reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2023

hej dziewczyny. czy któraś z Was miała takie niby uczucie pieczenia w dole brzucha? czasem mam bole podobne do miesiączkowych, ale wczoraj troche się przestraszyłam:(
Mi ból brzucha ostatnio przeszedł całkiem, ale wcześniej bolał tak samo jak na okres delikatnie takie skurcze, pieczenie.

reklama
Właśnie dziewczyny, jak to jest z leczeniem zębów w ciąży, nie zdążyłam zrobić jednego zęba, czy w ciąży można dostać znieczulenie ?
Po 12 tyg. Bo mnie ostatnio 8 bolała to powiedział że po 12 tyg. mozna już znieczulenie i wyrwać też będę mogła do tego czasu lepiej żeby nie bolało.

reklama
Dziewczyny, mały update odnośnie mojej sytuacji.
W drodze do laboratorium zadzwonił mój lekarz (ten, który zlecił badania na CMV).
Oczywiście powiedziałam, że jestem w drodze na badania- polecił powtórzyć przeciwciała IgM oraz dołożyć test PCR (zrobiłam jedynie z krwi, bo nie miałam próbki moczu, trudno), ale on wolał PCR jakościowy z krwi.

Poza tym potwierdził to, co pisała @lady_in_blue, że badania wychodzą czasem fałszywie dodatnie, ale jakby się potwierdziło, to po 15 tygodniu amniopunkcja.

Pytałam o to leczenie w Łodzi, powiedział, że absolutnie w I trymestrze odpada. Wie, że jest ono stosowane w Łodzi, ale stwierdził, że to na zasadzie eksperymentu, bo są jedynie wyniki badań z Izraela. Dopiero, jakby w amnio wyszło, że dziecko jest zarażone, to wtedy można pomyśleć.
Ja swojemu lekarzowi ufam, więc czekam póki co na wyniki. IgM powinny być już jutro.

Do góry