reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Łożysko przodujace

Mówisz, że masz roczne dziecko urodzone CC, a teraz jesteś w 20 TC, to odstęp między ciążami nie wynosił zbyt wiele, nie upłynął nawet rok. W tym wypadku chyba i tak czekaloby Cię CC. Może powodem tego, że rana nie do końca się zagoiła jest wrośnięcie łożyska. Pytałaś lekarza?

reklama
Czy ktoś był w takiej sytuacji i może opowiedzieć jak to się skończyło? W 16 tc lekarz stwierdził łożysko przodujace
Witaj, tak u mnie od samego początku byłam poinformowana o tym że mam łożysko przodujące i nic się nie zmieni na lepsze w tej ciąży. Cała ciąża przebiegała prawidłowo jeśli można tak to nazwać, pomijając jeszcze moją anemię i ciągłe zmęczenie. Krwawienie zaczeło się w 35 tc i tego też dnia odbyło się cc.

i tak oto jutro 5 grudnia mój syneczek kończy 4 miesiące

Witaj, tak u mnie od samego początku byłam poinformowana o tym że mam łożysko przodujące i nic się nie zmieni na lepsze w tej ciąży. Cała ciąża przebiegała prawidłowo jeśli można tak to nazwać, pomijając jeszcze moją anemię i ciągłe zmęczenie. Krwawienie zaczeło się w 35 tc i tego też dnia odbyło się cc.

Witam. Można wiedzieć czy miałaś nakaz leżenia czy po prostu oszczędzania się ,byłaś do końca w domu? :)

Można wiedzieć czy miałaś nakaz leżenia czy po prostu oszczędzania się ,byłaś do końca w domu? :)
Nie miałam żadnego nakazu leżenia, ale musiałam się oszczędzać i broń Bóg cokolwiek dźwigać. Całą ciążę przechodziłam normalnie, dopiero 35dc miałam obfite krwawienie co było już decydującym powodem aby zrobić cc.

@Mka16 nie nastawiaj się, że tak już zostanie. Masz jeszcze mnóstwo czasu, by łożysko się podniosło.
Jak pisałam, u mnie po pierwszych badaniach (potem już krwawieniach i plamieniach) też usłyszałam m.in o cesarce. Ale lekarka powiedziała,że decydujące będzie badanie 3 trymestru (nawet nie 2!), więc masz sporo szansy, że to się zmieni..
U mnie się podniosło (po 2 badaniu prenatalnym całe 2cm od ujścia ale to już zawsze coś!).

Nie miałam żadnego nakazu leżenia, ale musiałam się oszczędzać i broń Bóg cokolwiek dźwigać. Całą ciążę przechodziłam normalnie, dopiero 35dc miałam obfite krwawienie co było już decydującym powodem aby zrobić cc.

A jeśli chodzi o samą cesarke ,przeszła bez komplikacji krwotoku ? Po jakim czasie wyszliscie z synkiem do domu ?

reklama
@Mka16 nie nastawiaj się, że tak już zostanie. Masz jeszcze mnóstwo czasu, by łożysko się podniosło.
Jak pisałam, u mnie po pierwszych badaniach (potem już krwawieniach i plamieniach) też usłyszałam m.in o cesarce. Ale lekarka powiedziała,że decydujące będzie badanie 3 trymestru (nawet nie 2!), więc masz sporo szansy, że to się zmieni..
U mnie się podniosło (po 2 badaniu prenatalnym całe 2cm od ujścia ale to już zawsze coś!).
Czekam na kolejną wizytę i mam nadzieję że u mnie też zacznie iść w dobrą stronę.

Do góry