Dziewczynki, fakt, to okropne co się dzieje. Ja czytając, szukajac doczytałam jeszcze coś o czym mało który lekarz mówi, jest to tzw. dojrzałość łożyska. Ma ona trzy stopnie, trzeci prowadzi do niedotlenienia płodu i często śmierci. Z Franiem było podobnie, Jego mam miała miec cc we wtorek,więc zglosiła się do szpitala w piątek, tam badali ją i stwierdzili, że wszystko ok, łożysko też, a w poniedziałek tętno małego zaczęło spadać, więc przyspieszona cesarka i co ? i łożysko z mega zwapnieniami gdyby była w domu prawdopodobnie skończyłoby się to tym, że we wtorek dowiedziałaby się o martwym dziecku Normalnie aż strach się bać tego co się dzieje, ta "wiedza" lekarzy powala i powstaje pytanie...co z tego,że medycyna poszła do przodu skoro nie potrafią pomóc, a wręcz czasem szkodzą ??
reklama
tak, medycyna tak rozwinięta, lekarz co jeden to mądrzejszy... a nie potrafią albo im się nie chce przyłożyć do pracy. Przecież mają w rękach ludzkie życie, przecież to powinno być najważniejsze... Bo co jest cenniejszego?
szkoda słów...
szkoda słów...
marka1307
mama aniołka Michałka
a to dzisiejsze dzielo mojej siostruni
a biszkopt to przepis prosty:
5 jajek
3/4 szklanki maki przennej
3/4 szklanki cukru
1/4 szklanki maki ziemniaczanej
bialka ubic na sztywno(zoltka dac np. do szklanki), powoli dodawac cukier, i pojedynczo zoltka nadal miksowac , po chwili obroty zmniejszyc do minimum i przesiane maki powoli wsypywac i miksowac( na najwolniejszych obrotach) , przelac ciasto na tortownice 20/22cm... papierem wylozyc tylko spod a bokow niczym nie osypywac (maja byc czyste) do piekarnika na 170 stopni na 30/40 minut ... ja pieklam 40min. (zalezne jak piecze piekarnik moj za szybko nie pali) po czasie wylaczyc , wyciagnac goracy biszkopt i spuscic na ziemie z wysokosci okolo 60 cm , ponownie wsadzic do piekarnika az do wystygniecia . BISZKOPT MEGA PUSZYSTY I WYSOKI , NIE MOZE SIE NIE UDAC SMACZNEGO
Kindzi , a na twoim blogu napisalas "pechowa trzynastka" w gazecie ktory opisywal moj wypadek jak mialam 13 lat (13 lipca !!! wypadek byl tez w tym dniu ... w ktorym urodzil sie Michas tylko pare lat wczesniej, ja ledwo uszlam z zyciem) to artykul brzmial"pechowa trzynastka"
Ostatnia edycja:
marka1307
mama aniołka Michałka
tak to jest torcik , moja siostra upiekla dla swojego meza , bo idzie do kumpla na urodziny 40-ste to bedzie mial prezent
marka1307
mama aniołka Michałka
no sama sama , a ja patrzylam na skeypie zdolna jest bestyja , ja 14 marca , pieke tort w ksztalcie cyfry 5 i to bedzie jakby tor wysciowy i na nim bedzie ten czerwony samochodzic z mc, quina czy jak to sie tam zwie
sylwetka74
Fanka BB :)
Czaderski ten torcik :-)
reklama
sylwetka74
Fanka BB :)
Jeszcze tak :-) ok 3 w nocy mam zawsze kryzys. Teraz to już z górki 8 godzin mi zostało, potem jeszcze dwie godziny drogi do domu i ok 10 bedę w łóżeczku leżeć i spać do wtorku :-)
Podziel się: