reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2023

Matko dziewczyny jak mi źle fizycznie masakra najgorsza ze wszystkich ciąż spanie na stojąco mdłości bolvglowy uczucie kaca dramat a tu.dwa małe dzieciaczki mi biegają i nie da rady odpocząć. 😀😀 Brak ochoty na moja kochana kawę męczy mnie

reklama
Masz porównania jak moja przyjaciółka 😀 nie żebym wnikała ale zawsze zastanawia mnie to określenie np smakuje jak piwnica 🤭 skąd Wy to wiecie ? Lizalas ściany w piwnicy czy coś ? 🤣🤣
Po zapachu 😛 Ty nie czujesz smaku po zapachu? 😵 np nigdy nie jadłam tez jarzębiny ale wystarczy ją powąchać żeby wiedzieć, ze jest cierpka 😛 zresztą ja mam bardzo wyczulony węch, potrafię wywąchać np czy kawa jest posłodzona 🤷🏻‍♀️
Oj, ja dzisiaj tylko leżałam cały dzień, ale teraz już nie wytrzymałam i poszłam na spacer z mężem i pieskiem.
Mnie tez przed chwilą mąż wyprowadził na spacer 😄 najpierw poszedł 15km z psem a teraz emeryckim tempem ze mną kółko wokół osiedla i przez las, ale zaczęły ciągnąć mnie pachwiny i wróciliśmy do domu.
Ja planuję iść na L4 od 1 maja, raz, że nie najlepiej się czuję, a dwa mam taki charakter pracy, że często odwiedzam szpitale i boję się złapać jakiegoś wirusa. Miesiąc jeszcze się pomęczę, w sensie muszę oddać moje projekty itp, do lekarza idę przed świętami, więc po świętach powiem, że jestem w ciąży, żeby byli przygotowani.
Ja tez planuje od 01.05, ale dwa ostatnie tygodnie kwietnia wezmę urlop, wiec wyszłoby mi jeszcze trzy tygodnie 🙏🏻moja praca jest dość spokojna (teraz, nie zawsze była) ale osiem godzin siedzenia przy kompie ciągiem jest męczące, tym bardziej, ze dwa tygodnie w miesiącu pracuję do 22, u mnie w pracy jest zimno (chłodnia, wiec temp. mocno na minusie) i do toalety muszę wchodzić dwa piętra po schodach 🙄 zresztą moja kierowniczka jest za tym, żebym szła na l4 im szybciej tym lepiej, a ja z przyjemnością posiedzę w domu ;)

@Lady With Cats przykro mi, że jesteś w takim stresie... Trzymam kciuki żeby to było nic groźnego 🙏
Póki co jestem dobrej myśli, dziękuję za słowa otuchy😙.
Musiałabyś poczytać najlepiej na jakimś forum ZUS-owym. Wydaje mnie się, że nie, że taka sytuacja ściąga na Ciebie potencjalną kontrolę. Chociaż to pewnie lepsze rozwiązanie niż wojażowanie na chorobowym 😉
Dlatego ja nie chcę iść na L4 jeszcze, bo wolę to zrobić, jak należy.
Natomiast też może tak być, że dostanę L4 na dwa tygodnie, później wrócę do pracy, potem na urlop i potem dopiero zwolnienie.

Ja na L4 to bałabym się nawet do sklepu pojechać, boidupa jestem.

Póki co jestem dobrej myśli, dziękuję za słowa otuchy😙.

Dlatego ja nie chcę iść na L4 jeszcze, bo wolę to zrobić, jak należy.
Natomiast też może tak być, że dostanę L4 na dwa tygodnie, później wrócę do pracy, potem na urlop i potem dopiero zwolnienie.

Ja na L4 to bałabym się nawet do sklepu pojechać, boidupa jestem.
Znam ten ból, na pierwszym chorobowym siedziałam grzecznie w domu, pozwalałam sobie jedynie na wyjścia do sklepu po jedzenie, do apteki, na badania i do lekarza. U mnie w pracy jest tak, że jak nie ma osoby dłużej niż 33 dni bo jest na chorobowym, to wtedy na jej miejsce zatrudniają osobę na zastępstwo. Wtedy tak jakby wilk syty i owca cała. Jakbym im te chorobowe przerwała urlopem, bo znów by czekali ten okres a moje obowiązki rozdzielaliby na pozostałe osoby z działu. Pamiętam te rozterki lasek z Facebookowej grupy ciężarnych, czy mogą sobie na chorobowym pojechać na wakacje 😆 wtedy nagle wybrzmiewało, że przecież ciąża to nie choroba i dlaczego nie mogą 😆

Po zapachu 😛 Ty nie czujesz smaku po zapachu? 😵 np nigdy nie jadłam tez jarzębiny ale wystarczy ją powąchać żeby wiedzieć, ze jest cierpka 😛 zresztą ja mam bardzo wyczulony węch, potrafię wywąchać np czy kawa jest posłodzona 🤷🏻‍♀️

Po zapachu jestem wstanie stwierdzić czy coś jest slone, słodkie czy gorzkie fakt, ale nie jaki dosłownie ma smak 😁

reklama
Do góry