reklama
MangoWawa
Fanka BB :)
Ja w pierwszej ciąży w 16t miałam łożysko bardzo blisko ujścia, dostalam zakaz sexu i dźwignia. Na połówkowym usg już było wyżej, ale tak mówiła lekarka podczas usg, że wraz ze wzrostem macicy może się podnieść.
a Tobie co lekarz powiedział?
a Tobie co lekarz powiedział?
matylda23
Mi się podniosło dość późno. W 21tc jeszcze przodowało, a w 25tc było już 4cm od szyjki ja miałam nakaz oszczednego trybu życia,zero seksu,dźwigania, ale że od 9tc miałam giga krwiaka przez 10tygodni to już ciągiem głównie leżałam do tego 25tc.
Ja właśnie leżę plackiem i zamierzam juz tak do kolejnej wizyty czyli do 13 czerwca, zanudze sie i bede marudzić ale wytrzymam to. Ja juz lezalam od od 12 kwietnia do 23 kwietnia i pozniej bylo oki do wczorajszej wizyty. Pocieszylyscie mnie bardzo dziewczyny :*
NowaNatka
Witaj!ja w okolicach 20 tyg dowiedziałam się o przodujacym lozysku .juz zaczynałam sobie wkręcać różne historie które przeczytałam w necie. ALE przeciez lozysko wędruje jak się nie mylę do 30-32tyg .rozmawialm z lekarzem na ten temat i on mi powiedzial ze o lozysku przodujacym będziemy rozmawiać jak skończę 30tydz.oczywiscie do tego czasu zero seksu i dużo leżenie (bo szyjka mi się skraca).dzis mija 30tc w zeszłym tyg dowiedziałam się ze lozysko się podniosło i juz mogę rodzic sn.tak wiec nie martw się na zapas bo lozysko ma jeszcze sporo czasu żeby wyzej zawędrować!
reklama
Dziękuję za te słowa. Lżej sie robi odrazu.. Będę duzo leżeć w sumie moj bardzo mnie wspiera i mam wsparcie od swoich rodziców, siostry tez pomogą jak cos wiec poki co duzo odpoczywam, a seks to pdstawie bez problemu bo z takim stresem to żadna przyjemność caly dzien gnije w łóżku
reklama