) super! Moze od razu nie pozwoli sie starac, bo niedawno rodzilas, ale mysle, ze za 1,5 miesiaca mozecie juz cos dzialac ;-)

reklama
aga_cina pewnie bym nie poszła ale jak przeczytałam,że masz już fasolkę to i ja pomyślałam,że już bym chciała.Po poronieniu powiedział,żeby nie czekać tylko od razu po 1 @ brać się do roboty i tak też zrobiliśmy i tak dopiero po 3 cyklu się udało teraz nie wiem bo już ciąża taka duża może coś tam jeszcze musi się pozmieniać ja bym wolała od razu i tak mam duży brzuch jeszcze od porodu a jak zacznę ćwiczenia to od nowa będzie się rozciągać.
Mam nadzieję,że do lekarza już cię nie będziemy musiały wyganiać-sama pójdziesz?

Pojde, pojde. Jutro ide ;-) akurat ogolny to nic strasznego :-)

po ciazy organizm musi troszke odpoczac, ale mysle, ze 3 miesiace wystarcza, u nas 3 miesiace po cesarce mozna sie niby starac juz :-) super, ze juz myslisz o nastepnym dziecku :-)

Może to głupie ale ja nawet nie myślę o nim jak o "następnym" ale cały czas o tym samym. Myślę o tym,że to moja Nicola do mnie wróci i dlatego nie mogę się już doczekać.

Wiesz, mam tak samo... chcialabym zeby to byl chlopiec i najchetniej nazwalabym go Victor... Ale to bedzie juz calkiem inne dziecko. Niestety.

Ja znów czuję ,że to będzie chłopiec zresztą tak mi przepowiedziano mogłabym Go co najwyżej Nicolas nazwać i powiem i,że bardzo poważnie się nad tym zastanawiam:) Ale za bardzo wybiegam w przyszłość. A ty kochana możesz mieć Victorie-śliczne imię i pasuje bo dla nas kolejne dziecko będzie znaczyło zwycięstwo;*

Malinkaizi przykro mi że Twoja siostra tak postąpiła. Moja siostra miała jechać na urlop dzień po tym jak dowiedzieliśmy się, że Olgunia nie żyje. Mieli już wszystko opłacone, byli spakowani a mimo to nie pojechali. Nie wiem jak można sobie spokojnie wypoczywać w takiej sytuacji.
My już postanowiliśmy zacząc staranka, tak powoli. Owi powinnam mieć mniej więcej wtedy kiedy upłynąl 3 miesiące od porodu. A podobno w krótkim okresie po ciąży łatwiej zachodzi się w kolejną bo organizm jest jeszcze nastawiony na macierzyństwo.
Też miałam takie myśli, że chce być już w ciąży, chce już urodzić i mieć moją malutką w końcu przy sobie. Podświadomie wydawało mi się, że to będzie Olga. Potem uświadomiłam sobie, że jej już nigdy nie będzie i to mnie strasznie boli.
A wiecie co? tak sobie myślałam, ze jeśli będe mieć synka nazwę go Olgierd :)wygląda na to, że to normalne myślenie :)
Na cmentarzu, obok Olguni pochowano dziś 2 Aniołki!! Dwa Aniołki jednego dnia. Aż mi się słabo zrobiło jak to zobaczyłam. Od jej smierci upłynęło 11 tygodni a w tym czasie pochowano już 5 dzieciaczków. Zdecydowanie za dużo :(

dasia82 to strasznie dużo moja Nicola leży na malutkim cmentarzyku i tam na szczęście to się rzadko zdarza tzn. Nicola w tym roku była pierwsza ale już miesiąc po niej leży Elżunia:( gdzieś ostatnio wyczytałam,że Bóg na wojnę z Szatanem się szykuje i dlatego tyle Aniołków zbiera.

Hej kochane.

Aga_cina ufff dobrze, ze się ucieszyli z Twojej ciązy, może tak specjalnie ci mówili, zebys poczekala z ciążą bo się tak psychicznie nie nastawiasz.

Dziewczynki ja tez bym chciała żeby to Filipek ponownie sie urodził, no ale niestety On juz nie zyje i nie przyjdzie znow do mnie....tez bym chciala syna i na pewno na drugie imię damy mu Filip.

U nas na cmentarzu też przybywa malutkich aniołków, smutne to.

reklama
Olgunia jest pochowana na bardzo dużym cmentarzu, w Krakowie dlatego też napewno ilość dzieciaczków jest większa :( Ale widok dwóch grobków jednego dnia jest naprawdę przytłaczający.

Zatem my oddałyśmy po 2 Aniołki do boskiej armii. Tyle już wystarczy, kolejne będą już z nami.

Ja też córeczce chcę dać na drugie imie Olga. Najchętniej dałabym na pierwsze imię ale to byłoby niewporządku zarówno w obec Olguni jak i drugiej córeczki. A jeśli będe mieć synka to rozważe imię Olgiert, ale jako drugie.

Ostatnia edycja:
Do góry