reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Łożysko przodujace

Siwek1212

Zaangażowana w BB
Dziewczyny łożysko brzeznie
przodujace, jakieś wskazania? Jestem w 16 tc, miała któraś z Was taka diagoze? I jak było dalej ?

reklama
Dziewczyny łożysko brzeznie
przodujace, jakieś wskazania? Jestem w 16 tc, miała któraś z Was taka diagoze? I jak było dalej ?
Jesteś dopiero na początkach ciąży. łożysko spokojnie się jeszcze podciągnie. Ja do 34 tygodnia miałam przodujące brzeżnie i w szpitalu mnie uspokoili, że tylko mały % pozostaje takie, aż do rozwiązania. Moje było na finishu od ujścia 5 cm, to bezpieczna granica. Oszczędzaj się, i tak jak dziewczyny pisały, zaprzestań współżycia. I tyle ...

reklama
U mnie 16 tydzień i zasłania całe ujście. Gon powiedziała, że może samo sie to naprawi. Mam nie panikowac, ale obserwować
Oczywiście od razu się naczytalam czym to grozi i wogole i jednak trochę paniki jest
Cóż, zobaczymy za 4 tygodnie...

U mnie 16 tydzień i zasłania całe ujście. Gon powiedziała, że może samo sie to naprawi. Mam nie panikowac, ale obserwować
Oczywiście od razu się naczytalam czym to grozi i wogole i jednak trochę paniki jest
Cóż, zobaczymy za 4 tygodnie...

Najgorsze jak człowiek się naczyta takich informacji, ja jestem na zwolnieniu od lutego juz wiec mam czas na odpoczywnie wiec do tego 13 czerwca daje sobie luzu i oszczędzam sie jak sie da. Musi byc dobrze, trzymam za nas kciuki i uważaj na siebie ;))

Zapewne są różne szkoły ale mój ginekolog mówił ze do 25 tc nie ma mowy o przodujacym łożysku bo macica jest mała i to normalne że łożysko jest nisko. Dopiero jak po połowie ciąży się nie podniesie to można zacząć się martwić

Do góry