reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

"ludzie marzą o Aniołach ja trzymałam jednego w ramionach"

Monila ten lekarz bzdury opowiada. Oni mają OBOWIAZEK wydania dokumentacji!!!! Dziewczyny zarówno ze szpitala z Białej, jak i z CZD dostałam cała dokumentację. Nawet nie musiałam prosić lekarzy. Mam tego dwie grube teczki.

reklama
no to teraz mam jeszcze wieksze watpliwosci ze cos zaniedbali..i boja sie ze prawda wyjdzie na jaw...:wściekła/y::wściekła/y: boje sie tylko ze oni zmienili juz wszystko i naprawde nie dowiem sie teraz prawdy....bo przeciez oni mogli tam wpisac to co było dla nich wygodniejsze...i wiem tez ze sekcji zwłok nie robili po to by stwierdzic przyczyny zgonu ale po to by studenci mogli sie pouczyc...nikt nawet nie zapytał nas czy zgadzamy sie na sekcje...:wściekła/y: niby najlepszy szpital dzieciecy w naszym wojewodztwie ..ehh szkoda słow...

sylwetka wiec powinnam wysłac list z poproszeniem o wydanie całej dokumentacji medycznej??a ta dokumentacja wewnetrzna co to jest dokładnie?

Monila dokumentacja wewnetrzna to wszystko to co dotyczy chorego, wszelakie skierowania, zlecenia, wszystko co krązy po szpitalu. Jeżeli chodzi o fałszerstwa w dokumentacji to w tej chwili dokumentacja prowadzona jest w dwojakiej formie- normalniej elektronicznie. Myślę, że dobry informatyk jest w stanie stwierdzic co i jak było kombinowane w plikach. Skoro można odzyskać skasowane pliki, to tak samo można prześledzic historię zmian w plikach. tylko to oczywiście jest już dzialanie Prokuratury

Sylwetka a mam o wydanie tej dokumentacji p[isac podanie czy jechac osobiscie?? dizkeuje ci kochana za dobre rady;* dzikei Tobie wiem ze moge starac sie o ta dokumentacje bez nakazu sadu...

kochana no niestety to wszytsko prawda... ja tez jestem w szok ze trak nas potraktowali ale wtedy sie o tym nie myslało bo nie mielismy głowy do takich rzeczy ale cały czas miałąm watpliwosci ...i dalej mam .. ale teraz osiweciłąs mnie i wiem jakie mam prawa i bede sie starac o te dokumenty

jestem tez w szok ze my dostalismy wynik sekcji zwłok juz godzine po przeprowadzonej sekcji a dziewcyzny tutaj pisały ze czekały pare miesiecy an takie wyniki...

Ostatnia edycja:
nie załatwiałam nic. Haidar załatwił Kubusiowi przeniesienie do CZD, bo w Białej sobie już nie radzili, nie mieli juz możliwości sprzętowych. I po przeniesieniu dostałam dokumentację, co prawda bez dok wewnętrznej ale tego wszystkiego jest mnóstwo. Mam wyszczególniony każdy jeden zabieg, każdy lek, każde badanie jakie Kubuś miał zlecone. Sporo tego jest wszystkiego. My nie robiliśmy sekcji, bo przyczyna smierci była dla nas i dla lekarzy jasna. dokumentacja z CZD przyszła jakieś 3 tygodnie po smierci Kubusia i tam w epikryzie też jest wszystko dokładnie opisane; badania, zabiegi, co, kiedy i dlaczego było zlecone.

dziewcyzny ja lece do wanny... musze na spokojnie pomyslec o tym wszystkim ...bede potem

sylwetka a mysmy dostali tylko wynik sekcji zwłok i to jeszcze prosic sie o niego musiałam..ehhh

reklama
Gosiu, nie wiem jaka sytuacja była u Ciebie z Karolkiem. My nie mamy żadnych wątpliwości jeżeli chodzi o leczenie Kubusia. Wiem, że lekarze robili wszystko co w ich mocy żeby uratować Kubusia. nawet jeśli dostałas tylko karte informacyjną to tam też są wyszczególnione jakie zabiegi były wykonywane i co było podawane.

Do góry